Возачка А категорија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Читав назад но има различни информации, така да ке прашам што ме мачи :
1. Имам возачка Б кат .
2.Сакам да купам и возам Веспа 125 ,
3.Што ми е потребно и колку ке ме чини отприлика
Благодарам однапред :cenzura:

Лекарско уверение=1000 денари
Фотокопија од возачка(заверена на нотар)
Фотокопија од документ за завршено најмалку основно образование(заверена на нотар)

Обука=6000 денари

Испит=2400 денари

И околу 300 денари во МТВ за заверка на категорија во возачка(за едно 20-ина дена од вадење на лекарското)

П.с.125цц спаѓа во А1 категорија.Мој совет:Полагај си за А категорија 150цц (иста е процедурата и цените за двете)
--- надополнето: Jun 17, 2011 10:52 AM ---
во Битола се овие во сите автошколи. Имаат потпишано автошколите договор со кој се сложуваат да бидат исти цените во сите автошколи

Ок.Благодарам на информацијата.Во Скопје се други цени затоа прашував.

Колку трае тоа во часови? 3-4 часа?

Дискриминатори...

Вкупно се оди 16 часа т.е. по 2 часа на ден. А 2 часа се 90 минути :)
1 час на автошкола = 1 час на сколија

Вкупно се оди 16 часа т.е. по 2 часа на ден. А 2 часа се 90 минути :)
1 час на автошкола = 1 час на сколија
Во која авто школа полагаш? Шо мотор возиш? Шо мотори имаат авто школите низ Битола?

Во која авто школа полагаш? Шо мотор возиш? Шо мотори имаат авто школите низ Битола?
Полагам во Турбо Кар. Возев Квинџи 200 цц на обуката а полагав со Зонгсен 125 цц (еден вид на чопер).
А во Битола во автошколите скоро сите имаат Квинџи 200 цц, само 2 мислам дека имаат Лингкен 125цц за полагање А1 категорија, а за А исто си имаат квинџи

Полагам во Турбо Кар. Возев Квинџи 200 цц на обуката а полагав со Зонгсен 125 цц (еден вид на чопер).
А во Битола во автошколите скоро сите имаат Квинџи 200 цц, само 2 мислам дека имаат Лингкен 125цц за полагање А1 категорија, а за А исто си имаат квинџи
Напреднале... јас кога полагав Турбо Кар имаше Јава 175-ка... А јас полагав во Ран, тие имаа Сузуки 250 чопер.
Ран уште постои или?

Е ај да ви се пофалам (ако е за фалење) дека положив на втор пат :)

Е ај да ви се пофалам (ако е за фалење) дека положив на втор пат :)
Честитки официјално. Сега треба да си частиш по едно.

Од друга страна, ум во глата и 4-те отворени. Особено со мотор. Како возат денешните шофери, аман. Со веспата низ град, на неколку наврати ќе ме поткренеа. Среќа има силна свирка, па свирам. На кочниците, многу многу не им верувам, кинеско срање се.

Честитки официјално. Сега треба да си частиш по едно.

Од друга страна, ум во глата и 4-те отворени. Особено со мотор. Како возат денешните шофери, аман. Со веспата низ град, на неколку наврати ќе ме поткренеа. Среќа има силна свирка, па свирам. На кочниците, многу многу не им верувам, кинеско срање се.

Фала, фала :) Ќе си дам по едно не е проблем само дојди во Битола и кажи :)

Nesto ne mi e jasno moze li so polozeno A1 da se vozi sportski 125cc motor ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom