Возачка А категорија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Колку пари ќе те фати?
15 500 ако поминам се од прв пат, а шансите се 0,1 % за тоа. Среда полагам тестови (планирам да ги положам напрво) и после тоа на вожња едно паѓање си планирам :)

јас ти реков дека со Б категорија не смееш да возиш мотори!!!!!! а не ако имаш и А и Б... тоа е друг муабет... ти погоре рече дека со Б категорија за вози слободно и легално мотор до 50 кубика што е грешно и неточно!!!!

колку за потсетување што напиша...

Не е погрешно и неточно.
Секој кој има положено за Б категорија смее да управува и мотоцикл до 49цц и за тоа нема да биде казнет од ниеден сообраќаец

Возење?

Што погреши?
да да, на возење.
случката во која „погрешив“ беше на необележана раскрсница (значи немаше ни семафор, ни знаци ама се знаеше дека улицата по која што одев јас беше споредна) и требаше да вртам во лево и притоа да ги пропуштам сите возила кои се наоѓаат на раскрсницата.Пропуштив 10тина возила и ми идеше едно од споредната улица кое продолжуваше покрај мене. Беше оддалечено некаде околу 35 - 40 метри од раскрсницата и не го пропуштив него си влегов во главната улица и ме паднаја...

да да, на возење.
случката во која „погрешив“ беше на необележана раскрсница (значи немаше ни семафор, ни знаци ама се знаеше дека улицата по која што одев јас беше споредна) и требаше да вртам во лево и притоа да ги пропуштам сите возила кои се наоѓаат на раскрсницата.Пропуштив 10тина возила и ми идеше едно од споредната улица кое продолжуваше покрај мене. Беше оддалечено некаде околу 35 - 40 метри од раскрсницата и не го пропуштив него си влегов во главната улица и ме паднаја...
Aбе да му ибам се... 40 метри и не е мала работа за да те паднат. Ако немаш шо да прајш цел ден чекај возила.

15.500 ќе се зголемат за колку по ова? 1500?

да да, на возење.

Ако на раскрсницата немало ни семафори ни знаци единствено по кое би знаел дека си на споредна улица е да си возел по земјен пат:)) Раскрсниците на кои нема ни семафори ни знаци се сметаат како нерегулирани раскрсници и на такви раскрсници се применува правило од десна страна.

Ај ќе ти држиме срека нареден пат

Aбе да му ибам се... 40 метри и не е мала работа за да те паднат. Ако немаш шо да прајш цел ден чекај возила.

15.500 ќе се зголемат за колку по ова? 1500?
2400 испитот + 500 за полигон дека е приватен и се наплаќа плус.

Инаку и јас му реков дека 35-40 метри не е блиску и дека не требаше да чекам, ама то е то :)

Читав назад но има различни информации, така да ке прашам што ме мачи :
1. Имам возачка Б кат .
2.Сакам да купам и возам Веспа 125 ,
3.Што ми е потребно и колку ке ме чини отприлика
Благодарам однапред :cenzura:

Читав назад но има различни информации, така да ке прашам што ме мачи :
1. Имам возачка Б кат .
2.Сакам да купам и возам Веспа 125 ,
3.Што ми е потребно и колку ке ме чини отприлика
Благодарам однапред :cenzura:

Епа вака:
обука - 7500 денари.
испитот т.е. полагањето е некаде отприлика 3600 бидејќи имаш Б категорија и не полагаш тестови.
лекарско (ако ти е поминато) е 1600 денари.
прва помош ќе ти важи од Б категорија.
и имаше уште нешто ама не ми текнува. Јас размислував за варијанта прво да положам Б па после А и за оваа сега шо ја имам избрано.
Цената за А ако ја имаш Б беше 12 030 денари отприлика со важечко лекарско, а ако тебе ти е поминато тогаш ќе те фати некаде 12 600 отприлика

обука - 7500 денари.
Me интересира шо имаше во обуката? Јас кога полагав, овај дел го скокнав, и за плаќање и за возење... Горе долу тука е поксапувањето бидејќи имав Б категорија, лекарското ми важеше и не бараа прва помош, па си платив 3800 денари (одприлика толку беше).

Me интересира шо имаше во обуката? Јас кога полагав, овај дел го скокнав, и за плаќање и за возење... Горе долу тука е поксапувањето бидејќи имав Б категорија, лекарското ми важеше и не бараа прва помош, па си платив 3800 денари (одприлика толку беше).

па во обуката имаш полигон вежбање и возење низ град.

И да, горе заборајв да напишам +500 денари за полигон ако си од Битола или од Прилеп (за другите градов незнам дали се плаќа дополнително за полигонот)

Епа вака:
обука - 7500 денари.
испитот т.е. полагањето е некаде отприлика 3600 бидејќи имаш Б категорија и не полагаш тестови.
лекарско (ако ти е поминато) е 1600 денари.
прва помош ќе ти важи од Б категорија.
и имаше уште нешто ама не ми текнува. Јас размислував за варијанта прво да положам Б па после А и за оваа сега шо ја имам избрано.
Цената за А ако ја имаш Б беше 12 030 денари отприлика со важечко лекарско, а ако тебе ти е поминато тогаш ќе те фати некаде 12 600 отприлика

Ако може да прашам од каде се овие цени?

Ако може да прашам од каде се овие цени?

во Битола се овие во сите автошколи. Имаат потпишано автошколите договор со кој се сложуваат да бидат исти цените во сите автошколи

па во обуката имаш полигон вежбање и возење низ град.
Колку трае тоа во часови? 3-4 часа?
И да, горе заборајв да напишам +500 денари за полигон ако си од Битола или од Прилеп (за другите градов незнам дали се плаќа дополнително за полигонот)
Дискриминатори...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom