Кико Д.
ULTRAS - way of life
15 500 ако поминам се од прв пат, а шансите се 0,1 % за тоа. Среда полагам тестови (планирам да ги положам напрво) и после тоа на вожња едно паѓање си планирамКолку пари ќе те фати?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
15 500 ако поминам се од прв пат, а шансите се 0,1 % за тоа. Среда полагам тестови (планирам да ги положам напрво) и после тоа на вожња едно паѓање си планирамКолку пари ќе те фати?
јас ти реков дека со Б категорија не смееш да возиш мотори!!!!!! а не ако имаш и А и Б... тоа е друг муабет... ти погоре рече дека со Б категорија за вози слободно и легално мотор до 50 кубика што е грешно и неточно!!!!
колку за потсетување што напиша...
прв обид = failed
одиме на втора среќа.
да да, на возење.Возење?
Што погреши?
Aбе да му ибам се... 40 метри и не е мала работа за да те паднат. Ако немаш шо да прајш цел ден чекај возила.да да, на возење.
случката во која „погрешив“ беше на необележана раскрсница (значи немаше ни семафор, ни знаци ама се знаеше дека улицата по која што одев јас беше споредна) и требаше да вртам во лево и притоа да ги пропуштам сите возила кои се наоѓаат на раскрсницата.Пропуштив 10тина возила и ми идеше едно од споредната улица кое продолжуваше покрај мене. Беше оддалечено некаде околу 35 - 40 метри од раскрсницата и не го пропуштив него си влегов во главната улица и ме паднаја...
да да, на возење.
случката во која „погрешив“ беше на необележана раскрсница (значи немаше ни семафор, ни знаци ама се знаеше дека улицата по која што одев јас беше споредна) и требаше да вртам во лево и притоа да ги пропуштам сите возила кои се наоѓаат на раскрсницата.Пропуштив 10тина возила и ми идеше едно од споредната улица кое продолжуваше покрај мене. Беше оддалечено некаде околу 35 - 40 метри од раскрсницата и не го пропуштив него си влегов во главната улица и ме паднаја...
2400 испитот + 500 за полигон дека е приватен и се наплаќа плус.Aбе да му ибам се... 40 метри и не е мала работа за да те паднат. Ако немаш шо да прајш цел ден чекај возила.
15.500 ќе се зголемат за колку по ова? 1500?
Читав назад но има различни информации, така да ке прашам што ме мачи :
1. Имам возачка Б кат .
2.Сакам да купам и возам Веспа 125 ,
3.Што ми е потребно и колку ке ме чини отприлика
Благодарам однапред![]()
Me интересира шо имаше во обуката? Јас кога полагав, овај дел го скокнав, и за плаќање и за возење... Горе долу тука е поксапувањето бидејќи имав Б категорија, лекарското ми важеше и не бараа прва помош, па си платив 3800 денари (одприлика толку беше).обука - 7500 денари.
Me интересира шо имаше во обуката? Јас кога полагав, овај дел го скокнав, и за плаќање и за возење... Горе долу тука е поксапувањето бидејќи имав Б категорија, лекарското ми важеше и не бараа прва помош, па си платив 3800 денари (одприлика толку беше).
Епа вака:
обука - 7500 денари.
испитот т.е. полагањето е некаде отприлика 3600 бидејќи имаш Б категорија и не полагаш тестови.
лекарско (ако ти е поминато) е 1600 денари.
прва помош ќе ти важи од Б категорија.
и имаше уште нешто ама не ми текнува. Јас размислував за варијанта прво да положам Б па после А и за оваа сега шо ја имам избрано.
Цената за А ако ја имаш Б беше 12 030 денари отприлика со важечко лекарско, а ако тебе ти е поминато тогаш ќе те фати некаде 12 600 отприлика
Ако може да прашам од каде се овие цени?
Колку трае тоа во часови? 3-4 часа?па во обуката имаш полигон вежбање и возење низ град.
Дискриминатори...И да, горе заборајв да напишам +500 денари за полигон ако си од Битола или од Прилеп (за другите градов незнам дали се плаќа дополнително за полигонот)