Никогаш бугарски пасош!
И да завршам како просјак без пари на улица, и да умрам од глад, никогаш нема да го извадам пасошот на луѓето кои се изживувале врз моите предци и вршеле терор.
Како можете да вадите пасош бугарски јас незнам??? Зарем нели ви текнува колкав терор има претрпено овој македонски народ од таа клета нација? Како ни ја крадат целата наша македонска историја, сите наши народни херои, сите наши МАКЕДОНСКИ песни, како сакаат да ја припојат Македонија и да стане бугарска земја итн.
Нели ви текнува колку Македонци имаат загинато низ историјава поради клетите татари? Малку ли е што ни ја земаа Пиринска Македонија? Ви текнува ли на Македонците коишто сеуште се борат за своите права таму, а се приморани да зборуваат на бугарски јазик и се изложени на невиден терор и психолошко малтретирање?
Ова се факти кои се доволни за да се презира бугарскиот народ!!!
Да сум модератор, тема од ваков калибар нема никогаш да биде одобрена на овој форум. Ова е работа за која што воопшто не смее да се дискутира.
Ќе каже некој извадив бугарски пасош за работа....хммм работа? Кој сака да работи, може да работи во Македонија. Во Македонија има работни места за тие што сакаат да работат. Така да не е тоа причина за да се вади бугарски пасош!
Според мене тие што вадат пасош не се МАКЕДОНЦИ, затоа што газат на Македонштината!!!
Тие се и луѓе кои незнаат што треба со себе, затоа што газат на својата националност и на сопственото јас.
И таквите предавници како Љубчо Георгиевски треба да се бесат на плоштад сите до еден, пред очите на македонскиот народ!
Бољи гроб, него цел живот роб! НИКОГАШ БУГАР!
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!