Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
епа еве да речеме дека јас незнам... еве сам кажи кои биле твои потомци
Е,што да ти кажувам, ти знаеш подобро от мене - татари,чуваши,монголи... :ROFLMAO:
Ако сакаш можеш да допалниш списокот сам.
Интересно зашто се уште не даваме пасоши на монголи?! :ROFLMAO:

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Е,што да ти кажувам, ти знаеш подобро от мене - татари,чуваши,монголи... :ROFLMAO:
Ако сакаш можеш да допалниш списокот сам.
Интересно зашто се уште не даваме пасоши на монголи?! :ROFLMAO:
што ке давате ко сите имате. едино дупликат да си извадите

него да не помислам дека стварно незнаеш од кај ти се корените еве објасни си сам

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
што ке давате ко сите имате. едино дупликат да си извадите

него да не помислам дека стварно незнаеш од кај ти се корените еве објасни си сам
Е, не знаев,дека сите имаме монголско државjaнство. Зашто jaс немам?!
Не, ти знаеш подобро от мене. Jaс не можам да спорам и да те убедувам от каj сум ваков капацитет како тебе - ти знаеш подобро,па и гледам можеш да правиш анализи преку интернет.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Не, ти знаеш подобро от мене. Jaс не можам да спорам и да те убедувам от каj сум - ти знаеш подобро.
не го разбра добро,сака да ти каже дека ти си монгол со бугарски пасош!!!

H

-HRO

Гостин
Никогаш бугарски пасош!
И да завршам како просјак без пари на улица, и да умрам од глад, никогаш нема да го извадам пасошот на луѓето кои се изживувале врз моите предци и вршеле терор.
Како можете да вадите пасош бугарски јас незнам??? Зарем нели ви текнува колкав терор има претрпено овој македонски народ од таа клета нација? Како ни ја крадат целата наша македонска историја, сите наши народни херои, сите наши МАКЕДОНСКИ песни, како сакаат да ја припојат Македонија и да стане бугарска земја итн.
Нели ви текнува колку Македонци имаат загинато низ историјава поради клетите татари? Малку ли е што ни ја земаа Пиринска Македонија? Ви текнува ли на Македонците коишто сеуште се борат за своите права таму, а се приморани да зборуваат на бугарски јазик и се изложени на невиден терор и психолошко малтретирање?
Ова се факти кои се доволни за да се презира бугарскиот народ!!!
Да сум модератор, тема од ваков калибар нема никогаш да биде одобрена на овој форум. Ова е работа за која што воопшто не смее да се дискутира.
Ќе каже некој извадив бугарски пасош за работа....хммм работа? Кој сака да работи, може да работи во Македонија. Во Македонија има работни места за тие што сакаат да работат. Така да не е тоа причина за да се вади бугарски пасош!
Според мене тие што вадат пасош не се МАКЕДОНЦИ, затоа што газат на Македонштината!!!
Тие се и луѓе кои незнаат што треба со себе, затоа што газат на својата националност и на сопственото јас.
И таквите предавници како Љубчо Георгиевски треба да се бесат на плоштад сите до еден, пред очите на македонскиот народ!

Бољи гроб, него цел живот роб! НИКОГАШ БУГАР!
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Никогаш не би извадил,и без пари да ми го даваат не го зимам....Колку и да ни е окапана земјава,колку и да не чини,колку и да пропаѓаме ја сум МАКЕДОНЕЦ..За играва ја сум у аут....
Се сложувам, се разбира дека никогаш и под никакви услови не би извадил бугарски пасош ниту пак би земал такво ѓубре дури и да ми го даваат.

Ако по некаква бизарна случајност ми дадат ќе го запалам јавно пред камери. :D:D

Татариве имаат демографски проблем, а фактот што ги примија во ЕУ на сила и мимо сите критериуми, го користат политички бидејќи се уплашени дека ќе бидат потопени од други етноси. Тоа мислам дека е во основата. Ова нас што ни шиткаат пасоши е да лечат комплекси и да набиваат политички поени, а истовремено си го решаваат демографскиот проблем. 3начи дупла корист.

Само да додадам нешто за нивната подлост, не добива секој што конкурирал бугарско дравјанство туку и тие што конкурирале а не добиле, тие ги водат како Бугари.

Туку размислувам, темава е дискутирана неколку пати досега, не гледам зошто се вергла повторно сем ако поставувачот не сака да oдржува "тензија" под сугестја на дежурните Бугари.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.235
Поени од реакции
30.467
Нема да ги обвинам луѓето што зимаат бугарски пасоши ради потреба.
Некој за студирање, некој за работа. Навистина бугарите имаат квалитетно образование и со нивен пасош може сегде да се стаса.
И оние Македонци во Пирин имаат бугарски пасоши бидејќи се веќе државјани на Бугарија.
Не значи дека некој автоматски се претвора во бугарин ако земе бугарски пасош. Ова важи за секоја земја.
Има такви и со македонски пасоши па се најголеми бугарофили.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Не значи дека некој автоматски се претвора во бугарин ако земе бугарски пасош.
Не значи дека некој автоматски се претвора во ПЕДЕР ако има секс со маж.
Твојата работа иде така како што напишав, за доказ на сето тоа нека напише некој форумџија што има Бугарски пасош што постигнал со него, дали се збогатил, дали свет видел или само купил една партал кола која веќе му стои во гаража затоа што нема пари да ја поправи...

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Не, ти знаеш подобро от мене. Jaс не можам да спорам и да те убедувам от каj сум ваков капацитет како тебе - ти знаеш подобро,па и гледам можеш да правиш анализи преку интернет.
Ете бе ТАТАР ни сам незнаеш кои сте и што сте и овде на форумов како и неколку други сте дошле да ни јадете од курот и да тресете зелени. Ова со татар не го измислив јас, ми го кажа еден како тебе војвода од варна кој глуми патриотизам. И не ве терав бе татарче да бидете фашисти и да си го кажувате сами правото лице. И искажи се ко сонародникот твој од варна, кажи дека сите Македонци се бугари, дека Самоил бил бугар, дека Кирил и Методиј се од Охрид кој бил бугарски град и дека и тие биле бугари ...што се мачиш од околу

и да е жива и здрава баба ми, која поминала и низ сито и низ решето убаво ми ги раскажала бугарско српските стории со кои на МАКЕДОНЦИТЕ од селцата кои биле неуки и напатени, им го переле мозокот па едниот брат бил бугар а другиот србин а уствари само заборавиле дека и двајцата си биле Македонци. И лесна му земја на дедо ми кој отслужил и бугарска војска (зошто морал) и бил во партизани (зошто сакал) за денес јас да си бидам свој на своето и да не ми го јадат курот таквите ко тебе. Кој ви дал право да убивате Македонци ако ви "биле" браќа, кој ве терал да предавате Македонци кога ви "биле" браќа.

И за крај ке ти кажам една поговорка од прадедо ми кој патем бил и комита и ти препорачувам добро да ја прочиташ:

ОД КУР КАВАЛ И ОД ВАС ЛУЃЕ НЕ БИВА! ако мислиш дека грешам и не сум во право, еве слободно дојди и дувни на мојов, па да видиме дали ке засвири.

и бугарски пасош (не се произнесов) "ДА" ЗА ИНАЕТ НА ТАТАРИТЕ, да си ја обединам Пиринска МАКЕДОНИЈА им ги отворам очите предавнички, па да си бидат горди на нивното племе татарско, исто како што и ние сме горди на нашето Македонско.

I

IBIZA SOUND

Гостин
so edno golemo golemo DA ke kazam za bugarski pasos
steta sto me odbija pred 5 godini

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ете бе ТАТАР ни сам незнаеш кои сте и што сте и овде на форумов како и неколку други сте дошле да ни јадете од курот и да тресете зелени. Ова со татар не го измислив јас, ми го кажа еден како тебе војвода од варна кој глуми патриотизам. И не ве терав бе татарче да бидете фашисти и да си го кажувате сами правото лице. И искажи се ко сонародникот твој од варна, кажи дека сите Македонци се бугари, дека Самоил бил бугар, дека Кирил и Методиј се од Охрид кој бил бугарски град и дека и тие биле бугари ...што се мачиш од околу

и да е жива и здрава баба ми, која поминала и низ сито и низ решето убаво ми ги раскажала бугарско српските стории со кои на МАКЕДОНЦИТЕ од селцата кои биле неуки и напатени, им го переле мозокот па едниот брат бил бугар а другиот србин а уствари само заборавиле дека и двајцата си биле Македонци. И лесна му земја на дедо ми кој отслужил и бугарска војска (зошто морал) и бил во партизани (зошто сакал) за денес јас да си бидам свој на своето и да не ми го јадат курот таквите ко тебе. Кој ви дал право да убивате Македонци ако ви "биле" браќа, кој ве терал да предавате Македонци кога ви "биле" браќа.

И за крај ке ти кажам една поговорка од прадедо ми кој патем бил и комита и ти препорачувам добро да ја прочиташ:

ОД КУР КАВАЛ И ОД ВАС ЛУЃЕ НЕ БИВА! ако мислиш дека грешам и не сум во право, еве слободно дојди и дувни на мојов, па да видиме дали ке засвири.

и бугарски пасош (не се произнесов) "ДА" ЗА ИНАЕТ НА ТАТАРИТЕ, да си ја обединам Пиринска МАКЕДОНИЈА им ги отворам очите предавнички, па да си бидат горди на нивното племе татарско, исто како што и ние сме горди на нашето Македонско.
Имаш потреба от психолог.
--- надополнето: Jun 22, 2011 9:41 AM ---
so edno golemo golemo DA ke kazam za bugarski pasos
steta sto me odbija pred 5 godini
Ако не е таjна и ако сакаш да споделиш - зашто те одбиеха?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Еј дајте темава ставете ја у бан,доста се изнаслушавме меѓу етички навреди и пцовки,некултура

Генерално јас никој не мразам и мило е што има тука други братски народи на Кајгана форумов,ама да се вреѓаат и докажуваат стварно нема смисла,

Него дај кажете каде ќе идете ова Лето јас @FMI го канам у Охрид а ја би идел у Несебар има добри женски таму.

Поздрави ,здравејте...........................

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Имаш потреба от психолог.
очекуван одговор од соговорник кој нема основ да продолжи дебата на неговата омилена тема

....него не те прашав ти си татар од Бугарија или шпиунче од Македонија.
--- надополнето: Jun 22, 2011 9:52 AM ---
Еј дајте темава ставете ја у бан,доста се изнаслушавме меѓу етички навреди и пцовки,некултура

Генерално јас никој не мразам и мило е што има тука други братски народи на Кајгана форумов,ама да се вреѓаат и докажуваат стварно нема смисла,

Него дај кажете каде ќе идете ова Лето јас @FMI го канам у Охрид а ја би идел у Несебар има добри женски таму.

Поздрави ,здравејте...........................
кој братски народи бе овчар еден???? иди ако ти се живи баба ти и дедоти и се постари замоли ги да ти раскажат колку невини луѓе МАКЕДОНЦИ биле убиени заради татарите, србите, грците, шошоните

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Никогаш бугарски пасош!
И да завршам како просјак без пари на улица, и да умрам од глад, никогаш нема да го извадам пасошот на луѓето кои се изживувале врз моите предци и вршеле терор.
Како можете да вадите пасош бугарски јас незнам??? Зарем нели ви текнува колкав терор има претрпено овој македонски народ од таа клета нација? Како ни ја крадат целата наша македонска историја, сите наши народни херои, сите наши МАКЕДОНСКИ песни, како сакаат да ја припојат Македонија и да стане бугарска земја итн.
Нели ви текнува колку Македонци имаат загинато низ историјава поради клетите татари? Малку ли е што ни ја земаа Пиринска Македонија? Ви текнува ли на Македонците коишто сеуште се борат за своите права таму, а се приморани да зборуваат на бугарски јазик и се изложени на невиден терор и психолошко малтретирање?
Ова се факти кои се доволни за да се презира бугарскиот народ!!!
Да сум модератор, тема од ваков калибар нема никогаш да биде одобрена на овој форум. Ова е работа за која што воопшто не смее да се дискутира.
Ќе каже некој извадив бугарски пасош за работа....хммм работа? Кој сака да работи, може да работи во Македонија. Во Македонија има работни места за тие што сакаат да работат. Така да не е тоа причина за да се вади бугарски пасош!
Според мене тие што вадат пасош не се МАКЕДОНЦИ, затоа што газат на Македонштината!!!
Тие се и луѓе кои незнаат што треба со себе, затоа што газат на својата националност и на сопственото јас.
И таквите предавници како Љубчо Георгиевски треба да се бесат на плоштад сите до еден, пред очите на македонскиот народ!

Бољи гроб, него цел живот роб! НИКОГАШ БУГАР!
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА!
Ристо никој не ја спори историјата ама теророт не бил правен само од страна на Бугарите тоа биле геополитички политики, каде секој сакал да ја сочува својата нација и да земе дел од туѓа територија и во такви околности Македонија си преживеала ,а знаеш ли ти дека и Америка и Англија никогаш не и помогнале на Македонија ,така да не се вадите дека сме биле тепани од еден комшија .Македонија била мала и не биле офромена како држава ,немала лобисти па затоа и трпела порази.

Животот у 21 век е друг можеш да живееш кај сакаш а како ќе се опредечуваш тоа си е твое право брат ,дали ќе бидеш богат или сиромав зависи само от тебе.
--- надополнето: Jun 22, 2011 10:01 AM ---
очекуван одговор од соговорник кој нема основ да продолжи дебата на неговата омилена тема

....него не те прашав ти си татар од Бугарија или шпиунче од Македонија.
--- надополнето: Jun 22, 2011 9:52 AM ---

кој братски народи бе овчар еден???? иди ако ти се живи баба ти и дедоти и се постари замоли ги да ти раскажат колку невини луѓе МАКЕДОНЦИ биле убиени заради татарите, србите, грците, шошоните
Тука си грешка брат Македонците биле убиени од Македонците од својте браќа а затоа никој не ни е крив,

Знаеш и ти самиот паметен пират си,кој ги предал на пример Ченто,Гоце,Даме, Петров итн.....................

Македонците биле само измачувани и индоктринирани од другите нации ама ние сме си правеле чистки.

Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom