- Член од
- 15 октомври 2010
- Мислења
- 835
- Поени од реакции
- 155
И?Znaci Njutn ziveel vo vreme koga lugjeto se lecele so dupcenje na cerepot... Njutn ziveel pred 5 veka.
И?Znaci Njutn ziveel vo vreme koga lugjeto se lecele so dupcenje na cerepot... Njutn ziveel pred 5 veka.
I? Sto i? Nekolku raboti...
Најверојатно бесконфликтен. Тоа е до некаде ОК. Нема агресија - ОК, но, нема ни конструктивен конфликт без кој напредокот е не-воз-мо-жен. Не знам дали си размислувал за ова.Ми цитираш таму каде што имам пишувано за Дарвин, а во твојов пост ми пишуваш за Њутн. Што е работава. Ама ајде. Едноставно, нели, такви биле времињата. Знаеш, Њутн не бил Христијанин од страв дека ако каже поинаку ќе го запалат на плоштад. Њутн имал напишано голем број на книги за Христијанството и за Бог.
--- надополнето: Jun 21, 2011 7:47 PM ---
Замисли, нема проблем. Па пиши каков би бил светот со 100% муслимани.
И за тебе кога некој ќе те чита после 100год ќе вели, абе мајни го тај такво било тогаш пред еден век, што знаеле тие тогаш. Итн....I? Sto i? Nekolku raboti...
Prvo prekini da koristis argumentum ad verecundiam zosto so toa ne dokazuvas apsolutno nisto. Vtoro Njutn ziveel vo vreme koga malku se znaelo za svetot okolu nas zatoa i gi razbiram lugjeto koi veruvale vo gospod vo toa vreme ama zatoa ne gi razbiram lugjeto koi veruvaat denes. Treto, nasata diskusija bese dali religijata i naukata se kompatibilni i jas ti vikam deka toa sto odredeni naucnici bile hristijani ne go menuva faktot deka religijata so nejzinite tvrdenja se kontradicira so naukata!
Vakvi muabeti vo kafana so rakija pokraj tebe, ako ti se vodi diskusija napisi nesto izdrzano.И за тебе кога некој ќе те чита после 100год ќе вели, абе мајни го тај такво било тогаш пред еден век, што знаеле тие тогаш. Итн....
Со моево прашање единствено целев кон моралот кој го нуди Христијанството. А сценарија околу другото не ми беа цел на питувањата. Единствено сакав да покажам дека доколку луѓето го следат Исуса тогаш нема повеќе да ги гледаме сликите што ги има низ весниците и ТВ вестите. Тоа, дека ќе исчезне злото, ќе исчезне криминалот. А ќе завладее љубовта. Тоа е нешто што атеизмот не го нуди.Најверојатно бесконфликтен. Тоа е до некаде ОК. Нема агресија - ОК, но, нема ни конструктивен конфликт без кој напредокот е не-воз-мо-жен. Не знам дали си размислувал за ова.
Апсолутната бесконфликтноста не е добра, затоа што ја гуши креативноста. Особено групната креативност, која е двигател на социјалниот напредок.
Ова е сликата која јас ја имам за анархистичката варијанта на христијанството - каде не би имало Цркви, деноминации, секти (денес се 38000)
околку зборуваш за православно христијанство, а најверојатно да, пошто иначе ќе бидеш протестант, има уште нешто поради кое ваквото општество не би било добро.
Не е добро, заради тоа што религијата (ЈХИ) не дозволува компромитирање на догмите кои се основните политики на фирмата наречена Црква (ЈХИ, која и да е).
Чие и да е такво едно општество, институционализираната религија секогаш ќе остане најпрвин верна на себе, а дури потоа на своите поданици. Моќта корумпира, апсолутната моќ - апсолутно корумпира.
Тоа си голема заблуда.Тоа е нешто што атеизмот не го нуди.
Важи јас ќе те частам, одамна послатко не сум се насмеал на пошутрачки изјавиgreshka ateistite se najgolema verska zaednica., vo nivnata konfesionalnost se vleguva edinstveno ako veruvash deka ne veruvash..........bup., aj sega da me chestite edno mafiato
Ајдееее...микикецот доби озбилна конкуренција...во ликот и делото на шутракот ни...Важи јас ќе те частам, одамна послатко не сум се насмеал на пошутрачки изјави
Кога ги читам твоите постови (ех, постови) жалам што нема задолжителен тест на интелегенција при регистрацијата на форумов...eeehhhhheeeeee ne sum jas konkurencija seushte sum novak tuka ., dodeka me prifatite., kakov sum takov sum ., jbga.,
a sht e bre pa na vas ateistite samo na shutrachki mozhe da vi se objasni vie normalno koga vi se kazhuva veruvate deka samo vie ste vopravo., a sega site zatvorete ochite i ne gledajte., vone mozhe brojcheto od ednoto telefonche., a i vo lift mozhe da zaglavime bash sega tamu se jade sladoled
Со каков вкус го сакаш сладоледот... да не случајно му ставам нешто на што си алергичен, кој ќе те носи после по болници... опасна работа се тоа алергиите.......a i vo lift mozhe da zaglavime bash sega tamu se jade sladoled
Ќути бе каков тест, ќе испопаѓаме сите неверници на него. Глупи атеисти што знаат.Кога ги читам твоите постови (ех, постови) жалам што нема задолжителен тест на интелегенција при регистрацијата на форумов...
Јооо, туго... нит читал, нит прашуел... нит црпка пунел...greshka ateistite se najgolema verska zaednica., vo nivnata konfesionalnost se vleguva edinstveno ako veruvash deka ne veruvash..........bup., aj sega da me chestite edno mafiato