Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
F

Frankie Yale

Гостин
Кога сме веќе тука, абе и вашиот миленик Дарвин не бил атеист.
Dobro utro, celo vreme mu go povtoruvam ova na Corbadzija ama ne slusa, Darvin vo vremeto koga ja postavil tezata za nastanokot na vidovite bil hristijanin i veruval vo boga. A vo megjuvreme te molam procitaj za arguments from authority i veke prestani da gi koristis...
Па да не се глупирате дека Христијанството и науката не одат заедно. Кога дури и вашиот Дарвин не бил од вашите (атеист).
Ako hristijanstvoto vika deka zemjata e sozdadena za 6 dena, deka covekot e sozdaden od kal a zenata od negovoto rebro, ako hristijanstvoto vika deka prikaznata za Noe e vistinska, ako hristijanstvoto vika deka zemjata e ramna i sonceto rotira okolu nea togas so sigurnost tvrdam deka hristijanstvoto i naukata ne odat zaedno.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Научна фантастика.
Уште еднаш не даваш одговор на поставено прашање. Ако те прашав реалност ли е таков свет е тогаш можеше да го дадеш тој одговор како твое мислење.
--- надополнето: Jun 21, 2011 6:03 PM ---
Dobro utro, celo vreme mu go povtoruvam ova na Corbadzija ama ne slusa, Darvin koga ja postavil tezata za nastanok na vidovite bil hristijanin i veruval vo boga. A vo megjuvreme te molam procitaj za arguments from authority i prestani da gi koristis veke...
Работава е што научниците после Дарвин ептен му ја искривија работата на човекот. Ама и Дарвин неможел да се задржи како Христијанин со неговите учења, та неговата вера ептен опаднала.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Кога сме веќе тука, абе и вашиот миленик Дарвин не бил атеист. Бил Христијанин прво, па со тек на време верата му опаѓала, ама никако не станал атеист:

in 1879 he wrote that "I have never been an atheist in the sense of denying the existence of a God. – I think that generally ... an agnostic would be the most correct description of my state of mind.

--- надополнето: Jun 21, 2011 5:58 PM ---

Па да не се глупирате дека Христијанството и науката не одат заедно. Кога дури и вашиот Дарвин не бил од вашите (атеист).
А кој тоа тврди дека бил атеист? Зборуваш за пред 2 века? И смеел ли некој јавно да се декларира како атеист. Од кај знаеш па ти?
И воопшто Дарвин не е во моите научници. Можеби во твоите е.
--- надополнето: Jun 21, 2011 6:05 PM ---
Уште еднаш не даваш одговор на поставено прашање. Ако те прашав реалност ли е таков свет е тогаш можеше да го дадеш тој одговор како твое мислење.
Немој да лажеш. Не е ниту христијански, ниту фер спрема другиве учесници на форумов.
Врати се една страна назад и види. Одговорено ти е.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Ako hristijanstvoto vika deka zemjata e sozdadena za 6 dena
Зависи како ги разбираш ти тие 6 дена. 24часовни, или други периоди.

deka covekot e sozdaden od kal
Од земја, а твојата теорија на еволуцијата да не тврди дека човекот настанал од нешто друго? Од што настанал првиот организам, првата клетка?

zenata od negovoto rebro
Од животот излегува живот. Првите организми еволуционистички, нели се делеа, та од еден да настанат два?

ako hristijanstvoto vika deka prikaznata za Noe e vistinska,
Да го вика, а и сите народи на светот имаат пишувано приказни за глобален потоп, така да потоп стварно имало, него како вие еволуционистите ќе го објаснете, како пак се створил животот после потопот, пак одново ли?

ako hristijanstvoto vika deka zemjata e ramna i sonceto rotira okolu nea
Ова никаде не го пишува.
--- надополнето: Jun 21, 2011 6:10 PM ---
Немој да лажеш. Не е ниту христијански, ниту фер спрема другиве учесници на форумов.
Врати се една страна назад и види. Одговорено ти е.
Јас - А за тоа моралот ништо не кажа, ти смета ли таков свет, каков што ти претставив?

Ти - Научна фантастика.

F

Frankie Yale

Гостин
Зависи како ги разбираш ти тие 6 дена. 24часовни, или други периоди.
Here we go again...

Na sto mislel, ajde ti kazi ni na kakvi denovi mislel zosto ti mozes da gi citas mislite na gospod i objasni sto vsusnost sakal da kaze.
Од земја, а твојата теорија на еволуцијата да не тврди дека човекот настанал од нешто друго? Од што настанал првиот организам, првата клетка?
Tuka tvrdi deka covekot nastanal od zemja a ne prvite prosti organizmi koi istotaka ne nastanale od zemja tuku vo voda.
Од животот излегува живот. Првите организми еволуционистички, нели се делеа, та од еден да настанат два?
Preku reprodukcija, a ne od rebra. Zboruvame za covekot a ne za nekoi ednokletocni organizmi.
Да го вика, а и сите народи на светот имаат пишувано приказни за глобален потоп, така да потоп стварно имало, него како вие еволуционистите ќе го објаснете, како пак се створил животот после потопот, пак одново ли?
Znaci i ti veruvas deka milion i kusur vidovi se kacile na brod, veruvas vo trevopasni lavovi, vo rastenija koi ziveat pod voda so nedeli, vo kenguri koi skokale od ostrov na ostrvo za da stignat do Avstralija itn.

Super super super...
Ова никаде не го пишува.
Pisuva pisuva, otvori gi ocite.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тоа теоријата на еволуцијата не го тврди. Посочи ми каде пишува во теоријата на еволуцијата од што настанала првата клетка.
Јас - А за тоа моралот ништо не кажа, ти смета ли таков свет, каков што ти претставив?

Ти - Научна фантастика.
Сосем неточен цитат. Еве ти го одговорот што го бараш, те мрзи една страна да се вратиш
http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-атеистите.47267/page-249#post-4209289

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Тоа теоријата на еволуцијата не го тврди. Посочи ми каде пишува во теоријата на еволуцијата од што настанала првата клетка.
А од што настанала според вас, ако не од земјава? Од некој натприроден материјал ли? А за мистеријата за протоплазмата имаш ли што да кажеш?

Сосем неточен цитат. Еве ти го одговорот што го бараш, те мрзи една страна да се вратиш
Јас не ти пишував за тој пост бре човеку. Види на што сум ти одговорил, на кој цитат, си стои таму.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
24
Поени од реакции
11
Ајде гледам сакате да ја обрнете и оваа тема во прашања за Христијаните, па да ве прашам нешто атеисти.

Каков би бил светот ако сите до еден се атеисти? Вие кажете ми прво, а јас во меѓувреме ќе ви кажам каков ќе е ако сите до еден се Христијани. Па ќе мериме кој свет ќе биде подобар.

Ако сме сите Христијани (не само на збор, него на дела, се она што е од Исус кажано да се почитува) ќе нема:

Криминал. Убиства, кражби, прељуби, силувања. Наркомани, алкохоличари, коцкари. Ќе нема војни. Ќе нема лаги, превари. Никој никому нема да му чини зло. Секој со секого ќе се сака. Луѓето ќе живеат во слога и љубов. Едноставно светот ќе цвета. Рај на земјата.

Од друга страна ако сите луѓе се атеисти овие работи пак ќе си ги има. И тоа многу повеќе.
Знаењето го прави човекот свесен за околината, свесен за последиците од неговото однесување. Религијата попрешува знаењето да допре до вас, што убаво се покажува на форумов.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А од што настанала според вас, ако не од земјава? Од некој натприроден материјал ли? А за мистеријата за протоплазмата имаш ли што да кажеш?
Според мене како е, е друго прашање. Според Теоријата на еволуцијата не е. Т.Е. не се занимава со постанокот. Самото име кажува.

Јас не ти пишував за тој пост бре човеку. Види на што сум ти одговорил, на кој цитат, си стои таму.
А бре чоек, ти праша кај ти одговорив и јас ти укажувам каде, а ти цитираш погрешен пост

F

Frankie Yale

Гостин
Promasi totalno, prvite organizmi nastanale vo vodata a ne vo zemjata istotaka biblijata zbori za covekot a ne za prvite prosti organizmi!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Оти бре атеист не ми одговори на прашањево? Одговори си. не се срами. А она долу со статистиките, абе јас нели ти напишав дека зборувам за Христијани кои во се ќе го следат Исуса. Денес има Христијани кои не одат по сите Негови зборови.
Нека се сите мислимани, а? Може ли така да замислиме?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Кога сме веќе тука, абе и вашиот миленик Дарвин не бил атеист. Бил Христијанин прво, па со тек на време верата му опаѓала, ама никако не станал атеист:

in 1879 he wrote that "I have never been an atheist in the sense of denying the existence of a God. – I think that generally ... an agnostic would be the most correct description of my state of mind.

--- надополнето: Jun 21, 2011 5:58 PM ---

Па како може Боби Христијанин да го негира Бог (креационизмот)?
Размисли, па ќе сфатиш зошто Њутн бил Христијанин.
Едноставно такви биле времињата.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Неееее, имам троа појќе од една...
Е, добро де, и три да се, шо! Некогаш мора да почнеш! И мене ми беше у основно шит ко требаше да читам лектири, ама, една по една, се читаат...

Почни со Библијата. Големка е, ама најважна ти е. Дедо Стефан може да те испраша - ќе се посрамиш.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Па како може Боби Христијанин да го негира Бог (креационизмот)?
Размисли, па ќе сфатиш зошто Њутн бил Христијанин.
Едноставно такви биле времињата.
Ми цитираш таму каде што имам пишувано за Дарвин, а во твојов пост ми пишуваш за Њутн. Што е работава. Ама ајде. Едноставно, нели, такви биле времињата. Знаеш, Њутн не бил Христијанин од страв дека ако каже поинаку ќе го запалат на плоштад. Њутн имал напишано голем број на книги за Христијанството и за Бог.
--- надополнето: Jun 21, 2011 7:47 PM ---
Нека се сите мислимани, а? Може ли така да замислиме?
Замисли, нема проблем. Па пиши каков би бил светот со 100% муслимани.

F

Frankie Yale

Гостин
Ми цитираш таму каде што имам пишувано за Дарвин, а во твојов пост ми пишуваш за Њутн. Што е работава. Ама ајде. Едноставно, нели, такви биле времињата. Знаеш, Њутн не бил Христијанин од страв дека ако каже поинаку ќе го запалат на плоштад. Њутн имал напишано голем број на книги за Христијанството и за Бог.
Znaci Njutn ziveel vo vreme koga lugjeto se lecele so dupcenje na cerepot... Njutn ziveel pred 5 veka.
Замисли, нема проблем. Па пиши каков би бил светот со 100% муслимани.
Ist kakov sto bi bil so 100% hristijani.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom