Видео: Ејми Вајнхаус разочара на Калемегдан

• Креатор на темата Креатор на темата Рудници и
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема врска, и овие платија за LaToya i Sabrina ама се задоволија со ХариМатаХари, тоа се вика вештина на менаџерот.
Aca Lukas го слушаат сите!!..........

Се извинувам на сите за дезиформацијата што ја проследив вчера наместо Дино Мерлин тоа е Хари Мата Хари и наместо 1984 тоа е 1990. Хитот што ги турна сите во делириум се вика "Прстен и златни ланац"

http://www.haarlem.hr/hari-mata-hari-koncert-ljubavi.aspx

Ти сите ги знаеш? шабанец xD

Да не рече Тинуле не ја бранам по форуми.. статија за сите ограничени:

Ама, што сакавте? „Добро вечер Белград, одимеее, рацете горе?!“ Дали тоа би ви бил „настап“?

Како прво, Ејми Вајнхаус не е пејачка. Светлана е пејачка. И кај неа, на испраќањето, публиката сто отсто била „испочитувана“. Ејми, напротив, е божица, суштество од космосот кое потклекнува на тежината на животот, а Блеград, за жал, не разбра дека присуствуваше на трогателен миг од историјата. Ејми е врвна уметничка, во долгата низ автодеструктивни гении, таа не е родена за Дулиќ да игра со ножињата, а ВИП-от да покаже што вчера учел на часот по англиски. Таа се запали, самата од себе, и сега исчезнува пред нашите очи, испарува, се топи, се претвора во атомскиот број 79. Да се хејта нејзиниот настап е како кога би присуствувал на моментот во кој Ван Гог си го сече увото, а тебе ти е бед, зашто врз очите ти прска лимфа. Ти ја уништува декорацијата и оние баш фини бои. Или кога би барал да ти ги вратат парите зашто Captain Kelly ти го прекинал концертот во Њу Хејвен.

Таа ноќ Белград ја виде историјата, youtube со „Just Friends“ треба да се предаде во архивата на МСУ, да се чува како вреден документ. Мене сето ова ме потсетува на „The Last Sitting“ на Берт Стерн, последната фото сеанса на Мерилин Монро, само неколку недели пред нејзината физичка смрт. Фотографиите ги нарача Вог, а ги објави еден ден по нејзината смрт, и на нив се гледа сè: и зошто живееше и зошто умре, целиот нејзин ужас и убавина, и сосема свежата лузна од операцијата на жолчката и страшната тага на ова блескаво суштество. Мерилин, за време на сликањето, неколку пати толку се напила што неколку часа спиела и тие мигови се најтрогателни. Потоа со лак за нокти чкрабала по негативите кои не и’ се допаднале, и тие слики се најубави. Да се мрзи настапот на Ејми е исто како со фотошоп да се избрише резот на стомакот на Мерилин.

Во каков блазиран мејнстрим се претвори овој град? Каков неподнослив линч на сите медиуми насочени кон еден гениј на коленици, каква саборност во молкот, и сите се тука, како кај Конузина на журка. Што е полесно од тоа? Ништо. А што е потешко? Самиот живот.
Добро вечер Атина. Добро вечер Њујорк. „Well, I'm the Crawlin' King Snake/ And I rule my den“, кој не го разбира тоа, не разбира ништо. Всушност, сепак разбираат нешто: „Добро вечер. Офенбах“П.С. Не сум рок критичарка, ниту ова е рецензија на концерт. Јас вложувам во Ејми, така што купувам карти, да има за што она си сака. Последен пат ја чекав во Париз, кога бендот на сцената објави дека таа нема да се појави. И овој пат уредно купив карта, но сега јас не дојдов. Знаев што е алхемија и дека ќе се евапорира. Кој одеше да џуска, тој го промашил настанот. Ејми е комета. Би можела да си забоде пенкало во срцето, да ја исполни сцената со него, дали тоа ќе те задоволеше? It's only rock and roll, but I like it.

Нема врска, и овие платија за LaToya i Sabrina ама се задоволија со ХариМатаХари, тоа се вика вештина на менаџерот.
Aca Lukas го слушаат сите!!..........

Се извинувам на сите за дезиформацијата што ја проследив вчера наместо Дино Мерлин тоа е Хари Мата Хари и наместо 1984 тоа е 1990. Хитот што ги турна сите во делириум се вика "Прстен и златни ланац"

http://www.haarlem.hr/hari-mata-hari-koncert-ljubavi.aspx
абе... Па не е Хари Мата Хари исто што и Аца Лукас, не се ни приближни во квалитет песни и што ти ја знам. а Аца Лукас не го слушаат сите, туку сите му ги знаат песните, тоа не е исто ни чудно коа го има на секој чекор.

ТИ ДА НЕ ПЕЕШ !

Што и фали?!
Менаџерот е крив што уопште ја пуштил да искочи на сцена таква.
Не требал да ја пушти и требале да го презакажат концертот за друг ден.
Ејми е прекрасен вокал, ретко кој има глас како неа.
Ни под разно не треба да прекине да пее.

МОРА ДА ПРЕСТАНЕ ДА ПЕЕ!!! Верувај ми, не е интересно да фрлиш толку пари, а кравава да си отиде без да испее песна.

Важно Моби си искористи супер.

Премногу е тенденционен постот од фанов на Ејми која и на самиот крај кажува дека би купила карти за Ејми само за да има што сака (нека и донира нешто на загревотичката) , сериозно секоја чест за прекрасниот вокал но Ејми но истата има само два албуми во нејзината кариера и не може да се смета како некоја личност која оставила голема трага во музичката историја ако ја сегрегираме контрaверноста која ја следи цела кариера па секоја споредба со Ван Гог и Мерлин Монро е смешна btw ова не е прва бламажа на Ејми каде се појавува начукана на бина. (можеби прва бламажа пред 20,000 фанови)
Ако некој платил сума од 40 евра за влезница која само да спомениме е околу 20% од просечната плата во Србија и му кажале дека нема да му ги вратат парите заслужил да биде гневен, и тоа многу гневен.
Ако не сака јавен линч од мејнстрим медиумите тогаш нека не ги користише истите за билдање на сопственото конто и фанови, ако не беа тие мејнстрим медиуми таа најверојатно ќе завршеше во некоја биртија на Кендeм како локална пејачка со нејзиниот акл.
Најверојатно никој не очекуваше дека Ејми ќе блеска во некаков сјај посебно по рехабилитацијата но очекуваа барем малку професионалност, кога ќе одам на концерт за Моторхед секако очекувам дека Леми ќе биде пијан и ќе заебе некој риф, но исто очекувам дека ќе даде се од себе и дека ќе има добра журка.
Да биде уште попатетично истото да го направеше Нора Џонс или Дафи кој според мене се поквалитетни пејачки од Ејми, гарантирам дека ќе беа распнати на крст од истава девојка што ја пишувала статијава, не знам што е посебно во тоа да видам еден пропаднат талент како се глупира и тетурави по бина bottom line освен дотичнава и еве the Tinule не верувам дека некој ќе плати 40 евра за да го гледа историскиот момент на пропаѓањето на Ејми Вајнхаус која ќе повторам има само два албуми издадено во нејзината кариера.

Да Ејми Вајнхаус е (беше) огромен талент и е (сеуште) идиот но секоја реакција дека е глупа кучка за мене е оправдана.
--- надополнето: Jun 21, 2011 2:09 PM ---
абе... Па не е Хари Мата Хари исто што и Аца Лукас, не се ни приближни во квалитет песни и што ти ја знам. а Аца Лукас не го слушаат сите, туку сите му ги знаат песните, тоа не е исто ни чудно коа го има на секој чекор.

Менталниот склоп на фановите од Хари Мата Хари и Аца е сличен, па само ситници се во прашање.

Ем глупо ем скупо, што има друго да се каже.
--- надополнето: Jun 21, 2011 2:20 PM ---
Инаку добра и е оваа изведба мора да се слушне.

Врв на концертот е настапот со "Back to Black" кога на сред песна го фрла микрофонот, почнува да испушта некои мимикрики , и иде да заплаче ко мало детенце! :ROFLMAO:
А публиката - за жалење! Де свиркаат негодувачки, де ги пеат песните кога она ќе заќути и ќе почне ко луда да си буричка низ косата, да се шета по сцената ко риба затворена во аквариум....
ПС. забележете го тапанарот со колку гооолемо "задоволство" си свири во позадина. Мислам дека во тој момент порадо би бил во некој еврејски логор отколку да свири на свиркава :P
Па, погледнете ја AMY WINEHOUSE ( девојка која можеШЕ доста да постигне со својот голем талент ) , која се претвори во неповратна AMY DRUGHOUSE:

Премногу е тенденционен постот од фанов на Ејми која и на самиот крај кажува дека би купила карти за Ејми само за да има што сака (нека и донира нешто на загревотичката) , сериозно секоја чест за прекрасниот вокал но Ејми но истата има само два албуми во нејзината кариера и не може да се смета како некоја личност која оставила голема трага во музичката историја ако ја сегрегираме контрaверноста која ја следи цела кариера па секоја споредба со Ван Гог и Мерлин Монро е смешна btw ова не е прва бламажа на Ејми каде се појавува начукана на бина. (можеби прва бламажа пред 20,000 фанови)
Ако некој платил сума од 40 евра за влезница која само да спомениме е околу 20% од просечната плата во Србија и му кажале дека нема да му ги вратат парите заслужил да биде гневен, и тоа многу гневен.
Ако не сака јавен линч од мејнстрим медиумите тогаш нека не ги користише истите за билдање на сопственото конто и фанови, ако не беа тие мејнстрим медиуми таа најверојатно ќе завршеше во некоја биртија на Кендeм како локална пејачка со нејзиниот акл.
Најверојатно никој не очекуваше дека Ејми ќе блеска во некаков сјај посебно по рехабилитацијата но очекуваа барем малку професионалност, кога ќе одам на концерт за Моторхед секако очекувам дека Леми ќе биде пијан и ќе заебе некој риф, но исто очекувам дека ќе даде се од себе и дека ќе има добра журка.
Да биде уште попатетично истото да го направеше Нора Џонс или Дафи кој според мене се поквалитетни пејачки од Ејми, гарантирам дека ќе беа распнати на крст од истава девојка што ја пишувала статијава, не знам што е посебно во тоа да видам еден пропаднат талент како се глупира и тетурави по бина bottom line освен дотичнава и еве the Tinule не верувам дека некој ќе плати 40 евра за да го гледа историскиот момент на пропаѓањето на Ејми Вајнхаус која ќе повторам има само два албуми издадено во нејзината кариера.

Да Ејми Вајнхаус е (беше) огромен талент и е (сеуште) идиот но секоја реакција дека е глупа кучка за мене е оправдана.

Ветројебач, не бе брат, компарациите не се за величење на Ејми, не се за левелирање со Гог или Монро, најмалку за каков импакт има оставено во музиката, туку за доловување нешто друго, нешто поголемо. Нешто пред Ејми. Пред Монро. Нешто човечко. Човечката деструктивност, и модерните пороци во улога на влијанија.

Неможе во муабетов она да е глупа, дека и јас и ти сме ја слушнале, и јас и ти не сме и фанови НО пази: безразлика, и јас и ти знаеме колку пати се има повтарано ова и јас и ти знаеме до кој стадиум е стигната Ејми. На погрешна плунка ја лепиш етикетата. Они се глупи. Не, не оние фанови кои првично отишле од респект, да ја видат и поддржат а споредно да ја слушаат. Не, не оние кои дури купиле карта а не отишле. Зборам за оние кои очекувале журка на векот, за оние телетабиси кои rsvp-ирале на фејсбук и отишле оти е кул, оние хипстерите. Ја и ти не би платиле ни 20, нели? Ама јас за разлика ја почитувам, дека она ми остана онака хардкор, дека во обид да го живее лајфстајлот, се изгуби, во животот. Ја почитувам дека ја почитува музиката. Да елаборирам, радо би излегла на сцена без трошка елан во гласот отколку да испее на плејбек колку да е задоволна публиката. А за покемон децава по форум да не пишувам, дека изгледот најмалку ми е битен за некој да слушам. Ама билдајте си егото со постови у стилом: никогаш не би ја слушал оваа гадна, никаква.

Амеби.

I'm out.

Тинуле, престани да измислуваш кривци.

Само Ејми е крива, никој друг. Нит менаџерот, нити било кој друг.

Турнејата и е откажана а менаџерот изјавил дека Ејми се повлекува од јавноста за подолго време.

Ја не реков дека е крив било кој. Мене би ми било кул да отидам на концерт и да ја глеам на сцена, колку лошо и да звучи.
Хејтериштава што „се разачарале од концертот“ почнаа да бараат кривец и ја реков дека Ејми не е таа што е кривата у случајов.
Кој ...барате кривица кај неа? Се знае дека е дрогаш.
Нек му ја мисли менаџерот, нек му ја мисли Авалон, нек му ја мислат самите тие што се „разочарани од настапот“, самите сте си криви.

МОРА ДА ПРЕСТАНЕ ДА ПЕЕ!!! Верувај ми, не е интересно да фрлиш толку пари, а кравава да си отиде без да испее песна.

Важно Моби си искористи супер.
Ама што ја слушаш ако мора да престане да пее?! Што даваш пари за нејзин концерт?!
Не сте ми јасни...

Да ја слушав и да и бев фан, жими се, ќе и донирав 40 евра и немаше да ги жалам ич.
Нека идат нека се убијат фановите што се гневни и што бараат да им ги вратат парите назад. Фанови ли се тоа бе? Живти фановите -.-
Да не беше вака, да не беше така. Џабе ти е. ТАКА Е ! Никад нема да се смени тоа. Ејми е позната, Ејми има поише пари од мене и од тебе и од кој било друг што е жител на нашава мила државичка Македонија.
Кога одам на концерт на Ејми, очекувам дека ќе биде на хорс и дека ќе звучи многу лошо, ама ипак подобро од Ријана неиздрогирана.
Ги сакам и Нора Џоунс и Дафи, да беа и они дрогашки и за нив ќе го речев истово, пошо сум објективна.
Ајт, wot убаво ти објасни. <3

Ја не реков дека е крив било кој. Мене би ми било кул да отидам на концерт и да ја глеам на сцена, колку лошо и да звучи.
Хејтериштава што „се разачарале од концертот“ почнаа да бараат кривец и ја реков дека Ејми не е таа што е кривата у случајов.
Кој ...барате кривица кај неа? Се знае дека е дрогаш.
Нек му ја мисли менаџерот, нек му ја мисли Авалон, нек му ја мислат самите тие што се „разочарани од настапот“, самите сте си криви

ЈАС БЕВ ТАМУ!!!

Бејб, каде да се најдеме да ми вратиш 4000 денари??? Јас отидов во живо да ги слушнам песните кои мене ми се допаѓаат, а не кравата да се појави ќуп пијана и издрогирана и да не знае каде е. Ниту Драганче од Лескоец и Ристе од Припор не може да се споредат со Ејми, оти Ејми рулЗ. :)
Си се запрашала оти за Моби никој не кажа лош збор???

П.С. Немате поим колку беше јако кога ја отпоздрави Атина... :)

П.П.С. ДРОГАШ?! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: Топ си, кис4е, мwац :)

ЈАС БЕВ ТАМУ!!!

Бејб, каде да се најдеме да ми вратиш 4000 денари??? Јас отидов во живо да ги слушнам песните кои мене ми се допаѓаат, а не кравата да се појави ќуп пијана и издрогирана и да не знае каде е. Ниту Драганче од Лескоец и Ристе од Припор не може да се споредат со Ејми, оти Ејми рулЗ. :)
Си се запрашала оти за Моби никој не кажа лош збор???

П.С. Немате поим колку беше јако кога ја отпоздрави Атина... :)

П.П.С. ДРОГАШ?! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: Топ си, кис4е, мwац :)

Бејб, ти самата си ги фрли во ветер парите и покрај тоа што знаеше дека Ејми имала вакви испади и предходно. <3
Не знам кој е поглуп во ситуацијава, дали Ејми наркоманката или „разжалостените“ фанови.
Не е интересен Моби, затоа не го зборат.
А и плус Моби праи електроника, не пее поп песни.
Не секој слуша електроника, а поп и да сакаш, нема да можеш да и избегаш на музиката, на радио ја пуштаат, принуден си да слушаш. -.-

Многу ме интересира, дали се смееше додека настапуваше Ејми или ги жалеше парите? ((((:

Ауф, сега прочитав: „ П.С. Немате поим колку беше јако кога ја отпоздрави Атина...“
Yea yea I KNOW :D
Лудача ненормална :D <3
И се може бе :D хахаха

Не ми се верува што читам...се расправате за нај-небитната личност во човештвото - Ејми Винарија! :S Ај искулирајте сите и излезете малку на воздух :) убаво е времето :cool:

Се лупнала у погрешна вена оваа :ROFLMAO:

А на концерт на Северина би и мрчеле ако не се ебе на сцена ?
--- надополнето: Jun 21, 2011 8:35 PM ---
А на концерт на Северина би и мрчеле ако не се ебе на сцена ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom