Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Само прво пази да е од соседни народи. Значи, албанац, бугар, грк... немој да се заебеш украинка да земеш - че вријаш, море!

Ако ептен ти е до украинка, боље девица да си најдеш, поефтино ќе си пројдеш.
Право збориш, тукуууу, пишит во библијана ако силуваш робинка, требит да жртвоваш овен и све ке ти е простено.Каков овен дали знај некој?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.626
Поени од реакции
31.488
aj objasne te mi shto e toa realno ili objektivno., vo red gledate ., mozhe i da pomirisate., popat kazhano od ateisti kako bunk smrdea teshko se chisti., zatvoren citat., se ima svoj tek i senzacii koi mozhe da gi prepoznaete ., ., vo red zastapuvate materijalistichka teorija kako apsolutna i nepromenliva vo svojata forma., materija .,energija., od ened vid vo drug vid., e zega za vas glupavoto prashanje za koe voopshto ne sakate ni da pomislite a kade i neshto da raschachkate okolu toa.,

shto se sluchuva so site vashi/nashi/chovechki....iskustveni sobrani znaenja misli., ljubovta ., kade ischeznuvaat ovie nematerijalni paradoksi., .,
seushte ste mladi ., nekoi raboti ne ste prezhiveale., za da osoznaete deka i od drugata strana na ogledaloto ima neshto ., ., zhivejte dolgo vo dobro zdravje ., so tek na vremeto i nekoi raboti ke gi prifatite ., i mozhebi ., a i ne mora ., ke si rechete shto sakashe onoj shutrakon ., so prashanjeto ., od shto da se otkazheme., se nadevam deka vo dobro zdravje i dlaboka starost dodeka umot ve sluzhi ke se setite na nekoj kako mene., ;)., .....bup:ROFLMAO:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
24
Поени од реакции
11
Ние гледаме дел од реалноста, а науката секојдневно ни ги проширува хоризонтите. Кога повеке субјекти практицирајќи научни методи ќе се сложат околу некоја работа таа е толку блиску до реалноста колку им дозволуваат инструментите кои ги користат.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.626
Поени од реакции
31.488
spored najgolemiot um vo materijalnata nauka se e relativno., ., toa prviot del od tvojot odgovor ., a nikako da se osvrnete na drugiot del.,

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ако ја формулираш мислата и ја напишеш на кирилица, ќе ти одговорам све што сакаш.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.626
Поени од реакции
31.488
se ti e pred ochi da gledash., najverijatno ako mozhesh se ., ke mozhesh i da dadesh kakov takov odgovor.,

koga toa gade i Augustus ke go napishesh na kirilica o_O

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
se ti e pred ochi da gledash., najverijatno ako mozhesh se ., ke mozhesh i da dadesh kakov takov odgovor.,

koga toa gade i Augustus ke go napishesh na kirilica o_O
Знаеш ли ти воошто што значи тоа Augustus и дека е латински збор?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Абе имам една мака да ми поможите.
Во библијана пиши робот да си го тепаш, само требит да пазиш да не ти умри, е сега, колку е то вака количински, два три шамари, клоци, боксови?
Дајте помош, во дилема сум голема, помагајте.
gade,

не се фаќај за таквија страозаветни одредби, оти нивната обврзност веќе е надмината. Рисјаните го живеат Новиот Завет па дај фани се за нешто кое е тековно важечко, мојт?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
gade,

не се фаќај за таквија страозаветни одредби, оти нивната обврзност веќе е надмината. Рисјаните го живеат Новиот Завет па дај фани се за нешто кое е тековно важечко, мојт?
А кога ќе ви истече Новиот Завет шо ќе праите? Ќе има најнов?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А кога ќе ви истече Новиот Завет шо ќе праите? Ќе има најнов?
Не, ќе нема „најнов„, туку ќе бидне: второто Христово пришествие, Неговиот Страшен Суд, после кои следува Неговото Царство Небесно.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не, ќе нема „најнов„, туку ќе бидне: второто Христово пришествие, Неговиот Страшен Суд, после кои следува Неговото Царство Небесно.
Овде на земјата ќе биде царството?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
А што ако мнозинството луѓе на земјата не сакаат да дојде царството? Ќе се премисли Исус или ќе си тера по свое?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А што ако мнозинството луѓе на земјата не сакаат да дојде царството? Ќе се премисли Исус или ќе си тера по свое?
Не бе брат, ќе дојде само кај христијаните :D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
не се фаќај за таквија страозаветни одредби, оти нивната обврзност веќе е надмината.
Матеј 5:17-19
Не мислете дека дојдов да ги поништам Законот и Пророците! Не дојдов да ги поништам, туку да ги исполнам.
Зошто вистина ви велам, додека не поминат небото и земјата, ниту најмалата буква (јота), ни цртичка, не ќе ја снема од Законот додека не се збидне се.
И така, кој ќе наруши една од овие најмали заповеди и така ги научи луѓето, ќе биде наречен најмал во царството небесно, а кој ги држи и поучува, ќе биде наречен голем во царството небесно.

Шо матрапаз си ти што пркосиш на учењето на Исус Христос?!?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Овде на земјата ќе биде царството?
Не. Поимот „Царство Небесно„ ја опишува состојбата од душите од праведнциите, што значи состојба на бесконечна радост, ради битисувањето на тие души во блиината Христова.
--- надополнето: Jun 21, 2011 2:14 PM ---
А што ако мнозинството луѓе на земјата не сакаат да дојде царството?
Тоа е нивен проблем, оти Христос го најави Своето второ пришествие и Неговиот Страшен Суд, а она кое Христос го ветува, Он и го исполнува, без разлика какви се човекоите желби.
--- надополнето: Jun 21, 2011 2:17 PM ---
Не бе брат, ќе дојде само кај христијаните :D
Воа е уше едночка прелест, во која живеат атеистите, со цел, да го оправдаат своето неверие, демек, христијанството е вера саде за христијаните, а кој не е рисјанин, за таквиот „не важат„ Божјите Заповеди и ветувања. :D
--- надополнето: Jun 21, 2011 2:18 PM ---
Матеј 5:17-19
Не мислете дека дојдов да ги поништам Законот и Пророците! Не дојдов да ги поништам, туку да ги исполнам.
Зошто вистина ви велам, додека не поминат небото и земјата, ниту најмалата буква (јота), ни цртичка, не ќе ја снема од Законот додека не се збидне се.
И така, кој ќе наруши една од овие најмали заповеди и така ги научи луѓето, ќе биде наречен најмал во царството небесно, а кој ги држи и поучува, ќе биде наречен голем во царството небесно.

Шо матрапаз си ти што пркосиш на учењето на Исус Христос?!?
...И?...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom