Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Како се пали благодатниот оган?
Како секоја година доаѓаат змии на Теодокос грчкиот остров, во манастирот само за празникот Успение на пресвета Богородица и се вртат околу иконата, и не касаат само на тој ден можеш да ги чепкаш?(Целосно видео има на јутјуб пиши : Snakes of theo
Како тече миро од иконите?
Како тече крв од некои икони?
Зошто благодатниот оган не го гори на никого?
Зошто телата на одредени светители не трулат ден денешен а не се со никаква заштита и убаво мирисаат како е можно?
Како е можно коските на одредени светители исто така да не трулат и да мирисаат премногу уаво?(Св.Јован Бигорски коски од св Јован крстител, Рајчица манастир коски од Св Ѓорѓија.)
Биолошките системи како човекот ако се развиле во физичкиот дел преку теоријата на дарвин од попрости тела, КАКО НАСТАНАЛ РАЗУМОТ КАЈ НИВ И МИСЛАТА ?!?!?!?!?!!?
Многу едноставно.
Се е тоа дело на лукавиот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Како се пали благодатниот оган?
Како секоја година доаѓаат змии на Теодокос грчкиот остров, во манастирот само за празникот Успение на пресвета Богородица и се вртат околу иконата, и не касаат само на тој ден можеш да ги чепкаш?(Целосно видео има на јутјуб пиши : Snakes of theo
Како тече миро од иконите?
Како тече крв од некои икони?
Зошто благодатниот оган не го гори на никого?
Зошто телата на одредени светители не трулат ден денешен а не се со никаква заштита и убаво мирисаат како е можно?
Како е можно коските на одредени светители исто така да не трулат и да мирисаат премногу уаво?(Св.Јован Бигорски коски од св Јован крстител, Рајчица манастир коски од Св Ѓорѓија.)
Ќе си ја искршиш главата со твоите камења. Чуда од ваков тип се забележени во сите култури и кај сите религии. Зошто овие христијанските “чуда“ би биле автентични, а чудата кај Индусите на пример би биле дело на Рогатиот?

Јас би рекол дека, доколку се докаже автентичноста на било кое чудо, тоа повеќе зборува за силата на вербата кај луѓето, отколку за објектот на самата вера...

Знам дека не го разбираш ова, не ти ни пишував тебе...

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
Ни еден одговор... Сеуште... Еве да ја опростиме целата работа : Ако човекот ако се развил во физичкиот дел преку теоријата на дарвин од попрости тела, КАКО НАСТАНАЛ РАЗУМОТ КАЈ НЕГО И МИСЛАТА ?
Секако за другите прашања ќе се препукувате со разни глупости без да дадете конкретен одговор, еве го нема ни коперфилд сеа ни крис...

F

Frankie Yale

Гостин
Ако човекот ако се развил во физичкиот дел преку теоријата на дарвин од попрости тела, КАКО НАСТАНАЛ РАЗУМОТ КАЈ НЕГО И МИСЛАТА ?
Gospod ni gi dal. Kolku da skratam sekakvi nepotrebni diskusii zosto site znaeme deka samo ovoj odgovor ke te zadovoli. Aj sega komotno odjebi te molam.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ни еден одговор... Сеуште... Еве да ја опростиме целата работа : Ако човекот ако се развил во физичкиот дел преку теоријата на дарвин од попрости тела, КАКО НАСТАНАЛ РАЗУМОТ КАЈ НЕГО И МИСЛАТА ?
Секако за другите прашања ќе се препукувате со разни глупости без да дадете конкретен одговор, еве го нема ни коперфилд сеа ни крис...
Со развиток на мозокот по пат на природна селекција.Задоволен?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сакаш да ја (о)простиш или упростиш целата работа?

Сакаш да дискутираш за умот и мозокот, а се сомневам дека две книги имаш скрстено на таа тема. (не, библијата нема врска со таа тема)
Еве ти совет од мене. Ќе ја земеш “Kinds of Minds" од Daniel Dennet, фино ќе си ја прочиташ (под оптимистичката претпоставка дека ќе ја разбереш) и ќе видиш дека нема апсолутно ништо мистериозно во развојот на разумот кај човекот.

Постои дури и превод на Македонски, така да нема оправдување за нечитање...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Со развиток на мозокот по пат на природна селекција.Задоволен?
Од ваквија „мудри„ одгвори, можеш само Ти самиот да бидиш задоволен...:D

Потруди се троа појќе, мож ќе Ти успеит...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
gade напиша:
Со развиток на мозокот по пат на природна селекција.Задоволен?​

Од ваквија „мудри„ одгвори, можеш само Ти самиот да бидиш задоволен...:D

Потруди се троа појќе, мож ќе Ти успеит...
Очигледно во случајот со Микикецот природната селекција има утнато...:ROFLMAO:
--- надополнето: Jun 20, 2011 10:47 AM ---

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Очигледно во случајот со Микикецот природната селекција има утнато...:ROFLMAO:
--- надополнето: Jun 20, 2011 10:47 AM ---
Во право си: не постои природна селекција...:D

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Јок бе... грешка си.... постои..

... како викаа... исклучоците ги потврдуваат тврдењата.....јбг... фалшот е неминовен..:D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Абе тоа што со тебе утнала не го прави механизмот непостоечки. Напротив, само ја потврдува ненасоченоста на Еволуцијата. Впрочем, 99,9% од видовите кои постоеле на планетава се засекогаш изгубени. Еве, на пример, ако се надеваме дека ти нема да оставиш потомство, најверојатно иднината на човекот ќе биде побезбедна.

Да не искочи дека сум ептен кретен, ќе кажам и ова:

Можеби ти, еве, и не си некој еволутивен скок, ама рецесивните гени од некој твој предок кој бил поарбап, можеби ќе се активира кај твоето поколение, па ќе се исправат застранувањата.

Ете... гледаш како еволуцијата може да се погрижи за се'?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да не искочи дека сум ептен кретен, ќе кажам и ова:
Не бе, не си , ама нема да кажам што си, непријатно ми е....:)
--- надополнето: Jun 20, 2011 1:49 PM ---
Ете... гледаш како еволуцијата може да се погрижи за се'?
Ц, не глеам....А Тебе, како Ти успева да видиш? Вероватно нешто како онаа „сликицата„ која „очигледно „покажува како изгледа 1 милј. години? :D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ц, не глеам....А Тебе, како Ти успева да видиш? Вероватно нешто како онаа „сликицата„ која „очигледно „покажува како изгледа 1 милј. години? :D
Не гледаш, пошто си слеп. Мене ми успева да видам, пошто не сум слеп. Јас го проверувам сето тоа што го гледам или слушам.

Ти, од друга страна, како што самиот милуваш да истакнеш, не проверуваш и не критикуваш - ЗАТОА СИ СЛЕП И НЕ ТИ УСПЕВА ДА ВИДИШ. Па уште и се чаталиш наоколу урлајќи како вистинските верници не размислувале.

Браво, за тебе, слепец еден самопрогласен.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не гледаш, пошто си слеп. Мене ми успева да видам, пошто не сум слеп. Јас го проверувам сето тоа што го гледам или слушам.
Е ај бе, кажи ми, како Ти успева да го видиш она кое го нема??? :D
--- надополнето: Jun 20, 2011 2:54 PM ---
Ти, од друга страна, како што самиот милуваш да истакнеш, не проверуваш и не критикуваш -
Погрешно: миљон пати напишав дека вистините од верата се докажуваат преку личниот духовен опит, кој за Тебе не е ни дел од фантазијата а камо ли од реланиот живот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom