Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нормално дека е точно, а креационистов Чорбаџија just shot himself in the foot тврдејќи дека радиометриското датирање е точно до 50,000 години (што е неточно)Ех ме збунивте, радиометриското датирање е точно или не?
А истиов човек тврди дека земјата е стара 5700 години... Од толку многу лажење почна да се буни.Јаглеродната метода не може да се користи за старости поголеми од 50-60 илјади години
Прво, ме интересира како креационистите го објаснуваат потопот во приказната за Ное?
Второ, што велат креационистите за староста на земјата? Дали навистина сметаат дека таа е 6000 години стара и како тогаш ги објаснуваат фосилите стари милиони години.
Трето, како ја објаснуваат огромната поддршка која ја ужива еволуцијата?
На мене како студент никогаш не ми била логична еволуцијата и нејзините објаснувања. Кучиња кои стануваат мачки, ние случајно сме настанати и ред други нелогичности. Но и многу работи околу креационизмот ми се нејасни па се надевам дека некој овде ќе ми ги разјасни.
Има некои креационисти што со некои плитки и паушални пресметки пресметуваат одредени бројки за старост на Земјата. Слични на нив пресметаа и дека судниот ден ќе биде на 21 Мај 2011, па сведоци сме дека тоа не се случи![]()
Navistina sum vcudoneviden od tebe, site ovie tvrdenja se stopati odgovoreni i debankirani. Sedam, te citam i si vikam dali da pocnam so razoblicuvanje na sive ovie gluposti ama si vikam pa stopati go imam napraveno toa, ne samo jas tuku i drugi clenovi i ti pak po staro teras. Nema smisla, pak istoto ke go napises a najveke me zgrozuva faktot sto iako nekolku posta nanazad tvoeto tvrdenje deka radiometriskoto datiranje ne e precizno i verodostojno bese totalno razobliceno ti povtorno za nekolku dena ke se vratis so istite gomna. Ebate manipulatorot.Јас сум креационист и со задоволство ќе ти одговорам на твоите прашања.
Navistina sum vcudoneviden od tebe, site ovie tvrdenja se stopati odgovoreni i debankirani. Sedam, te citam i si vikam dali da pocnam so razoblicuvanje na sive ovie gluposti ama si vikam pa stopati go imam napraveno toa, ne samo jas tuku i drugi clenovi i ti pak po staro teras. Nema smisla, pak istoto ke go napises a najveke me zgrozuva faktot sto iako nekolku posta nanazad tvoeto tvrdenje deka radiometriskoto datiranje ne e precizno i verodostojno bese totalno razobliceno ti povtorno za nekolku dena ke se vratis so istite gomna. Ebate manipulatorot.
Далеку си ти од креационист, ако беше ќе ни посочеше некое твое дело или научен труд кој ја поддржува креационистичката теорија.Јас сум креационист и со задоволство ќе ти одговорам на твоите прашања.
Јаглеродната метода не може да се користи за старости поголеми од 50-60 илјади години, затоа што времето на полураспадот на C-14 е 5730 години и после 50-60 илјади години јачината на зрачењето на примерокот е помал од шумот на вселената, што пак значи дека е невозможно да се мери.
Дури ова и да не е глупост како што е, ти тука експлицитно признаваш дека се валидни мерењата кои покажуваат 50 000 години старост. Како е воопшто возможно да се измери старост од 50 000 години во свет кој настанал пред 6000 години?
3. Од каде ти е таа информација дека светот настанал пред 6000 години?Да не беше ти таму кога Бог го создаваше или можеби имаш некој зачуван антички календар со почетна дата на создавањето на светот?
![]()
Се прашувам дали постои некој етички кодекс на овој форум. Доколку не постои, мислам дека е време да се развие и воведе.
Де да му пишеме на Acid...
Пеце на Надето ми кажа.
Твоја проценка, колку е стар светот? Така, од око?
Уште чекам на твоја проценка. Сигурен сум дека имаш размислувано на таа тема, повели просветли не...Блазеси ти што имаш таков пријател како Пеце. Јас немам таков пријател. Јас не знам колку е стар светот, но ок сум и без таа информација.