- Член од
- 5 септември 2007
- Мислења
- 3.848
- Поени од реакции
- 960
1. Не се 98%, туку околу 95%. http://www.pnas.org/content/99/21/13633.fullGenetikata dodatno ja potvrdi slicnosta megju vidovite, primer majmunite se 98% slicni na nas lugjeto,
2. И квасецот има околу 30% слични гени со нас луѓето.
3. Нормално и очекувано е мајмуните и човекот да имаат висок процент на слични гени заради физиолошките и морфолошките сличности меѓу нив. Сличните торти имаат слични рецепти и содржина. Сличните коли имаат сличен план и програма за дизајнирање. Microsoft Word 2007 и Microsoft Word 2003 имаат многу посличен програмски код отколку Photoshop CS3. Гените се програмскиот код за физиолошките и морфолошките карактеристики на животинското тело и човекот.
4. Сличноста постои, но таа сама по себе не е доказ за еволуција, туку сосема релевантно може да биде доказ дека ЕДЕН ИСТ Создател и Дизајнер ги создал сите животни, за да живеат во иста средина, да дишат ист воздух, да јадат слична храна итн.
Филогенетското дрво е уметничка творба на Дарвинистите. Такво нешто не постои во природата. Зарем не ја прочита изјавата на Гоулд?genetikata pokaza deka site vidovi potpagjaat pod evolutivno drvo ili filogenetsko drvo koe istotaka ja pokazuva slicnosta megju vidovite,
"The extreme rarity of transitional forms in the fossil record persists as the trade secret of paleontology. The evolutionary trees that adorn our textbooks have data only at the tips and nodes of their branches: the rest is inference, however reasonable, not the evidence of the fossils."
(Stephen Gould, "Evolution's Erratic Pace", Natural History, Vol. 86, No. 5 [May 1977], pp. 13-14.)
Гранките и јазлите за кои што тој збори се гранките и јазлите од измисленото еволутивно дрво.
Само во соништата на Дарвинистите. Погледни како се испобуни Докинс на ова прашање и ја заврте дискусијата во сосема друг правец:genetikata dodatno objasni kako genetskiot materijal moze da se zgolemi preku akumiliranje na mutacii (nova studija pokazala deka kaj prosecniot covek se slucuvaat po 60 mutacii),
http://www.youtube.com/watch?v=zaKryi3605g
Генетичкиот дрифт воопшто не го објаснува настанокот на новите видови. Ако сметаш поинаку, повели објасни (аргументирај) како генетичкиот дрифт го објаснување настанокот на новите видови.i pred se genetikata dopolnitelno dokaza deka evolucijata e mozna preku "genetic drift" koe dopolnitelno go objasnuva nastanokot na novite vidovi.
99% од луѓето сметале дека Земјата е рамна плоча што плови по вечното море носена на грбот на желки и китови. Дали останатите 1% не значеле ништо?95% od naucnicite ja prifakaat teorijata na evolucijata tie drugite 5 procenti ne znacat nisto, osven ako ne prilozat verodostoen dokaz, a takvo nesto seuste ne se slucilo.
Се додека Дарвинистите не приложат веродостоен доказ за нивната хипотеза, џабе ќе им биде и да протестираат со транспаренти „Ние ја кажуваме вистината“, хипотезата ќе си остане хипотеза.
Stephen Jay Gould (1967-2002), професор по геологија на Хравард (воедно и повремен професор по биологија во New York University), претседател на палеонтолошкото друштво (1985–1986) и друштвото за проучување на еволуцијата (1990–1991), член на националната академија на науките, значи еден од најголемите авторитети во областа на Еволуцијата.A ova tvrdenje na Gould istotaka ne dokazuva nisto zosto ne go menuva faktot deka denes mnozinstvoto na paleontolozi ja prifakaat evolucijata i smetaat deka paleontologijata vo nikoj slucaj ne ja pobiva evolucijata. Moze on da negira kolku saka, nisto nema da promeni ako ne prilozi nekakov dokaz.
Тој не негира ништо. Тој само ги кажува фактите, а фактите се тие кои ја негираат еволуцијата. Тој не е креационист. Тој е искрен и докажан еволуционист и нема мотив да лаже во полза на креационизмот.
Тоа не е изговор. До сега се најдени и уредно документирани околу 250.000 фосили. Ако еволуцијата беше вистина, би се очекувало најмалку 240.000 од овие да биле транзициони фосили. Но реалноста не евидентира НИТУ ЕДЕН (освен 10тина СПОРНИ фосили за кои ни еволуционистите не се едномислени што се).Plus ova negovo tvrdenje e odamna objasneto; brojot na otkrieni fosili e mnogu mal vo sporedba na toa kolku vidovi postoele, zosto se potrebni specijalni uslovi za fosilizacija a tie pronajdenite vo nikoj slucaj ne ja pobivaat evolucijata.
Постојат еволутивни провалии меѓу секоја главна група на животни и никакви дополнителни апдејтувани еволутивни хипотези не можат да ги премостат овие провалии што Дарвинистите слаткоречиво ги нарекуваат „Алки што недостасуваат“ Тоа не се алки што недостасуваат, туку алки што не постојат!
Вештачката селекција и вкрстувањето немаат врска со еволуцијата. Библиската квалификација на „видови“ и модерната не се исти. Се што може да се вкрсти Библијата го нарекува еден вид. Кога ќе вкрстиш риба со теле, мува со коњ, или мајмун со змија, или човек со што сакаш - тогаш јас ќе речам дека креационизмот е лага.Plus stopati imam kazano, evolucijata da ne bese tocna nemase vestackata selekcija i vrkstuvanjeto da uspevaat.