gade
Augustus
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 4.850
- Поени од реакции
- 5.169
Не, може од кој било.Ама да не биде од креационист нели? Бараш научен доказ за креационизмот од Дарвинисти, еволуционисти нели?
Не, може од кој било.Ама да не биде од креационист нели? Бараш научен доказ за креационизмот од Дарвинисти, еволуционисти нели?
http://forum.kajgana.com/threads/Креационизам-наспроти-еволуционизам.24158/page-141Чекаме научни факти за теоријата на креационизмот, ако немаш, може комотно катанец на темава.
Denes seuste postojat lugje koi veruvaat deka zemjata e ramna. Poentata mi e, sekogas ke ima budali i idioti, lugje koi nemozat da ja prifatat ociglednata vistina. Istiot slucaj e so kreacionistite. Znaeme so vekovi deka zemjata ne e ramna zosto odredeni lugje se nafatile da DOKAZAT deka deka zemjata e vsusnost sfericna. Teorijata na evolucijata e podlozena pod rigorozniot test na naukata celi 150 godini i dosega ne e pobiena, bas naprotiv, sekoe novo pole vo biologijata dopolnitelno ja dokazuva zatoa i cel naucen svet ja prifaka kako tocna.Она што верува мнозинството не значи дека секогаш е вистина. Пред неколку века мнозинството верувало дека Земјата е рамна плоча носена на грбот на китови и желки, дека Сонцето кружи околу Земјата, дека атомот е неделив, дека просторот и времето се апсолутни, дека просторот е хомоген и изотропен во секоја негова точка и дека часовникот отчукува еднаква брзина во сите инерцијални системи. На прсти се броеле „еретиците“ кои верувале поинаку, за по неколку века тие да бидат во право, а останатиот свет во заблуда.
Еволуцијата никогаш не го поминала ригорозниот тест на науката. Претпоставувам дека знаеш што се подразбира „ригорозен тест на науката“. Таа воопшто и не мора да биде побиена, затоа што никогаш не ни била докажана, за да биде побиена. Сепак сите нејзини потставки, иако не докажани, во самата хипотеза се побиени. Генетиката ја поби еволуцијата, палеонтологијата ја поби еволуцијата презинтирајќи фосили спротивни на очекувањата на Дарвинистите, информатиката (докажувајќи дека информациите не се случуваат случајно) исто така ја поби еволуцијата. За сето ова имаме пишувано предходно и не сакам да се повторувам и да спамирам. Кој сака нека чита наназад.Teorijata na evolucijata e podlozena pod rigorozniot test na naukata celi 150 godini i dosega ne e pobiena,
Mozebi odgovorot bi bil tocen koga kaj site zivotni i rastenija bi bil prisuten ovoj zlaten presek, sto ne e slucajot... Postojat mnogu rastenija i zivotni kaj koi e taa brojcana sekvenca e razlicna.За креационистите не важи ова затоа што нели одговор би бил дека тоа е желбата на Бог
Odamna nemam procitano post koj sodrzel volku nebulozi, nevistini i tropanja na prazno. Genetikata ja pobi evolucijata, idiote glup... Kako mozes ova da go tvrdis? Genetikata najveke ja dokaza evolucijata! Paelontologijata istotaka dodatno ja dokaza evolucijata, nemozes da vazis (izmami od lugje koi sakale da se zbogatat) kako naucen dokaz.Еволуцијата никогаш не го поминала ригорозниот тест на науката. Претпоставувам дека знаеш што се подразбира „ригорозен тест на науката“. Таа воопшто и не мора да биде побиена, затоа што никогаш не ни била докажана, за да биде побиена. Сепак сите нејзини потставки, иако не докажани, во самата хипотеза се побиени. Генетиката ја поби еволуцијата, палеонтологијата ја поби еволуцијата презинтирајќи фосили спротивни на очекувањата на Дарвинистите, информатиката (докажувајќи дека информациите не се случуваат случајно) исто така ја поби еволуцијата. За сето ова имаме пишувано предходно и не сакам да се повторувам и да спамирам. Кој сака нека чита наназад.
Поздрав до сите!
Pak mi sporeduvas masina so zivo sustestvo!информатиката (докажувајќи дека информациите не се случуваат случајно) исто така ја поби еволуцијата.
Кога ќе постираш критички осврт од нефундаментален верник, тогаш твојот пост ќе има тежина.Wow! Какво откритие чоече! ЕУРЕКА! Па сигурно нема да е Дарвинист, а да ја оспорува еволуцијата
Спанаќ.Земи го примерот со спањакот. ... сите атеисти на форумов би се изјасниле дека во спањакот има многу железо, а во суштина има десет пати помалку.... ...цртани филмови (попај морнарот) се снимија за да ги мотивираат децата да јадат спањак бидејќи... го испитувал спањакот всушност направил грешка
Или трол или тотален идиот. Ја стварно не можам да направам разлика.Еволуцијата никогаш не го поминала ригорозниот тест на науката. Претпоставувам дека знаеш што се подразбира „ригорозен тест на науката“. Таа воопшто и не мора да биде побиена, затоа што никогаш не ни била докажана, за да биде побиена. Сепак сите нејзини потставки, иако не докажани, во самата хипотеза се побиени. (1) Генетиката ја поби еволуцијата, (2) палеонтологијата ја поби еволуцијата презинтирајќи фосили спротивни на очекувањата на Дарвинистите, (3) информатиката (докажувајќи дека информациите не се случуваат случајно) исто така ја поби еволуцијата. За сето ова имаме пишувано предходно и не сакам да се повторувам и да спамирам. Кој сака нека чита наназад.
Поздрав до сите!
Не наведе ниту еден доказ, а се дрзнува да го употреби и зборот „највеќе“. Е ајде де наведи го тој „највеќе“ доказ од генетиката, просветли не како тоа генетиката ја докажа еволуцијата?Genetikata najveke ja dokaza evolucijata!
И сега јас повторно ќе ти речам не палеонтологијата не ја докажа еволуцијата, туку ја поби и ти пак ќе ми речеш е не ја поби туку ја докажа, јас пак ќе ти речам е не ја поби и до утре ќе си играме вака. Затоа да збориме со аргументи.Paelontologijata istotaka dodatno ja dokaza evolucijata,
Каде тоа е тестирана? Кои се тие полиња и како ти ја докажуваат еволуцијата?Evolucijata e testirana 150 godini i glupavo e da se tvrdi deka ne e dokazana zosto sekoe pole vo biologijata ja dokazuva i nadopolnuva zatoa i se vika the unifying theory.
Го прашав gade не ми одговори. Сега и тебе ќе те прашам: Што подразбираш ти под научен доказ?Jas rekov deka pod dokaz ne podrazbiram obicno plukanje.
Тоа кажи си го пред огледало затоа што постојано постираш фундаментални Дарвинистички верници и Дарвинистички линкови (talkorigin).Кога ќе постираш критички осврт од нефундаментален верник, тогаш твојот пост ќе има тежина.
Чорбаџија, ние на форумов нема да си пишуваме физички, биолошки, хемиски и математички објаснувања, докази и теоризирања, но постои едно нешто, што се вика практичен доказ. Да по јаснам, ако нешто е корисно и доверливо во практика, тоа може да биде земено како научно точно.Ајде пиши ти прво што подразбираш под „научен доказ“. Да не збориме на празно.
И само затоа што науката досега не го објаснила ова, тоа автоматски му се припишува на Господ?Eдно прашање, што бара http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_ratio во структурата на живиот свет?
За еволуционистите + додатно е кој е бенефитот од овој однос........... односно..........
Научни студии кои го покажуваат бенефитот за животинскиот и растителниот свет од овој сооднос.
За креационистите не важи ова затоа што нели одговор би бил дека тоа е желбата на Бог
И порано е поставувано ова прашање ама еве да го актуелизираме пак.
Не знам што подразбираш под практични докази. Доказ си е доказ. Постојат практични примени, практични импликации, но не постојат практични или теоретски докази. Доказот е математичко-логички поим. Постојат само точни и неточни докази.И кога се работи за креационизмот, не постојат НИКАКВИ практични докази.
Магија е кога невозможното станува возможно, а возможното сигурно. Тоа е Дарвиновата хипотеза. На почетокот си постоел еден дедо молекул и од него малку хокус покус чири ба чири бу и оп после милиони години ете ти човек. Ете тоа е магија. Воопшто не е потребна магија за Бог да создаде човек, потребно е само вера дека светот не се состои само од материјални честици кои случајно и неплански се судираат една од друга и создаваат луѓе, компјутери, галаксии, фасцинантни творби, туку дека зад сето тоа постои Дизајнер, Создател.Креационизмот се коси со сите физички закони и објаснувањата за настанокот на светот според креационизмот се сведуваат на еден збор - магија.
Jas ne mislev deka si tolku glupav za da pobaras dokaz za opstopoznata rabota, i ne si... samo manipuliras.Не наведе ниту еден доказ, а се дрзнува да го употреби и зборот „највеќе“. Е ајде де наведи го тој „највеќе“ доказ од генетиката, просветли не како тоа генетиката ја докажа еволуцијата?
Haha ne ti izdrza gzot, morase da go postiras toj citat od Gould. Ama dobro sepak ne gi postirase tie trite citati od Darvin pa seuste sum pri svest. Kako i da e, vreme e da prestanes da go citiras toj proklet citat, na pamet go nauciv. Vo idnina, ako imas namera povtorno da mi go citiras, nemoj! Samo spomni mi citatot na Gould za paleontologijata.И сега јас повторно ќе ти речам не палеонтологијата не ја докажа еволуцијата, туку ја поби и ти пак ќе ми речеш е не ја поби туку ја докажа, јас пак ќе ти речам е не ја поби и до утре ќе си играме вака. Затоа да збориме со аргументи.
Stephen Jay Gould (1967-2002), професор по геологија на Хравард (воедно и повремен професор по биологија во New York University), претседател на палеонтолошкото друштво (1985–1986) и друштвото за проучување на еволуцијата (1990–1991), член на националната академија на науките, значи еден од најголемите авторитети во областа на Еволуцијата го напишал следново:
"The absence of fossil evidence for intermediary stages between major transitions in the organic design, indeed our inability, even in our imagination, to construct functional intermediates in many cases, has been a persistent and nagging problem for gradualistic accounts of evolution."
(Stephen Gould, "Is a New and General Theory of Evolution Emerging?", Paleobiology, Vol. 6, No. 1 [January 1980], p. 127.)
Embriologija, ekologija, genetika, medicina, histologija, paleontologija, imunologija, citologija, molekularna biologija, antropologija, anatomija... Site ovie polinja ne ja dokazuvaat evolucijata zosto ne site se bavat samo so dokazuvanje na odamna dokazana rabota, razbiras? Se vika unifying theory zosto napreduvanje vo edno pole moze da se upotrebi vo drugo.Кои се тие полиња и како ти ја докажуваат еволуцијата?
Размислувањето ти е погрешно и самиот се кондтрадицираш, и ќе ти кажам зошто.Не знам што подразбираш под практични докази. Доказ си е доказ. Постојат практични примени, практични импликации, но не постојат практични или теоретски докази. Доказот е математичко-логички поим. Постојат само точни и неточни докази.
Јас те увдерувам дека откако си ти жив секојдневно гледаш само креационизам, а не и Дарвинова еволуција. Кога гледаш кола, ти го гледаш и нејзиниот производител (BMW, Opel, Ford) значи индирекно го гледаш и нејзиниот Креатор. Ти не велиш леле шо убаво Пежо 307, на кој ли начин еволуирало од Пежо 206? Кога гледаш куќа, зграда или некоја убава градба ти не велиш: „сигурно била куќа пред милиони години, па еволуирала во зграда“, туку велиш: алал да им е како ја НАПРАВИЛЕ (создале). Кога го гледаш Александар и Букефал на плоштадот велиш: Алал да и е на таа што го дизајнирала, големи пари лапнала и сл.