„Посаглам“ одговор можеш да добиеш единствено од (не)другар ти, фундаменталист.Добро де, ево, ги прифаќам сите Твои одговори како неточни, а ја ќе сачекам некој посаглам и поиздржан коментар или одговор на моето прашање.
Е ајде де, еве дај Ти чисто рационален одговор, ја ќа го прочита и ќа се потруда да го разбера...„
Секој друг одговор ќе биде рационален. Тешко да го сфатиш.
Разбран си ти од поодамна, не има овде и такви кои ги паметиме твоите постови од пред две три години... паметиме во кој филм беше тогаш... го памтиме Микикецот , фанатикот, новиот крстоносец .... саде крв и огин ни проповедаше на нас „неверниците’’...Е ајде де, еве дај Ти чисто рационален одговор, ја ќа го прочита и ќа се потруда да го разбера...
.Почни!
vove.п.с. Абе Мики...конечно стави ли дома интернет или уште го злоупотребуваш (крадеш) тој на работа.... која беше онаа по ред кај што беше спомнато крадењето и користољубието..
Абе остај ме мене... нели констатиравме дека ние неверниците сме... развратници, лопови, убијци, наркомани, педери, пијаници, и уште што се не... тука правиме муабет за тебе кој ни продаваш муда за бубрезиvove.
Ти ли бе се најде да ми проповеаш етичност? Патем, сеуште го (зло)употребљавам Интерентов на работа, така кратам на непотребни куќни трошоци, разбираш...
Еве, Те оставам....Абе остај ме мене...
Добра констатација, разбираш...... нели констатиравме дека ние неверниците сме... развратници, лопови, убијци, наркомани, педери, пијаници, и уште што се не... .
Ептен ми е срам....И ич не се срамиш од тоа?
Точно: мојата вера никаде не вели дека ќе излезам пред Св.Ап. Петар ,туку дека ќе излезам пред Христа Бога.Абе остај ме мене... нели констатиравме дека ние неверниците сме... развратници, лопови, убијци, наркомани, педери, пијаници, и уште што се не... тука правиме муабет за тебе кој ни продаваш муда за бубрези
И ич не се срамиш од тоа?
... ни пред св. Петар нама да излезеш.....
Имам и муда и бубрези, ама не ги продавам.... тука правиме муабет за тебе кој ни продаваш муда за бубрези
.... нормално, никој не купува нешто што не функционира...Имам и муда и бубрези, ама не ги продавам.
А го прочита насловот на темата пред да ги упатиш овие супер интелегентни и интригантни прашања?Прашање до сите овде на форумот, како шо гледам: научници, атеисти, љубители на научна фантастика, вонземјани, селани, гаѓани, неверници, слепци и тн.:
1. Како се пали Благодатниот Оган секоја година на Православниот Велигден во Ерусалим во црквата Христова ?
2. Како секоја година на денот (по Православниот календар ) на Св. Димитрија Солунски (кој е во црква во Солун) од неговото тело (кое е во целосна состојба) истекува мирот ?
3. Како истиот случај со Св. Петка која е во црква во Романија, истекува мирот од нејзиното тело ?
Одамна немам видено некој на форумот толку да си го има погодено никот...alooo ateist., dobro de sosema si tochen ., ...ama aj vaka ...
od shto bi se otkazhal., vaka vie tvrdokornite seznajkovci/ .,
od telote ., materijalno .....po tvoj terk...ili
od dushata ., koja spored tebe ili ti mi vas ., ne enishto i ne ja priznavate ., i ne znaete da najdete materijalno reshenie shto e toa dusha., \ \ od shto poprvo bi se otkazhal
1. Можеби на истиот начин на кој се пали и оној на илузионистите и магионичарите.Прашање до сите овде на форумот, како шо гледам: научници, атеисти, љубители на научна фантастика, вонземјани, селани, гаѓани, неверници, слепци и тн.:
1. Како се пали Благодатниот Оган секоја година на Православниот Велигден во Ерусалим во црквата Христова ?
2. Како секоја година на денот (по Православниот календар ) на Св. Димитрија Солунски (кој е во црква во Солун) од неговото тело (кое е во целосна состојба) истекува мирот ?
3. Како истиот случај со Св. Петка која е во црква во Романија, истекува мирот од нејзиното тело ?
Како можеш да се одкажеш од нешто, за кое неверуваш дека постои?alooo ateist., dobro de sosema si tochen ., ...ama aj vaka ...
od shto bi se otkazhal., vaka vie tvrdokornite seznajkovci/ .,
od telote ., materijalno .....po tvoj terk...ili
od dushata ., koja spored tebe ili ti mi vas ., ne enishto i ne ja priznavate ., i ne znaete da najdete materijalno reshenie shto e toa dusha., \ \ od shto poprvo bi se otkazhal