На кого личи Александар?

На кого ви личи Александар(според изгледот на споменикот)?

• Вкупно гласачи
    115

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.668
Поени од реакции
22.753
Спо­ме­ни­кот "Воинот на коњ" кој завчера во шест делови пристигна на плоштадот Македонија и вчера се склопуваше. Зад заштитната ограда се појави главата на воинот, за кого вајарката Валентина Каранфилова-Стевановска, која е авторка на споменикот, пред две години рече дека е Александар Велики.
Вчера во Скопје најчестото прашање беше на кого ли личи нашиот Александар, а авторката не беше достапна да одговори.

"Вест" покренува голема акција која ќе трае до конечното поставување на споменикот на Плоштадот Македонија. По целодневните консултации со експерти за физиономија и аналитичари за говор на телото, составивме една предлог-листа, која може да послужи само како репер. На листата се: Мики Црнокрак, манекен и сопственик на модна агенција, Љубомир Фрчкоски, професор и поранешен кандидат за претседател на РМ, Петар Поп-Арсов, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Илиевски, пејачи и глумец, Кире Лазаров, ракометар, Медух Тачи, претседател на ДПА, Џевдет Хајредини, ексминистер за финансии, и Алберт Муслиу, политички аналитичар.
Вашите предлози се добредојдени зашто списокот може да се проширува.
Бидете креативни. Пријавете најголема сличност со Воинот. Гласајте на веб страницата на "Вест" www.vest.mk

На темава не и е место во подфорумот Историја, мислам дека ова е вистинското место за неа. Не се работи за никаква навреда на историска личност. Не може да знаеме како точно изгледал Александар од пред 2300 години, се работи за изгледот од споменикот кој се поставува на плоштадот.
И овде ќе направиме една анкета, па бујрум.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Алберт Муслиу, во носот и косата патецот хехе.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Амди у млади години :Р

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
на Александар Македонски, а некои од фациве личат на него....ама нема да ги биде нешо повеќе...т.е. батињава можат само да му се фатат за опашката на Букефал
:D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.567
Поени од реакции
87.844
Фрчко и Влатко И.

С

сашенко

Гостин
На Влатко и на Фрчко ми личи мене мада сите имаат помалце на него

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
На мене , јас му бев идол иначе :D

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Гркофилот Фрчко и В.И личат на Аце не ди адр веј роунд. :ROFLMAO:

bonbon4e

100% крејзи :P
Член од
4 септември 2010
Мислења
226
Поени од реакции
17
цела глава фрчко... ич не е личен

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Плукнат е на Фрчко посебно во бујните коси.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom