Toecutter
Biafran Baby
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 5.243
- Поени од реакции
- 2.444
Да да...тикви сади одамна тој...Чек не ми е јасно. Православна Србија? Па нели беше он навивач на МПЦ?
Огнот троа по троа се разгорува, собери ги и комшиите...
Да да...тикви сади одамна тој...Чек не ми е јасно. Православна Србија? Па нели беше он навивач на МПЦ?
„Добар ден„ за кажаново, инаку немаше да ми текнит...Евреите бесрамно крадат од египјаните, вавилонците и сумерите - од кои и ја украле приказната за креацијата.
Чедо малоумно,--- надополнето: Jun 16, 2011 2:43 PM ---
Чедо Божјо,не ми ги извртувај зборојте и не мешај баби и жаби. Светото Писмо ни е од Бога објавено, а епот „Гилгамеш„ е саде еп, човечка литературна креација, прозивод од човековата фантазија, кој дури и таква, човечка, има и трошка вистина, кога е во прашање колкетивното човеково сеќавање на Потопот.
Не, не реков дека Ное и Гилгамеш го преживелае потопот. Гилгамеш не е библиски лик. И Земјата е далеку помлада од онија славни 4,5 милј. години.
Не е саде Египет политеистички, оти и било која античка цивилизација да ја земеш, како добар дел и од денес постојните цивилизации, ќе видиш дека се многубожечки.
Е да, едно време и адвентисти збираше на помош.Да да...тикви сади одамна тој...
Е да, едно време и адвентисти збираше на помош.Да да...тикви сади одамна тој...
Драго ми шо се запознавме, ја су МИКИ1.Чедо малоумно,
По 100 евра?Ај да се кладиме дека Мики ќе стане атеист за цца...4 месеци од сега, максимум.
На тази Твоја „мудрост„, и најзакоравените протестанти од форумов ќе Ти позавидат...Светото писмо е составувано од група луѓе во 4 век нова ера. Одлуките се донесувани по пат на ГЛАСАЊЕ.
А еволуцијата е од гзот извадена вистина...Библијата е ПОЛИТИЧКИ ДОКУМЕНТ.
.
Ете уште еден доказ...одамна се препуштил на водството на рогатиот и другарувал со неговите агенти земски.Е да, едно време и адвентисти збираше на помош.
Burn, baby Burn !!!Ете уште еден доказ...одамна се препуштил на водството на рогатиот и другарувал со неговите агенти земски.
Само да не заврни дожд, ќе биде се во ред...
Ја „верувам„ дека лично си го познавал Св. Цар Константин па затоа со ваква сигурност тресеш вистини од ракав...Царот кој го наредил неговото составување ПРИГОДНО си останал ПАГАН ДО СВОЈАТА СМРТ.
Нееее, ај у 200, може?По 100 евра?
Од твојот?А еволуцијата е од гзот извадена вистина...