Атеист
Дежурен Шаман
Да не си ги смешал ти темите? Друга е таа за атеистите. Оваа тема е и за теистите.Темава не е наменета за теиститие, туку за атеиститие. А ако до сега не си сфатил според кој светоглед живееш, тогаш тоа не е мој проблем.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не си ги смешал ти темите? Друга е таа за атеистите. Оваа тема е и за теистите.Темава не е наменета за теиститие, туку за атеиститие. А ако до сега не си сфатил според кој светоглед живееш, тогаш тоа не е мој проблем.
Мики, не ти се чини дека има премногу настани во историјата за да бидат настегани во 5-6000 години?
Само прашувам, не се нервирај веднаш...
Да не си ги смешал ти темите? Друга е таа за атеистите. Оваа тема е и за теистите.
Но ако тргнеш од човековите записи, кои не се постари од 5-6 000 г.,, тогаш, колку настани можеле да се случат во тие неколку милениуми?
Тука е твојата заблуда Еволуцијата не тврди дека животот настанал од нежива материја. Пробај аргументирано да го побиеш тоа.Ако тргнеш од еволуционистичката предрасуда, дека животот настанал од нежива материја, која еволуирала до денешниот „Хомо сапиенс„,
Не знам бе Мики, те прашувам тебе како учен човек, само што мене сликата на човек како паси диносауруси некако не ми е верна...
Тука е твојата заблуда Еволуцијата не тврди дека животот настанал од нежива материја. Пробај аргументирано да го побиеш тоа.
Ако тргнеш од еволуционистичката предрасуда, дека животот настанал од нежива материја, која еволуирала до денешниот „Хомо сапиенс„, тогаш да, навистина, ќе треба мнооооогу време, во кое се случиле мнооогу настани.
Но ако тргнеш од човековите записи, кои не се постари од 5-6 000 г.,, тогаш, колку настани можеле да се случат во тие неколку милениуми?
Јас лично мислам дека некој да открие грешка во датирањето веднаш ќе добие Нобелова Награда и ќе се смени начинот на размислување.Барем научниците се со отворен светоглед и не земаат ништо здраво за готово туку се потпираат на докази.
Зошто например и јапонските астрономи тврдат дека вселената е стара 13 милијарди години, зошто и кинеските го тврдат истото, зошто сите астрономи го тврдат истото.
Друго, дали сите начини на датирање се погрешни, ако покажат нешто различно од старост на земјата од 6к години?
И последно: ОД ШТО УМРЕЛЕ ДИНОСАУРУСИТЕ???
Јас лично мислам дека некој да открие грешка во датирањето веднаш ќе добие Нобелова Награда и ќе се смени начинот на размислување.Барем научниците се со отворен светоглед и не земаат ништо здраво за готово туку се потпираат на докази.
Зошто например и јапонските астрономи тврдат дека вселената е стара 13 милијарди години, зошто и кинеските го тврдат истото, зошто сите астрономи го тврдат истото.
Друго, дали сите начини на датирање се погрешни, ако покажат нешто различно од старост на земјата од 6к години?
И последно: ОД ШТО УМРЕЛЕ ДИНОСАУРУСИТЕ???
Сосем точно. Не докажала. Има и други опции во оптек, не е само абиогенезата.Да, да, еволуцијата не успеа да докаже дека живото настанува од неживо па затоа ја измислија абиогенезата, која пак не ни дкоажува како може од неживо да настане живо.
Од посебен вирус на кој луѓето биле отпорни а диносаурусите не.
Ајде да напишеме нова историја, ќе биде забавно...
Тоа дедо боже ги поставил за да ни прави збунка.Како не сфаќате не ми е јасно? Диносауруси никогаш не постоеле. Коските што ги наоѓаме и сите постари фосили се наместени со создавањето на Земјата.![]()
Како не сфаќате не ми е јасно? Диносауруси никогаш не постоеле. Коските што ги наоѓаме и сите постари фосили се наместени со создавањето на Земјата.![]()