Фан Клуб: Вардар

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
вистината сите ве боли дека вардар останува во прва лига а сите сакавте да го видите во втора ама нема пукнете душмани

П

Паспарту

Гостин
вистината сите ве боли дека вардар останува во прва лига а сите сакавте да го видите во втора ама нема пукнете душмани
Тоа е проблемот, не ги гледаат нивните мизерии од клубови, па удираат онаму каде што најмногу ги боли. Ваквите педерчиња повеќе сакаат да го видат Вардар во втора лига, отколку нивните клубови да освојат титула.

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
Тоа е проблемот, не ги гледаат нивните мизерии од клубови, па удираат онаму каде што најмногу ги боли. Ваквите педерчиња повеќе сакаат да го видат Вардар во втора лига, отколку нивните клубови да освојат титула.
вистината ги боли сите ама таква е реалноста сурова
само незнам зошто не си гледаат у својот двор а не во туѓиот

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.218
Поени од реакции
34.488
Повторно промени во најтрофејниот македонски клуб. Според Централниот Регистар на Република Македонија, Атанас Костовски е сменет од функцијата претседател на клубот, а на негово место е запишан долгогодишниот генерален секретар, Милован Мајсторовиќ.
Овие промени следат откако беше усвоена жалбата против спонзорот Слободан Брацо Вујчиќ, а во текот на денешниот ден се очекува клубот да биде предаден под владение на градот Скопје.

Веќе се шпекулира и со имињата на неколку големи фирми кои би требало да го спонзорираат клубот во иднина и со нивна помош ќе се обезбеди солиден буџет со кој ќе се атакува на титулата.

Неофицијално, дознаваме дека и покрај тоа што ФК Вардар испадна во понизок ранг, сепак клубот и следната сезона ќе се натпреварува во Првата лига, а место во неа најверојатно ќе му отстапи новиот прволигаш Миравци.

Нов тренер на ФК Вардар најверојатно ќе биде Илчо Ѓорѓиоски, а во блиска иднина се очекува и целосна реконструкција на играчкиот кадар кој ќе биде засилен со неколку звучни имиња од македонското првенство и повратници од странство.

Извор: Спортал
_

Како тоа Миравци ќе му го отстапи местото на Вардар?

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Повторно промени во најтрофејниот македонски клуб. Според Централниот Регистар на Република Македонија, Атанас Костовски е сменет од функцијата претседател на клубот, а на негово место е запишан долгогодишниот генерален секретар, Милован Мајсторовиќ.
Овие промени следат откако беше усвоена жалбата против спонзорот Слободан Брацо Вујчиќ, а во текот на денешниот ден се очекува клубот да биде предаден под владение на градот Скопје.

Веќе се шпекулира и со имињата на неколку големи фирми кои би требало да го спонзорираат клубот во иднина и со нивна помош ќе се обезбеди солиден буџет со кој ќе се атакува на титулата.

Неофицијално, дознаваме дека и покрај тоа што ФК Вардар испадна во понизок ранг, сепак клубот и следната сезона ќе се натпреварува во Првата лига, а место во неа најверојатно ќе му отстапи новиот прволигаш Миравци.

Нов тренер на ФК Вардар најверојатно ќе биде Илчо Ѓорѓиоски, а во блиска иднина се очекува и целосна реконструкција на играчкиот кадар кој ќе биде засилен со неколку звучни имиња од македонското првенство и повратници од странство.

Извор: Спортал
_

Како тоа Миравци ќе му го отстапи местото на Вардар?
Нема да плати котизација потребна за натпреварување во Прва лига, и Вардар ќе игра на негово место.

П

Паспарту

Гостин
Сепак треба да се почека, не е сигурно дека Миравци ќе се откаже од натпреварувањето. Да се случеа барем 10% од досегашните "сигурни извори и прогнози", Вардар ќе требаше да игра во полуфинале на ЛШ :)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Точно. Додека не се оствари тоа што се најавува, бесцелни се дискусиите. :)

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
И сега шо? Најјаки сте?
Кога јас би бил навивач на Вардар би се срамел... Клубот во регуларен дел претпоследен на табела, по месец дена државата, градот го земаат го финансираат и наместо втора лига наредна сезона, најдват начин да опстани во прва. Зато можи Вие некогаш сте биле голем клуб, ама со вакви потези покажавте колку сте мали. Најдобро е сите да испаднат од прва лига и само вие да си останите оти нели Вардар е најголем. Со ова уште еднаш се докажа како функционираат работите во нашата држава, тоа што му дозволуваја на Вардар да касни со котизација, да го спасуваат лани, да му простуваат долгови, наместени утакмици... кај нас се преќути а во странство клубот ќе го збришеа. Незнам кој будала би останал во една ваква лига до година, со фаворизирање на еден единствен клуб. Не дека Пелистер е цвеќе за мирисање, кај нас е дно дна ситуацијата, ама и кај нас ако се случеше ова да станиме преку ноќ државен проект, никогаш ама баш никогаш повеќе немаше да се појавам на стадион. И јас сум да имаме интересна лига, да се борат за титула по 4-5 екипи, да имаме екипи во ЛШ, КЕ, ама не е начин ова, државата или нека ги финансира сите, или никој вака апла е.
Ме интересира Комити како НГ како ќе се изјаснат по овој потег, дали ќе плукаат уште повеќе по партиите, федерацијата, државата или сега ќе си ја приберат опашката и ќе си бидат верни послушници.
Поздрав :)

П

Паспарту

Гостин
И сега шо? Најјаки сте?
Кога јас би бил навивач на Вардар би се срамел... Клубот во регуларен дел претпоследен на табела, по месец дена државата, градот го земаат го финансираат и наместо втора лига наредна сезона, најдват начин да опстани во прва. Зато можи Вие некогаш сте биле голем клуб, ама со вакви потези покажавте колку сте мали. Најдобро е сите да испаднат од прва лига и само вие да си останите оти нели Вардар е најголем. Со ова уште еднаш се докажа како функционираат работите во нашата држава, тоа што му дозволуваја на Вардар да касни со котизација, да го спасуваат лани, да му простуваат долгови, наместени утакмици... кај нас се преќути а во странство клубот ќе го збришеа. Незнам кој будала би останал во една ваква лига до година, со фаворизирање на еден единствен клуб. Не дека Пелистер е цвеќе за мирисање, кај нас е дно дна ситуацијата, ама и кај нас ако се случеше ова да станиме преку ноќ државен проект, никогаш ама баш никогаш повеќе немаше да се појавам на стадион. И јас сум да имаме интересна лига, да се борат за титула по 4-5 екипи, да имаме екипи во ЛШ, КЕ, ама не е начин ова, државата или нека ги финансира сите, или никој вака апла е.
Ме интересира Комити како НГ како ќе се изјаснат по овој потег, дали ќе плукаат уште повеќе по партиите, федерацијата, државата или сега ќе си ја приберат опашката и ќе си бидат верни послушници.
Поздрав :)
1МФЛ сезона 2011/2012:
1.ГФК Тиквеш (Кавадарци)
2.ФК Шкендија (Тетово)
3.ФК Металург (Скопје)
4.ФК Ренова (С.Џепиште)
5.ФК Работнички (Скопје)
6.ФК Силекс (Кратово)
7.ФК Хоризонт Турново (С.Турново)
8.ФК Тетекс (Тетово)
9.ФК Брегалница 2008 (Штип)
10.ФК Скопје (Скопје)
11.ФК Напредок (Кичево)
12.ФК Вардар (Скопје)
13.ФК Пелистер (Битола)
14.ФК 11Октомври (Прилеп)
15.ФК Охрид 2004 (Охрид)
16.ФК Миравци (С.Миравци

Се проширва лигата! Крајно време да се избркат сите крвопијци во клубот, да се избркат и дел од играчите, да се донеси тренер, неколку засилувања и ЧЕСНО да се обидеме барем еден опстанок да избориме наредна сезона... Ако имаат барем трошка образ и лице луѓето од управата треба сместа да го остават клубот на градоначалникот или на некој друг, без никаква компензација затоа што од местење грдна пара видоја!

Како не се срамеше кога го пишуваше ова пред некое време?

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
нее само вардар клуб кој ке се финансира од државни пари
според мене би било добро да останеме во втора лига ама пошто има кој се ситат сега сакам да останеме во прва лига срце да ги боли

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.538
Поени од реакции
29.103
Ај да разјасниме нешто очигледно секој Анти - Вардарец, поготово тој што не е од Скопје не му се јасни некој работи. Ко прво BSM не трескај глупости жити бога, мене Земун ми е омилен клуб во Србија и имам отидено на преку 15 утакмици сигурно колку сум во можност, али да речеш дека Земун е повеќе во Србија одколку Вардар во Македонија ќе ти поверува некое дете што не знае газот да си го избрише. Клубот нема никаква историја нити позначајни успеси само навивачката група го одржува во живот, верувај да не се Таурунум, Земун тешко дека ќе беше тоа што е сега( ништо е и сега али гура некако ). Клубот живурка во пониските рангови и тоа е тоа. И сега објасни ми како тоа клуб само со добри навивачи значи повеќе од клуб со Историја, Традиција, најтрофеен клуб во Македонија со титули во екс Ју, до вчера што го следеше армија на навивачи може да не значи толку?

Горанче, горанче... Каде е тука срамот кажи ми ? Кој ремет ? Срам ќе беше да се проширеше лигата за НАС е тогаш тоа ќе беше срам. Ама клубот да не плати котизација и да испадне автоматски да влезе Вардар да кажеш дека е срам треба да не си со сите. Како прво и основно викате Миравци имаат пари, колку што ме служи памтењето, а добро ме служи знам и Трифун имаше мнооогу пари и освој ЛШ со Кометал па си отиде, а зашто ? Што не продолжеше ако има пари, таква е и сегашната ситуација.

Да не се залетуваме со вакви муабети предвреме се ќе се дознае вечер во 7 саат во Хотер Бриџ Стоун. Се ова може да е лага може да има и друга варијанта али доколку ова се случи што го најавуваат ќе го прифатам само едино ако Орце нема да се врати. Подобро да играме во втора лига со тој буџет и да бараме излез во Европа преку купот него ли да останеме во прва лига според мене, иако и прва не е лошо на тој начин ако останеме, се бунев против останувањето во прва лига ама полека полека сеедно ми станува ради такви АНТИ ВАРДАРЦИ. Колку сакате мразете не, плукајте по нашиот клуб, уништувајте го, али запаметете ја паролата поготово битолчаните:

НЕМОЖЕШ ДА УНИШТИШ НЕШТО ШТО НЕ УМИРА !!

Е тоа е тоа кога станува збор за клуб како Вардар. Не верувам дека ова ќе се направеше за Пелистер, Ренова и слични клубови ко што би рекол Томиџери еби-ветер клубчиња, па дури ни за Земун.

Kajgana Shop

На врв Bottom