Za so be nepravedno kje bide miravci oteran vo vtora liga? Ovie kje si platat ovie kje si se otkazat! To e ednostavno i ne pretstavuva crna damka vo MKD fudbalot!
Crna damka e ako vo prva liga igraat Miravci i Turnovo, okolona so 2.500 ziteli, i zamisli kolku publika bi imalo na eden natprevar? Patem receno Miravci osven ubavi tereni nema druga infrasturktura, a Vardar znaeme sto se ima!
Ajde konecno poleka gi sreduvaat rabotite vo ovaa drzava! Pocnaa od Vardar, samo glej kolku kje bide pojaka ligata, Vardar, Metalurg, Rabotnicki, Skendija, Renova, 11 Oktomvri, so jaki sponzori; Teteks ( dokolku vleze Braco ) Sileks,; i borba za opstanok Ohrid, Turnovo, Bregalnica, Napredok!
Не се пали одма,Миравци има доста пари,не за џабе најчисто од сите влегоа во Прва лига,го декласираа Скопје.
Е сеа муабетот ми беше,ако некој личности од страна му се закануваат на газдата на Миравци,кој патем е полуден по фудбал,лично го знам,се со цел само Вардар да остане во прва лига,е тоа е СРАМОТ !!
Кој курац ако имаат по 2,500 жители Миравци и Турново,а еден Вардар денеска е селска курва,кој се нема го нема поминато и ебано до даска.
Во Миравци и Турново нема фаци како во Вардар што има,да гледаат прво за своја корист,па потоа за клубот...секако,АКО остане нешто и за него !
Ете,за пример го земам Земун,знаеме сите многу добро што значи тој клуб во Србија и општо во Земун,испадна пред недела дена во Трета лига пак и навивачите тоа мирно го прифатија,знаат дека не можат да продолжат така,да се борат за гол живот во Втора лига,а камоли во Прва лига на Србија.
Муабетот ми е,подобро ќе му е на Вардар во Втора лига,секако ќе се врати во Прва лига за година две,но да остане со чист образ и трошка достоинство,отколку на лепе очи да остане во Прва лига.
--- надополнето: Jun 15, 2011 11:16 AM ---
Поголем срам од Победа? Yeah, sure! Јас сум за играње во втора лига, но мора да го споменам фактот дека доколку стануваше збор за некоја просечна екипа како Тиквеш, Турново, Македонија ЃП, односно доколку за нив требаше да се "прави" место во прва лига, тогаш сигурно тоа немаше да биде срам, ама бидејќи станува збор за ВАРДАР, тогаш нормално тоа е најголемиот срам, брука и што ли уште не, бидејќи Вардар колку и да не признаваат некои маалски фраери - БОДЕ ОЧИ, па дури и ваков полумртов каков што е сега...
Па брат кој ви беше крив во минатото што дозволивте да ве шалта кој стигне и да ве подјебава секој ?!??
Сигурно јас не сум бил крив или Петко или Станко,Комитите највеќе криви се,пошо ја ебаа групата за да остварат личен профит од клубот,да не се праиме глупави со сила.
Да не го направеле тоа во минатото,Вардар сега ќе беше на здрави нозе...