Еден прашалник ја има истата функција како и три, и сто.Како сакаш да пишувам вака може???:smir:
Еден прашалник ја има истата функција како и три, и сто.Како сакаш да пишувам вака може???:smir:
Не дека ќе те најдат, не ме сфаќај толку буквално!Е кај од овде ќе ме најдат жити се кога немам оставено ниту име и презиме ниту телефон и адреса а со е-маилот ништо неможат да ми направат. А и некој бадијала ќе седи од бирото и ќе чита како децата препишувале хаха им е гајле на нив дали ти си препишал или не :pos2:
Зависи од школото кај што учиш зашто секаде е индивидуално, некаде даваат повеќе некаде помалку. Кај нас ете тестаторите даваа да се препишува ама надгледувачите никако!Не дека ќе те најдат, не ме сфаќај толку буквално!
Ама претходните генерации се утепаа со фалби дека Англиски матурата била боза!Оваа година ни го турија курот.Кој вика сега дека матурата англиски е лесна?Освен типот што му дошла професорката и му ги издиктирала прашањата, а темите ги препишал од мобилен?Никој.
Исто е и со препишувањето...се фалиме сите дека сме препишувале изминативе години...ко што средија работа да го отежнат тестот, сигурен сум дека ќе средат работа во иднина и да се намали со препишувањето.
--- надополнето ---
П.С И патем јас ги полагам интерните предмети на 16ти и 17 ти.Моето школо само си го задржа епитетот најлудо во Скопје и пошироко.Во 4 работи дена, јас полагам 3 испити.Топ сте кис4е
Темата за есеј "My last summer holiday", а од писмата - a get better message.Дали можете да ја кажете темата за есеј која ке биде и која е темата за пишување на писмото, и колку е сигурно дека ке бидат токму тие теми.
Темата за есеј "My last summer holiday", а од писмата - a get better message.[/quo
Дали си сигурен за темиве и навистина што е тоа a get better message
Исто и јас тоа а get better message не го разбирамШо значи тоа a get better message? Што е тоа application, request compalint??? И нели ќе нема граматика?
Шо значи тоа a get better message? Што е тоа application, request compalint??? И нели ќе нема граматика?
Еве од консултациите шо бев англиски пример:Исто и јас тоа а get better message не го разбирам
За другите, провери си на интернетYour friend has broken a leg and he's in hospital. Write him a message:
- say how sorry you are
- ask him what happened
- express your wishes for his getting better