poleka be decko, nikoj ne ti se obrati konkretno tebe samo prasuvam na forumov mozebi nekoj i ja znaeне ја знае и не замарајте веќе 10 пати прашувате по ред кој може да ја знае?
не се замарајте што ви е точно како сте одговориле касно е веќе како било воа ноа
наназад веќе на секоја страна има по 3-4 поста како твојот..poleka be decko, nikoj ne ti se obrati konkretno tebe samo prasuvam na forumov mozebi nekoj i ja znae
Не учам од книги, ќе прочитам нешто од тие вежбите што ни ги даваа на консултациите, а и ќе решам нешто на интернет, има интересни вежби.Има некои други литератури каде можат да се најдат повеке , или само од книгата од 4та ке учиш ?
Оф: Ти сериозен си?? Дете почина, па народов не можеш да го натераш да излезе на протест, па ќе излезат за матурава...Матуранти протестирајте. Јас да бев на ваше место ќе се бунев. Како смее така прашањата да излезат?
Од резултатите ви зависи запишувањето на факултет. Колку проценти ви носат бодовите од матурата? Мислам дека најавуваа 50% од матурата, 50 од оценките, ама не сум сигурен.
Немате појма колку ви менуваат во вкупните бодови.
Немојте да оставите да заврши вака, побогу од ова ви зависи целиот живот.
60 со 40 е. За тоа протестирање, добро објаснува Картер над мене.Матуранти протестирајте. Јас да бев на ваше место ќе се бунев. Како смее така прашањата да излезат?
Од резултатите ви зависи запишувањето на факултет. Колку проценти ви носат бодовите од матурата? Мислам дека најавуваа 50% од матурата, 50 од оценките, ама не сум сигурен.
Немате појма колку ви менуваат во вкупните бодови.
Немојте да оставите да заврши вака, побогу од ова ви зависи целиот живот.
1. За секој вид задача е дозволена максимум толеранција од 10 збора (под и над дозволената граница).
2. Доколку кандидатот напишал повеќе од бараниот број збора, согласно видот на задачата, како и над дозволената
максимум толеранција од десет зборови, текстот се оценува до дозволената горна граница на толеранција.
3. Доколку кандидатот напишал до 50% помалку зборови од бараниот број, согласно видот на задачата, текстот се
оценува со 0 бодови за содржина, и со по едно ниво подолу по сите критериуми.
нема да ти го ни прегледаат...а пример ако имаме повеќе од наведените збора пример јас имам 560 нема да ми го земат за валиден :S?
Ќе се упишеме сигурно, ама дали ќе се упишеме на посакуваниот?Еден совет од сегашен студент - не паничете и не се секирајте, сите ќе се упишете на факултет
Ќе биде ќе видиш )))Ќе се упишеме сигурно, ама дали ќе се упишеме на посакуваниот?
од кај ти е информацијава жити сенема да ти го ни прегледаат...
--- надополнето: Jun 15, 2011 8:15 AM ---
Некој да не знае англиски што ќе има? по мои некои извори дознав дека НЕОФИЦИЈАЛНО ќе бидат:
есеј:
1.learning languages in this area of globalization
2. role of the internet for the students
3. environment and the way i explore it
4. I and the environment
5.My last summer holiday , а од анофишал писмата - a get better message.