Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
А за појавата кај стиховите имаше љубов што е обезвучување на крајот од зборот и малечка што е редување ... многу двосмислено

А за појавата кај стиховите имаше љубов што е обезвучување на крајот од зборот и малечка што е редување ... многу двосмислено
Е од шо е редување малечка? Мал - малечок - малечка...не гледам редување. Мислам дека тоа беше обезвучување.

Реторско прашање :)
не би требало реторско прашање да е ..пошто на реторско прашање немаш одговор

во спротивно кај антитезата имаш прашање и негиран одговор xD
како и да е ќе видиме на 13ти

Во вториот дел тој полемизира со непријателите по класичниот систем: теза,антитеза,синтеза. Од прирачникот за О писменех

А тоа кај извадокот од Црноризец Храбар, последното прашање за стилската фигура што беше? Реторско прашање или симбол или антитеза?

Антитеза е спротивниост, односно споредување кое се заснова на спротивност. На пр.: Ситиот на гладниот не му верува.

...така да очигледно е реторско прашање

Реторско прашање ние сите напишавме, пошо го немат третион дел од словенскана антитеза, т.е. точниот одговор, туку прашвит и после за друго си прајт муабет. И лани имаше така слично, со вошката, дек било метафора а не компарација.
То со гласовната промена беше обезвувчување, да, љубоф. А ти Кулен не кревај овде паника, јас сум сигурна миљон посто дека е слобода, ТЕСТАТОРИТЕ абер немет, шо ги слушате не знам.

не би требало реторско прашање да е ..пошто на реторско прашање немаш одговор

во спротивно кај антитезата имаш прашање и негиран одговор xD
како и да е ќе видиме на 13ти

Сигурно ? Сите ми викаат дека е антитеза. Ај нека биде реторско прашање :)

Антитеза = спротивност
Пример: Сит на гладен не верува.

Во вториот дел тој полемизира со непријателите по класичниот систем: теза,антитеза,синтеза. Од прирачникот за О писменех

Тоа веќе не се стилски фигури..

Последното беше за значењето на фразата големата вода, ама според насловот, а не низ романот шо значи.:D

Тестарот ни сугерираше дека е енѕеро.:D
Ова е сигурно слобода, тестаторот професор по Македонски ви беше?

Кога ќе ги објават тестовите со одговорите??

а на Тартиф последните 2 прашања, што критикува и кој став го завзема?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom