Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
мислам дека на есејот ако р го напишеш печатно а не ракописно комисијата зима поени.
исто важи и з ако се продолжува надоле, и на ш ако се става цртичка одоздола.
Зарем??? Тоа е индивидуално, зар треба да си измислувам нов ракопис специјално за матура?
--- надополнето: Jun 14, 2011 2:43 PM ---
Мхм, шо одговоривте на тоа за Големата вода последното. И претпоследното за која е темата на извадокот ми беше забегано. Се мислев дали мајчинска љубов или почит од воспитувачите.

Кое беше последно за Големата вода?

Со две ипол страни есеј дали има околу 350 збора ?? и дај кажете тие англиски шо полагат шо учат од кај се спремат , мн е двосмислено гледам од минатите години цц :S ... и тој зборот шо беше архизам или историизам ?

мислам дека на есејот ако р го напишеш печатно а не ракописно комисијата зима поени.

Јас цел живот т го пишувам печатно кога пишувам ракописно и не само таа туку секогаш ги мешам буквите и имам извртоперен ракопис.И тоа барем во сите случаи да користев исти букви така а јас си ги мењам како ми дојде.Во еден збор п ми е печатно т ракописо во друг обратно и така без ред никаков.

Лелееееее зезаш ? Па ја цел живот така р го пишувам.. и ш истоо :( Од каде се овие правила сега ?

Кое беше последно за Големата вода?
Последното беше за значењето на фразата големата вода, ама според насловот, а не низ романот шо значи.:D

Тестарот ни сугерираше дека е енѕеро.:D

кај граматиката мислам направив неколку грешки, заокружив 4 наречја, одбрав проклитика, за кај Чичко Горио пишав дека е во времето на реализмот (17-18 век) во Франција, кај тоа едно што беше „некој“ мислам дека одбрав прилог итн. Нешто од ова точно е?
Има 3 наречја,за Чичко Горио да реализам е а се случува во Пaриз 1819.А за другиве не ми текнува баш баш :)

Последното беше за значењето на фразата големата вода, ама според насловот, а не низ романот шо значи.:D

Буквално е езерото, меѓутоа идејата на авторот е симболично да го прикаже стремежот за слобода. :)

како бре според насловот???

кај граматиката мислам направив неколку грешки, заокружив 4 наречја, одбрав проклитика, за кај Чичко Горио пишав дека е во времето на реализмот (17-18 век) во Франција, кај тоа едно што беше „некој“ мислам дека одбрав прилог итн. Нешто од ова точно е?
Шо сторе бе ти :) 3 наречја се, јужноисточно, северно и западно, полнозначни збора (колку, прилог и пари, именка), а реализам е 19 век и плус мислам дека требало да напишиш и Париз и ептен ако ситничариме и пансионот на г-ѓа Вокер.

А тоа кај извадокот од Црноризец Храбар, последното прашање за стилската фигура што беше? Реторско прашање или симбол или антитеза?

И таму меѓу последните што имаше стихови.. Кога појава беше? Обезвучување?

антитеза мислам проверив и у прирачник така пишува

А тоа кај извадокот од Црноризец Храбар, последното прашање за стилската фигура што беше? Реторско прашање или симбол или антитеза?

И таму меѓу последните што имаше стихови.. Кога појава беше? Обезвучување?

Реторско прашање :)

како бре според насловот???
Е тоа е финтата де.:D
Тестарот ни сугерираше дека се работи за буквалното значење на насловот и значењето е езерото, а ако пишувало за тематски гледано, разработено детално делото би била слободата. Ма шо ги ебам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom