Нови скулптури - во Скопје и низ цела Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата SuicideMessiah
  • Време на започнување Време на започнување
Воин на коњ е официјалното име.Неофицијално сите знаеме за кого се работи.

А зошто едноставно не ја крстиле скулптурата „Александар Македонски“...

П.С. а лавови ќе има околу Аце или? (пошо еднаш ми се чини така видов на едно видео)

Воин на коњ е официјалното име.Неофицијално сите знаеме за кого се работи.

Ништо тогаш. Поентата беше официјалното име да биде Александар Македонски.

Вака ќе пишува на постаментот „Воин на коњ“ и никој што ќе дојде од странство нема да знае дека се работи за Александар Македонски.

Катастрофа.

Ова е веројатно најголемата утка што можеше да се направи во историјата.

Зошто “Воин на коњ“ по ѓаволите?
Едвај чекам да го викам Аце, трема имам, возбуда :)

Ги лажат грцине, за да не се палат многу. Важно ние си знаеме кој е :)

Ги лажат грцине, за да не се палат многу. Важно ние си знаеме кој е :)

Ние си знаеме, но ако не стои официјално напишано на постаментот или каде било, лоша работа. Ќе кажат сите што ќе дојдат „Па не е ова Александар Македонски, ова е само некој воин на коњ“. (n)

Ние си знаеме, но ако не стои официјално напишано на постаментот или каде било, лоша работа. Ќе кажат сите што ќе дојдат „Па не е ова Александар Македонски, ова е само некој воин на коњ“. (n)

Да имаш право, ама може само сега викаат дека е воин ама кога ќе средат се, ќе напишат Александар. Јас искрено се надевам дека ќе си пишува Александар.

Да имаш право, ама може само сега викаат дека е воин ама кога ќе средат се, ќе напишат Александар. Јас искрено се надевам дека ќе си пишува Александар.

И јас се надевам.

Испаѓа како да хејтаме и мора на се да мрчиме, но навистина, глупо е на грандиозен споменик, еден од најголемите во свет на лик од историја да стои 'воин'. Понижувачки е за Александар. Неговата големина не дозволува да пишува 'воин'.

Испаѓа како да хејтаме и мора на се да мрчиме, но навистина, глупо е на грандиозен споменик, еден од најголемите во свет на лик од историја да стои 'воин'. Понижувачки е за Александар. Неговата големина не дозволува да пишува 'воин'.

Ако пишува воин јас мислам еден протест да организираме :)

Не работи више live cam-от над Сити Галери што беше? Сакав да видам до кај е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom