Battlefield 3

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Каков офтопик? Убаво си кажувам.
Значи уште еднаш. Battlefied 3 ќе биде уште едно бесцелно и безвредно шутерче кое EA го рекламира ко кој знај што да е, најјаката работа на светов и со тоа ги лажи луѓево за после тие да им ја купуваат.
За тебе игрите се за се освен за забава.Ако играта е забавна зошто да бидам хејтер и да не ја играм?
--- надополнето: Jun 13, 2011 4:36 PM ---
Дечки, забегавте.. темава не е за споредба на BF3 со MW3, ни за дискутирање зошто според bibil денешните игри се недоволно "уметнички" или бесцелни.

Темава е исклучиво за вести поврзани со Battlefield 3, како на пример оваа - се организира бојкот на играта поради одлуката на EA да воведат различни preorder DLC бонуси во зависност од местото/продавницата од каде ќе се порача играта. Ова значи дека никој нема да може да отклучи 100% од оружјата во играта, и дека тие што ќе ја порачаат играта пред да излезе ќе имаат предност во однос на оние кои ќе ја купат подоцна. На кратко, играчите не сакаат да платат $60 за нецелосна игра.
Овие работи се веќе видени кај EA.Начекаа добра ига и сакаат да ја исцедат.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Дечки, забегавте.. темава не е за споредба на BF3 со MW3, ни за дискутирање зошто според bibil денешните игри се недоволно "уметнички" или бесцелни.
Причината зошто вака реагирам е тоа што дојде 2011 а се трошат онолкави буџети на вакви игри...
И добро нека се трошат, ама најлошото е што ваквите игри воедно и се рекламираат како да се врвот на видео игрите. Е тоа е големиот проблем.

ПС. Не ти требаа наводниците.
--- надополнето: Jun 13, 2011 5:04 PM ---
Темава е исклучиво за вести поврзани со Battlefield 3
Е да темиве од кога се за вести, не беа порано за дискусии? За вести ене ги escapist, kotaku, ign, gamespot, joystiq, destructoid,.... pc gamer. Кажи уште некој.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Infinity Ward and Sledgehammer, meanwhile, have consistently claimed that Modern Warfare 3 will never dip below 60fps.

How much does framerate matter? Does the promise of double Battlefield 3's framerate give Modern Warfare 3 an advantage over its rival that it didn't have before? Or is it ultimately an irrelevant specification?
Причина повеќе зошто MW3 ќе биде попродавана на конзоли, ама затоа ќе го срка на рс.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Причина повеќе зошто MW3 ќе биде попродавана на конзоли, ама затоа ќе го срка на рс.
Да гледаме реално на работите, MW3 ќе биде 4 пати повеќе попродавана од оваа. А дека BF ќе биде продавана на ПЦ најмногу нема теоретски шанси. Ќе биде но околу 1 милион компии, а на конзолите ќе оде минимум по 3/4 милиони оделно.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Да гледаме реално на работите, MW3 ќе биде 4 пати повеќе попродавана од оваа. А дека BF ќе биде продавана на ПЦ најмногу нема теоретски шанси. Ќе биде но околу 1 милион компии, а на конзолите ќе оде минимум по 3/4 милиони оделно.
И да биде и да не биде, сигурно ќе биде симната од торенти повеќе него MW3.Се гледа уште од сега тоа али ај :)

Ако сакаат да им ја купат, барем и они нека покажат видео од една мисија ко ЕА, пошто вака со ова шо го видовме од трејлери, уште една МW2.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
И да биде и да не биде, сигурно ќе биде симната од торенти повеќе него MW3.Се гледа уште од сега тоа али ај :)

Ако сакаат да им ја купат, барем и они нека покажат видео од една мисија ко ЕА, пошто вака со ова шо го видовме од трејлери, уште една МW2.
Дадоа, иста MW2 беше, (буквално иста, истиот HUD, графика, звук, анимации, движења, ефекти, све!) само со нова приказна и нови мапи. И нормално 2-3 нови оружја и 2-3 нови атачменти. (n)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Хм, според ова,

As you may know E3 allowed us journos an early look at the latest BF3 trailers which focused on tank gameplay footage. Naturally we were excited and headed straight over to the EA booth to see what else we could learn. For example, we have heard mention of the suppressive fire effect. Where you get points for suppressing the enemy. Suppressed enemies will get a blurred screen and maybe other debuffs.

But more importantly I would like to highlight the chat we had with an EA spokesperson at E3 about the predicted BF3 system requirements.

Needless to say we had to push hard for any information and were faced with answers like 'Battefield 3 is still being optimized' and 'Its too early to say what the BF3 system requirements are going to be'

Unperturbed we tried a different approach. We asked, would we be able to run the game on a machine that could run Battlefield Bad Company 2

We were told

'I cant say for certain, but I would think so. Although the Frostbite 2 engine (Frostbite 2 is the new BF3 game engine) is capable of far more than its predecessor (Frostbite 1.5 is the engine used on Bad Company 2) we are pretty confident that it will still only need the same sort of hardware to get it to run. Maybe we will see a small drop in frame rate due to the extra power used by BF3 with the FB2 engine but hopefully nothing to worry about.'

новата BF ќе бара само нешто појак PC од BFBC2, што некако не ми се верува. Нели тенк демото се играло на GTX580, и пак не можеле да накачат сетинзи на макс? Незнам сега на што да верувам :ROFLMAO:

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
штета, баш ми се купуваше нова графичка :ROFLMAO:

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Multiplayer gameplay, само не знам дали е од конзола или PC.

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
^ PC e. Има многу други вакви и подобри видеа на you tube. Сите се постирани од alpha тестерите. Еве едно видео од мене (ова не играм јас :P )

Kajgana Shop

На врв Bottom