Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
How to spot an agnostic:
„Абе шознам, не сум суеверен, ама некоја надбожна сила мојт да постојт...“
А да се држиш до тоа што го знаеш со сигурност Петре? Како лепење тапети?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
How to spot an agnostic:
„Абе шознам, не сум суеверен, ама некоја надбожна сила мојт да постојт...“
Ко шо вика Лет.... атеизмот е еден и е вечен и постоел долго пред да постојат религиите....
"И си рече неверникот во срцето свое - нема бог!"Еве уш едночко прашање, засновано на погоре цитиранио став за ѓоамити вечното постоење на атеизмот:
Од кога постое атеизмо?
Ја не мисла дека е од увек, туку дека е од скоро, поточно, од времето од славните браќа по неверие, Дарвин, а особено од најпознатио антихрист, братот Дарвинов, познат како Маркс(изам).
Ај, да Ве читам...
Еве уш едночко прашање, засновано на погоре цитиранио став за ѓоамити вечното постоење на атеизмот:
Од кога постое атеизмо?
Ја не мисла дека е од увек, туку дека е од скоро, поточно, од времето од славните браќа по неверие, Дарвин, а особено од најпознатио антихрист, братот Дарвинов, познат како Маркс(изам).
Ај, да Ве читам...
Атеизмот е постар и од религиите. Размисли малку ќе ти текне и зошто.Еве уш едночко прашање, засновано на погоре цитиранио став за ѓоамити вечното постоење на атеизмот:
Од кога постое атеизмо?
Многу слабо си информиран, овие двајца немаат врска со атеизмот, посебно маркс па никаква.Ја не мисла дека е од увек, туку дека е од скоро, поточно, од времето од славните браќа по неверие, Дарвин, а особено од најпознатио антихрист, братот Дарвинов, познат како Маркс(изам).
Значи за тебе ставовите во библијата се ставови на поединци, а не општоприфатена појава?Море, ја питувам за атеизмот уопште, како општествена појава, како философско-социолошко-психолошка категорија, а не како став од поединец. Посочениот цитат е пример за тоа дека неверници-поединци имало, има и ќе има, но овде прајме муабет за атеизмот во поширока/општествена смисла а не за атеизмот од поединци.
Денес е јако модерно да се исповедаш за атеист, демек, со то, ги следиш „модерните„ општествени текови, каде сциентизмот ѓоамити го побил (докажал!?) Божјото (не)постење и ѓоамити сциентизмот ми/ни дава одговор на секое прашање кое ќе ми „дувне„ низ умот...![]()
Еве уш едночко прашање, засновано на погоре цитиранио став за ѓоамити вечното постоење на атеизмот:
Од кога постое атеизмо?
Ај, да Ве читам...
Атеизмот е постар и од религиите..
Размисли малку ќе ти текне и зошто.
.
Веројатно си чул за Епикур, Демоикрит и Лукрецие, од античка грција.
Многу слабо си информиран, овие двајца немаат врска со атеизмот, посебно маркс па никаква.
Атеизмот постои уште пред да бидат измислени боговите/религиите. .
Па постар е од христијанството, има индијски записи, има старогрчки и римски атеистички записи.
Доста детинавиш, бе, срамото!
Боље земи го како одговор на прашањето „Зашто е Мики1 толку малоумен во муабетите на подфорумов?“Воа ќе го земам како „одговор„ на од мене поставеното прашање...![]()