Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Уште поинтересно е кај бил пламенот пред свеќата да била запалена.

Или уште поинтересно, дали пламенот е дел од свеќата или пак ја гори нејзината суштина и откако ќе изгори нема ни пламен ни свеќа.
Уништувач, а дава светлина...ги обожавам овие вратоломии, ептен се вицкасти, посебно кад си мало попио. :)

How to spot an agnostic:

„Абе шознам, не сум суеверен, ама некоја надбожна сила мојт да постојт...“

Или уште поинтересно, дали пламенот е дел од свеќата или пак ја гори нејзината суштина и откако ќе изгори нема ни пламен ни свеќа.
Уништувач, а дава светлина...ги обожавам овие вратоломии, ептен се вицкасти, посебно кад си мало попио. :)
Проблемот е у тоа што не се дефинирани свеќата и пламенот.
Затоа може да си правиме бајрам на мозок што би рекле некои.
Мистер Заратустра проба една финта многу стара, не ми текнуе кој мајстор беше
ама Зен приказна е кога едно дете му кажува за пламенот од свеќата....ако не се лажам.
Вистината неможе да се каже со зборови, тоа е тоа.
Али бајрам на мозок може да се прави, што и не е лошо. :)

Вистината неможе да се каже со зборови, тоа е тоа.

Не би рекол дека е така. Сега ќе го докажам спротивното, кажувајќи една вистина со зборови:
Во децималниот броен систем два плус три се пет.

Поздрав.

Не би рекол дека е така. Сега ќе го докажам спротивното, кажувајќи една вистина со зборови:
Во децималниот броен систем два плус три се пет.

Поздрав.

Кога кажувам вистина мислам на вистина поврзана со човековото постоење и неговата природа.
Или како што би рекол Лао це:
The Tao that can be spoken is not the eternal Tao.

kako mozhe da se znae deka seto toa e taka ili vaka., <>rabotite poubavo se gledaat od ramnata strana na globusot;)

kako mozhe da se znae deka seto toa e taka ili vaka., <>rabotite poubavo se gledaat od ramnata strana na globusot;)
Може ли да ни ја предочиш рамната страна на глобусот? Било визуелно или описно...

Може ли да ни ја предочиш рамната страна на глобусот? Било визуелно или описно...

Со Фанатик беа во иста клупа по географија, сеа и ти не поставувај вакви тешки прашања.:rolleyes:

Замреа темиве некако, изгледа победуваме! :cool:

kolku shto gledam poeke zamiraat ateistite ., otkolku temite;).,:cool: aj kazhi dali toa shto e pred tebe go gledash ili ne:eek:

Замреа темиве некако, изгледа победуваме! :cool:
Победуваме уште од почетокот...........

........на постоењето на човештвото...
Вистината е една.... а илјадници лаги се измислени...
Ко шо вика Лет.... атеизмот е еден и е вечен и постоел долго пред да постојат религиите....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom