ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Месец дена 24/7 возење, па што сака нека е, ќе покаже знаци на слабост.

И порано се случуваа вакви работи, ама бидејќи автобусите склони кон дефекти ги праќаа само на селските линии вие никогаш не го забележувавте тоа.
Браос, значи каков интелекс, браос!

Како тоа „што сака нека е, ќе покаже знаци на слабост“?
Пријателе, не се работи за пиштол на пластични топчиња од Бит Пазар од 90 денари. Се работи за градски автобуси.
И како тоа не се забележуваат автобусите кои одат по селата? Тие лебдат во воздух 23/7, а останатиот сат возат, по полесни патишта и не се расипуваат веќе 35 години?

П.С. Кој има полесна релација
а) 5ка
б) 58ца (транспортен центар - Света Петка (што не ја забележуваме)

(полесна = добар пат, рамнина и сл)

И зашто тие селските се од антиката?

С

сашенко

Гостин
Па 5ка сигурно има дааалеку полесна релација од било која селска линија...да не набројувам сега

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Браос, значи каков интелекс, браос!

Како тоа „што сака нека е, ќе покаже знаци на слабост“?
Пријателе, не се работи за пиштол на пластични топчиња од Бит Пазар од 90 денари. Се работи за градски автобуси.
И како тоа не се забележуваат автобусите кои одат по селата? Тие лебдат во воздух 23/7, а останатиот сат возат, по полесни патишта и не се расипуваат веќе 35 години?

П.С. Кој има полесна релација
а) 5ка
б) 58ца (транспортен центар - Света Петка (што не ја забележуваме)

(полесна = добар пат, рамнина и сл)

И зашто тие селските се од антиката?
Kaко да не. И тие се расипувале и се расипуваат, некои едвај се движат.
Автобусот еден од кога е донесен не е изгасен нон стоп вози, има многу поминато, нормално е да се расипе нешто на него.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
58мица после пола година возење иде на ремонт.

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
новиве автобуси за ништо ама буквално за ништо не чинат sick:
многу е тесно и сега кога ќе дојде тетка зачленета во клубот на мишкаџии, башка со мустаќи, може да те усмрти со миризбата од под мишка. едноставно немаш кај да се завртиш.

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
новиве автобуси за ништо ама буквално за ништо не чинат sick:
многу е тесно и сега кога ќе дојде тетка зачленета во клубот на мишкаџии, башка со мустаќи, може да те усмрти со миризбата од под мишка. едноставно немаш кај да се завртиш.
појма немаш ти... :) како тоа за ништо не ги бива. ги бива да се пораѓаат у него. - да да ериозна сум.

имате слушнато за жената која се породила во 5ка денеска? односно пред саат време најмногу нека биде. во сред центар поточно на рекорд пред семафорите до гирадико :)
ај кој се враќал со петка ( ако има таков ) на форумов нека пообјасни што се десило точно. мене само што ми кажа другарка која била очевидец и сведок!!!

С

сашенко

Гостин
појма немаш ти... :) како тоа за ништо не ги бива. ги бива да се пораѓаат у него. - да да ериозна сум.

имате слушнато за жената која се породила во 5ка денеска? односно пред саат време најмногу нека биде. во сред центар поточно на рекорд пред семафорите до гирадико :)
ај кој се враќал со петка ( ако има таков ) на форумов нека пообјасни што се десило точно. мене само што ми кажа другарка која била очевидец и сведок!!!
Машко или женско? Сега треба доживотно бесплатно возење да му дадат...(можда и шофер ке постане еден ден)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
за македонски народ не треба ново.. Ете тоа го сватив..

Уште од првиот ден почнаа да ги вадат копчињата за сигнач на возачот.. Да ги одлепуваат налепниците..Што сакате повеќе .. Работава дај ми стар автобус да можам да мавам кршам и глупирам..

Б

Бат Елохим

Гостин
Очекував. Ќе почнат и другиве да се расипуваат еден по еден. Не се напраени за 100 души унатре ко сардини да се напикаат. Тоа само кај нас го има у вторник и петок. Плус си се знае што е квалитет. Ако сакаш квалитет ќе си земеш мерџо, а не со кинеско срање да се заебаваш.
kolku za informacija, samo dabldekerot e kineski. Novite avtobusi se ukrainski Laz. Imalo i naracka na kineski, ama mislam deka osven dabldekerot, nema stignato drugi.
Inaku mene mi pravea keif, barem koga bese ladno. Parno imase od site strani, barem ne mrznevme.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
kolku za informacija, samo dabldekerot e kineski. Novite avtobusi se ukrainski Laz. Imalo i naracka na kineski, ama mislam deka osven dabldekerot, nema stignato drugi.
Inaku mene mi pravea keif, barem koga bese ladno. Parno imase od site strani, barem ne mrznevme.
Знам дека е така. Ама 200 ќе бидат кинески (двоспратни) и 100 украински колку што памтам.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Знам дека е така. Ама 200 ќе бидат кинески (двоспратни) и 100 украински колку што памтам.
добро те држи памтењето. двоспратните ке бидат кинески а овие нископодниве лазов трба да се 100 комада и се украински

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
за македонски народ не треба ново.. Ете тоа го сватив..

Уште од првиот ден почнаа да ги вадат копчињата за сигнач на возачот.. Да ги одлепуваат налепниците..Што сакате повеќе .. Работава дај ми стар автобус да можам да мавам кршам и глупирам..
Абе фати скрши му рака на лице место,па да видиме нареден пат дали ќе ваѓа копчиња.За ваква стока од народ само ваков автобус:

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Пред некоја година, се возам во автобус и едно време слушам кукурикање...Ај си викам некое од децава нешто се глупира или па некој рингтон од мобилен.Кога се подиспразни автобусот сфатив дека еден чичко си носел петел во торба :ROFLMAO:

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Ти седиш, пред тебе постари луѓе ... Стануваш, ги прашуваш дали сакат да седнат... добиваш одговор: „Слегнуваме на следната станица“ а во меѓувреме некој копиљак ти го зема местото.
--- надополнето: Jun 13, 2011 10:31 AM ---
А да и ме нервира тоа општо у глобала на сите што ги нервира.
Кога си во него е два пати побавен, кога трчаш по него е четири пати побрз.

Kajgana Shop

На врв Bottom