Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Прееска слушам на радио имаше емисија посветена на случајов и се јавува еден само наречен побожен човек во етер и вика "Голема работа го удрил малку посилно детето, па детето било пијаница..." Е заради ваквите државата ни тоне се подлабоко и подлабоко, што не се најде некој овој да го удри така малце по силно па да види! ПРОСТОЌА!!!!!!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Фамозните камери не работат колку што знам седат само како убава декорација по улици и бандери ...
Да си земам една за дома имам потреба од таква посебно ако има сензори за движење...

Многу струја трошеле така разбрав можеби затоа само така стојат.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Да си испразнам душата во темава...

Татко ми работе под закрилата на МВР (која функција не е битно).

Тоа што е битното..се карам со нив 24/7 за убиството.Тие го оправдуваат ,јас не.Ми даваат смешни аргументи за Котевски,демек политизирано е.И дека А1 користи.Им реков : да,користи но уклучете се на твитер или кајгана и ке видите дека не е ништо исполитизирано и дека и тие се против тоа што А1 сакаат да искористат политичко поенче а сител се бламираат со смешните контрадиктиорни изјави.Но тие тоа не го согледуваат.Според нив сигурно детето го провоцирало Тигарот,а што тигарот нема доволно самоконтрола па го убил детето...пу пу не се важи.Котевски не го важи тоа,зошто и тие?Целосно оправдуваат се...

И ми викаат дека мозокот ми го испрале и дека немам право да се бунам бидејки сум малолетна...

Искрено ми здосади да се инатам со нив,дебатирав на големо овие 5 дена и скиснав слушајки ги нивните аргументи...

Сакав само да дадам пример како владата успеа да лоботомира дел од населението,дури велат дека ЈАС што си го сакам и штитам МОЕТО паво на живот сум дел од пропаганда,а тие не се...

Родители ми се но ке го употребам изразот „лоботомирана амеба“ за подобро да објаснам.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Прееска слушам на радио имаше емисија посветена на случајов и се јавува еден само наречен побожен човек во етер и вика "Голема работа го удрил малку посилно детето, па детето било пијаница..." Е заради ваквите државата ни тоне се подлабоко и подлабоко, што не се најде некој овој да го удри така малце по силно па да види! ПРОСТОЌА!!!!!!
Епа да даде господ неговото дете да го удрат така малце посилно па да видиме што ќе изјавува.

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77

Тоа што е битното..се карам со нив 24/7 за убиството.Тие го оправдуваат ,јас не.Ми даваат смешни аргументи за Котевски,демек политизирано е.И дека А1 користи.Им реков : да,користи но уклучете се на твитер или кајгана и ке видите дека не е ништо исполитизирано и дека и тие се против тоа што А1 сакаат да искористат политичко поенче а сител се бламираат со смешните контрадиктиорни изјави.Но тие тоа не го согледуваат.Според нив сигурно детето го провоцирало Тигарот,а што тигарот нема доволно самоконтрола па го убил детето...пу пу не се важи.Котевски не го важи тоа,зошто и тие?Целосно оправдуваат се...

И ми викаат дека мозокот ми го испрале и дека немам право да се бунам бидејки сум малолетна...

Искрено ми здосади да се инатам со нив,дебатирав на големо овие 5 дена и скиснав слушајки ги нивните аргументи...

Сакав само да дадам пример како владата успеа да лоботомира дел од населението,дури велат дека ЈАС што си го сакам и штитам МОЕТО паво на живот сум дел од пропаганда,а тие не се...

Родители ми се но ке го употребам изразот „лоботомирана амеба“ за подобро да објаснам.
I jas so istoto se soocuvam doma.I jas imam doma eden jandar i non-stop se raspravame za ova,a i prthodno za X slucaevi,a pa za politika ako se fatime partali se pravime.Sovet:ne razgovaraj na tie temi(jas ne go primenuvam ova)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947

Прашај ги дали би го оправдале настанов ако на местото на Мартин беше ти :) онака колку да се подзамислат малце,а и да ги ‘‘затнеш‘‘ :)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Прашај ги дали би го оправдале настанов ако на местото на Мартин беше ти :) онака колку да се подзамислат малце,а и да ги ‘‘затнеш‘‘ :)
Се обидев и аргументот им е:Ако не ги предизвикаш нема да ти направат ништо...
И прекинав, попаметниот попушта...нервно.

Член од
21 мај 2011
Мислења
165
Поени од реакции
77
Kako me vadat od kontakt komentarite od tipot:"bil pijanica:,"bil narkoman,delikvent"!Pa sto ima vrska sto bil,COVEK bil.Pa kolku policajci se pijanici uhuuuuuuuuuuu mnogu!!!!!
A toa malku udiranje ne mozam da go razberam,a za da go razberam sakam da go vidam toj tipot od radio da go udiraat po malku kako Martin,e togas ke go razberam.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Kako me vadat od kontakt komentarite od tipot:"bil pijanica:,"bil narkoman,delikvent"!Pa sto ima vrska sto bil,COVEK bil.Pa kolku policajci se pijanici uhuuuuuuuuuuu mnogu!!!!!
A toa malku udiranje ne mozam da go razberam,a za da go razberam sakam da go vidam toj tipot od radio da go udiraat po malku kako Martin,e togas ke go razberam.
Ретко да видиш полицаец без пивски стомак...

Тетин ми го имат казнено за фрлање пикавец на улица а спази ја ситуацијата:Тетин ми со пријател од по улица (тетин ми пуши) а од другата страна иде полицаец кој исто така пуши.Полицаецот го фрла пикавецот , а по него и тетин ми.И полицаецот му пиши казна...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Се обидев и аргументот им е:Ако не ги предизвикаш нема да ти направат ништо...
И прекинав, попаметниот попушта...нервно.
Добро ти си имаш право на свое мислење и тие го имаат тоа право, и тоа е тоа.

Е прашањето е сега што е тоа предизвикување, јас можеби со самото мое присуство да значи нечие предизвикување.

Проблемот е во тоа што имаше валкана кампања, и тоа мнооооооооогу. Што мислите зошто имаше толкава излезност на овие избори, почнаа луѓево овде повеќе да веруваат на политичарите? Не, имаше невиден притисок од двете најголеми партии кон нивните членови симпатизери до 9 саат да имаат гласано, за да тие што нема да дојдат до 12 саат да ги подсетат на телефон за да го искористат граѓанското право. И за на крај таа кампања да заврши со таков епилог заради кој е отворена темава.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.940
Поени од реакции
1.486
Фамозните камери не работат колку што знам седат само како убава декорација по улици и бандери ...
А баш во тој реон мислам дека има барем ~8 камери, распоредени по ~2 на ~4 повисоки бандери.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Добро ти си имаш право на свое мислење и тие го имаат тоа право, и тоа е тоа.

Е прашањето е сега што е тоа предизвикување, јас можеби со самото мое присуство да значи нечие предизвикување.

Проблемот е во тоа што имаше валкана кампања, и тоа мнооооооооогу. Што мислите зошто имаше толкава излезност на овие избори, почнаа луѓево овде повеќе да веруваат на политичарите? Не, имаше невиден притисок од двете најголеми партии кон нивните членови симпатизери до 9 саат да имаат гласано, за да тие што нема да дојдат до 12 саат да ги подсетат на телефон за да го искористат граѓанското право. И за на крај таа кампања да заврши со таков епилог заради кој е отворена темава.
Во кампањи не навлегувам.Нити следев,нити знаев што се случува нити се инатев дома.Со политика не се замарам.Но овде, човечки живот е изгубен, и тоа без причина.Утре можам да бидам јас.Малолетна сум,но такви случаеви и те како ме интересираат.Не ме интересира апсењето на Љубе Бошковски, дали е правилно или не,но знам дека Котевски секој пат даваше различна изјава контрадиктиорна на претходната, а сител тоа се обидоа да го сокријат со апсењето.Кога немаа каде-објавија глупости.Да има скршен нос а ти да изјавеш дека нема видливи траги од насилство, треба да си лоботомирана амеба.А јас не сум тоа за да им верувам, напротив, размислувам со своја глава.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Сега се враќам од протест и конечно успеав да се подослободам со обврски(како не, 36 саати немам спиено..) па да отидам на еден. Значи тој што вика дека протестов е исполитизиран нека земе прво да се запраша самиот што ќе добие со тоа што го тврди. Значи секоја чест за протестов зошто време е дел од младината која сака само подобар живот и иднина да излезе со вакво нешто. Пред МВР дојдоа и брат му и чичко му на Мартин каде што чичко му збореше и предаде слика со цел Мартин да биде водачот на протестов.
Мартин, почивај во мир!..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom