Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Овде, ако планираш да земеш ај заедно да зееме и ја сакав, и попуст ќе ни дае =) ја сакам 2 пара =)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Овде, ако планираш да земеш ај заедно да зееме и ја сакав, и попуст ќе ни дае =) ја сакам 2 пара =)
Ти не глеаш тие какви се, на тие можеш твои наочари да туриш(ако имаш послаб вид).Овие само "3D" се.

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Ти не глеаш тие какви се, на тие можеш твои наочари да туриш(ако имаш послаб вид).Овие само "3D" се.
ААА не приметив, ама нема везе и тие функционираат на принцип 2 пара наочари едни врз други, а и со овие можеш истото... хаха нема везе... ја више си земав 2 пара, него нека каже некој како да конвертирам обичен филм во плаво - црвен? =)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Треба таква графичка "3D" да имаш, и во нвидиа контрол панел да упалиш 3д.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
http://www.set.com.mk/setClient/content.asp?page=katalog1str02

дечки ај кажете дали првиот Асус од 21000 е добар оти толку е буџетот,гледам дека е пентиум (стар процесор ама то е) ми треба за нет,музика,порничи...

или требаше да прашам дали оваа серија е добра оти слушнав порано дека Асус не чинеле (можи не сите) или некоја друга марка на лаптопи да ми препорачате ама до 21000 ден
и да е најмалку 15 инчи,значи не ми треба лаптоп со големина на екран колку мобилен телефон (Асус еее и слично срање)

фала

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
jas od ovie naracav eden par i CD ti dava deckoto za konvertiranje na igri ili filmovi utre ke dojdat pa ke vidam dali sum se zaebal ili sto :) baska NVIDIA 3D vision se ovie :)
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=ZbiGSUNjieI=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/QcJFZhwTLyVFgP/sYqDiXhVUnoNCJAKntjdDmLDDoYr8vvZCc/Q5qa e6UEcvjbBVL6cTN/UbpMWiL/YPlDTwe
--- надополнето: Jun 12, 2011 5:54 AM ---
Треба таква графичка "3D" да имаш, и во нвидиа контрол панел да упалиш 3д.
procitaj poubavo site high end graficki na nvidia od 8800GT pa navaka imaat podrska za 3D i ja sum nov vo ova sea ke vidime so sto si imame rabota :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
ААА не приметив, ама нема везе и тие функционираат на принцип 2 пара наочари едни врз други, а и со овие можеш истото... хаха нема везе... ја више си земав 2 пара, него нека каже некој како да конвертирам обичен филм во плаво - црвен? =)
Неможеш да конвертираш, таков се симиња... Само со појавата на вистинско 3Д, ги снема таквите филмови. Мислам дека Final Destination 4ката го имаш во такво 3Д какво што бараш.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Неможеш да конвертираш, таков се симиња... Само со појавата на вистинско 3Д, ги снема таквите филмови. Мислам дека Final Destination 4ката го имаш во такво 3Д какво што бараш.
Може. Но сепак го нема тој ист ефект како да е сниман со 3д камера.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Asus P8P67 добра е т.е. има голема разлика од гигабајт истата? и оваа незнам дали ја има 100% излистана е ама освен оваа неможам друга п67ца нигде да најдам.
цена 8620 во мебиус

и ај совет од каде да барам делови освен овие
Сет, Анхоч, АМЦ, Риверсофт, Нико и Мебиус ги знам дајте некое друго ако има да го проверам.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
dobro be drugar naocarite ne se pravi 3D tuku anglyph naocari se za tie pari tolku koa ke imame pari za 3D monitor i asalni naocari so active shutter tehnologija ke bide sekako pointerseno i podobro do togas so ovie naocari bi bil sreken i ajkula 1980 godina da go izgledam so takov efekt :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
dobro be drugar naocarite ne se pravi 3D tuku anglyph naocari se za tie pari tolku koa ke imame pari za 3D monitor i asalni naocari so active shutter tehnologija ke bide sekako pointerseno i podobro do togas so ovie naocari bi bil sreken i ajkula 1980 godina da go izgledam so takov efekt :)
Оди во Топер Книжарата (Гтц, под кино Милениум), побарај 3D сликовница и ќе добиеш такви наочари. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom