Хрватска во ЕУ од 1.јули 2013. година

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
откако го пратија готовина.....и вратите му се отворија..........

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ако некогаш Македонија влезе во ЕУ најголема придобивка за нас ќе биде што ќе може да одиме и како Кинези за шака ориз да работиме на Запад,како шо прават сега Бугарите и Романците,па и Пољаците.Хрватскиот народ добро знае што го чека во ЕУ па затоа се против влез таму.Овде кај нас сите мислат дека со влез во ЕУ наредниот ден платите ќе бидат 1500 евра.
Искрено честитки до Хрватска,заслужија и многу порано да влезат во ЕУ.Референдум тешко дека би имало таму,затоа што Хрватска ќе влезе во ЕУ ако треба и со сила.Кога си ги имаш Германија и Папата позади себе немаш гајле.

S

Shellshock nam67

Гостин
овде брате 20 години никој нема утврдено колкава треба да биде минималната плата секоја интеграција во Европа а конкретно на унијата и те како ќе ја развие македонија како прво сме сигурна земја за инвестиции како второ на стратешко место на балканот сме а дискусии од типот не ни треба европска унија ниту нато само споменикот на Александар Македонски и антиката ќе не водат напред погубни се за македонија

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
... минималната плата......... инвестиции.......... споменикот на Александар Македонски и антиката ......... македонија
Глупост е да се врзува интеграција и животен стандард со работи од антиката.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ќе видат бел ден Хрватите.А ние тука ќе црнчиме.Академски граѓани ќе седат по дома или ќе работат за 100 евра,а некој сељак ќе си седи цела ден во канцеларија и ќе ја цица и упропастува државата.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ќе се „усреќат“ само после нема назад.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па ние веќе 6 години сме кандидат за членство..од 05 мислам..Нашиот проблем се знае,името..Кога ќе се реши и после уште 2-3 години и ќе не примат..Не толку од што заслужуваме ,него повеќе од сожалување..јбг
Само година,година и пол е ратификациjaта от сите 28 држави членки. Да не зборувам дека 35 поглавиja има за отваране и затваране. Можам да ти гарантирам,дека минимум 5 години след почнуване на преговорите по поглавиjaта ке идат.

Честитам на Хрватска !

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Паметни се хрватите. Се гледа по тоа што ни 40% не сакаат да влезат во Еу, но ете некако исфабрикувале. Ние мислиме мед и млеко дека ке тече.
Еве ги гледаме Јужниве секој ден јадат мед и пијат млеко само малку им се расипало.
Пошто секогаш сакам да идам контра на "елитата" и овој пат ке бидам контраш со тоа што ке кажам дека, јас сум против влез во Еу. Ако има некое гласање така ке се изјаснам.
Сметам дека сами можеме да си ја доведеме државата на ниво, не да се циганчиме кај некои европјани да ни дадат корка леб. Само кој да си го запоти газот, сите сакаме да бидеме газди.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
треба да направиме анкета дали сме за влез во ЕУ...јас сум против........

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
Ќе видат бел ден Хрватите.А ние тука ќе црнчиме.Академски граѓани ќе седат по дома или ќе работат за 100 евра,а некој сељак ќе си седи цела ден во канцеларија и ќе ја цица и упропастува државата.
Каков народ - таква држава.20 години ги гласаме НИЕ.Ние сме ги ставале во тие канцеларии.Најтрагично е шо само 2 екипи се вртат.Најдобро е следните избори да гласаме со неважечки ливчиња или за некои мали Г6 партии.Или воопшто да не гласаме.Како реакцијата со протестиве овие дена.ПРОТИВ СИТЕ!Па можда тогаш ќе добиеме нешто наше.Ама моментално изгледа не сме доволно паметни...
А за тие шо мислат дека ако не примат во ЕУ,следниот ден ќе е супер...Размислете на нашиов пазар да влезат неа најсилните,ете средно јаки фирми со ценовни финти.За 5 дена сите домашни фирми одат во банкрот.А кај нас ќе останат 550.000 пензионери и старци.

S

Shellshock nam67

Гостин
Глупост е да се врзува интеграција и животен стандард со работи од антиката.
Глупост е да гледаш како се интегрира целиот балкан во Еу, а ние да не фатиме чекор со нив што е подобро да извезуваме производи како членка на ЕУ или да тргуваме со ЕУ?
за животниот стандард каде каде ќе е подобар од денешниов ако ништо друго нашите државјани ќе можат да работат во странство.
а од Антиката немаш никакво фајде освен што како и Монголците ќе лечиме комплекси.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Глупост е да гледаш како се интегрира целиот балкан во Еу, а ние да не фатиме чекор со нив што е подобро да извезуваме производи како членка на ЕУ или да тргуваме со ЕУ?
за животниот стандард каде каде ќе е подобар од денешниов ако ништо друго нашите државјани ќе можат да работат во странство.
а од Антиката немаш никакво фајде освен што како и Монголците ќе лечиме комплекси.
Јас сеуште не разбирам каква е врската помеѓу македонската антика и македонскиот животен стандард (освен цената на житните производи)?

П.С.: Зошто Северните Етиопјани ги нарекуваш Монголци?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Јас сум против ЕУ, зема огромен дел од суверенитетот и тоа во битни сегменти а нема лесен механизам за излегување, со други зборови еднаш се влегува ама нема излегување.

Ќе ти кажуваат каква храна и семиња смееш или не смееш да садиш, какви лекови смееш или не смееш да имаш и ред други работи кои и те како удираат по здравјето на луѓето.

Освен тоа каква е таа утеха да можел народот по странство да работи, затоа ли треба да влеземе?

Државата треба да е добра сега и овде и без ЕУ (треба ама сеуште не е) баш да не мора народот да рмба по странство и таму да ги остава даноците.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Ајде честито, ич да не ви е гајле, кучињата лаат вие врвете си со караванот, да се надеваме дека и ние наскоро ќе ви се придружиме.

S

Shellshock nam67

Гостин
Јас сеуште не разбирам каква е врската помеѓу македонската антика и македонскиот животен стандард (освен цената на житните производи)?

П.С.: Зошто Северните Етиопјани ги нарекуваш Монголци?
пријателе од идеолигија не се живее од економија се живее.
друго покрај тоа што ние го враќаме духот на антиката тоа го прават и Монголците ај нив покрај окупацијта им треба подигање на националниот дух кај нас не гледам зошто некој мора со споменици да ми докажува дека сум македонец кога самиот се чусвтвувам за македонец
--- надополнето: Jun 11, 2011 10:10 AM ---
Јас сум против ЕУ, зема огромен дел од суверенитетот и тоа во битни сегменти а нема лесен м

само Швајцарија и Австрија и земјите од Скандинавија не се членки на Европска унија останатите влегуваат едни Грци цигани влегоа што не исполнуваа никакви критериуми. една Труција чека 50 години ние се најдовме паметни да филозофираме па уште се креваме не сакаме европска унија !!!
--- надополнето: Jun 11, 2011 10:11 AM ---
Ајде честито, ич да не ви е гајле, кучињата лаат вие врвете си со караванот, да се надеваме дека и ние наскоро ќе ви се придружиме.
само со конкретна акција а не декалративно и на хартија

Kajgana Shop

На врв Bottom