Глупост е да се врзува интеграција и животен стандард со работи од антиката.... минималната плата......... инвестиции.......... споменикот на Александар Македонски и антиката ......... македонија
Само година,година и пол е ратификациjaта от сите 28 држави членки. Да не зборувам дека 35 поглавиja има за отваране и затваране. Можам да ти гарантирам,дека минимум 5 години след почнуване на преговорите по поглавиjaта ке идат.Па ние веќе 6 години сме кандидат за членство..од 05 мислам..Нашиот проблем се знае,името..Кога ќе се реши и после уште 2-3 години и ќе не примат..Не толку од што заслужуваме ,него повеќе од сожалување..јбг
Каков народ - таква држава.20 години ги гласаме НИЕ.Ние сме ги ставале во тие канцеларии.Најтрагично е шо само 2 екипи се вртат.Најдобро е следните избори да гласаме со неважечки ливчиња или за некои мали Г6 партии.Или воопшто да не гласаме.Како реакцијата со протестиве овие дена.ПРОТИВ СИТЕ!Па можда тогаш ќе добиеме нешто наше.Ама моментално изгледа не сме доволно паметни...Ќе видат бел ден Хрватите.А ние тука ќе црнчиме.Академски граѓани ќе седат по дома или ќе работат за 100 евра,а некој сељак ќе си седи цела ден во канцеларија и ќе ја цица и упропастува државата.
Глупост е да гледаш како се интегрира целиот балкан во Еу, а ние да не фатиме чекор со нив што е подобро да извезуваме производи како членка на ЕУ или да тргуваме со ЕУ?Глупост е да се врзува интеграција и животен стандард со работи од антиката.
Јас сеуште не разбирам каква е врската помеѓу македонската антика и македонскиот животен стандард (освен цената на житните производи)?Глупост е да гледаш како се интегрира целиот балкан во Еу, а ние да не фатиме чекор со нив што е подобро да извезуваме производи како членка на ЕУ или да тргуваме со ЕУ?
за животниот стандард каде каде ќе е подобар од денешниов ако ништо друго нашите државјани ќе можат да работат во странство.
а од Антиката немаш никакво фајде освен што како и Монголците ќе лечиме комплекси.
Јас сум против ЕУ, зема огромен дел од суверенитетот и тоа во битни сегменти а нема лесен механизам за излегување, со други зборови еднаш се влегува ама нема излегување.Глупост е да гледаш како се интегрира целиот балкан во Еу, а ние да не фатиме чекор со нив што е подобро да извезуваме производи како членка на ЕУ или да тргуваме со ЕУ?
за животниот стандард каде каде ќе е подобар од денешниов ако ништо друго нашите државјани ќе можат да работат во странство.
а од Антиката немаш никакво фајде освен што како и Монголците ќе лечиме комплекси.
пријателе од идеолигија не се живее од економија се живее.Јас сеуште не разбирам каква е врската помеѓу македонската антика и македонскиот животен стандард (освен цената на житните производи)?
П.С.: Зошто Северните Етиопјани ги нарекуваш Монголци?
--- надополнето: Jun 11, 2011 10:11 AM ---Јас сум против ЕУ, зема огромен дел од суверенитетот и тоа во битни сегменти а нема лесен м
само Швајцарија и Австрија и земјите од Скандинавија не се членки на Европска унија останатите влегуваат едни Грци цигани влегоа што не исполнуваа никакви критериуми. една Труција чека 50 години ние се најдовме паметни да филозофираме па уште се креваме не сакаме европска унија !!!
само со конкретна акција а не декалративно и на хартијаАјде честито, ич да не ви е гајле, кучињата лаат вие врвете си со караванот, да се надеваме дека и ние наскоро ќе ви се придружиме.