Battlefield 3

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Размисли малце што значи зборот игра? што ти кажува тоа? сакаш реалност? сакаш да нема пропаганда? сакаш да не прават пари? каде е логиката во сево ова? знам што ти пречи, ти пречи пропагандата која несомнено ја има, и политичкиот момент, тука си во право нема муабет, ама мене како просечен човек кој не потекнува од Америка, нити е политички активен, воопшто нити ме интересира нити може да влијае на мене на некаков негативен начин, нивната скриена цел/пропаганда, гајле ми е. Предалеку идеш со навлагање во некакви небитни суштини, завери. Играта е 3D пуцачина/симулација, и кога се работи за тој жарн сите други можат да и плукнат под прозор, се возат технкови, се лета со авиони, се гаѓа со бомардери, целосно деструктивна околина, перфектни анимации, невидена физика! ако гледаме од твојот аспект такви игри кои доловуваат нешто или имаат поинаква ("перење мозок) цел има многу, погледни ја само WOW во која има многу Масонски симболи, и што треба сега да не се игра заради тоа, или да се избегнува? јасно е дека скоро све во ова модерно време се прави со некаква цел, сепак... прашањето е дали ние треба да си го ускратуваме правото на уживање во истото само заради што било "неморално" неправилно, или покажувало поинаква политичка слика од она што вистински се случува? се работи за игри пред се и истите не треба да се анализираат толку длабоко...толку.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
Е што, знам дека излегува за ПЦ. Играта ќе биди иста, ај на конзола ај на ПЦ. Ај на Wii U Dei.
Тоа за конзоли што реков е дека ако на ПЦ е проста, на конзоли е уште попроста.

Небитни работи, јас ти кажувам за суштината на играта.
Прашање 1: За што е играта, која е нејзината цел, што сака да му кажи на играчот? Како со 1 чоек тепаш 500 терористи, како го спасуваш светот или па за неефикасонста на модерното војување? Ја ќе ти кажам, пари.
Прашање 2: Која е темата. Модерно војување сметено во блиска иднина. Е преку тавиот со темава. Вкрај ја исцицаа.
Прашање 3: Што прави играчот? Трча ко будала и пока ко пудала без тоа да има некакво значење.

Што е најлошо „играва“ најверојатно повеќе ќе биди линеарно и неинтерактивно редење на настани, држење W и пукање на се што ќе ти дојди пред тебе - поблаго кажано интерактивен филм, отколку вистинска игра каде што треба да имаш разни избори и можности и која секогаш ќе се игра различно. Ова повеќе важи за синглплеерот.

Колку што е тоа креативно толку е креативна и напредната физика за тресење на цицки во некои игри. Fully shakable boobs.

На суштинско ниво, проста е. Тоа што големите мапи, големиот бој на оружја и сл. само на прв поглед ја прават сложена.
Јас те прашав дали некогаш си ја играл Battlefield, ти во овој пост не ми одговори. А според постов заклучувам дека не си ја играл. Затоа и имаш толку негативно мислење. Епа прво играј ја, па збори.

B

Blacks

Гостин
Е што, знам дека излегува за ПЦ. Играта ќе биди иста, ај на конзола ај на ПЦ. Ај на Wii U Dei.

Прашање 1: За што е играта, која е нејзината цел, што сака да му кажи на играчот? Како со 1 чоек тепаш 500 терористи, како го спасуваш светот или па за неефикасонста на модерното војување? Ја ќе ти кажам, пари.
Прашање 2: Која е темата. Модерно војување сметено во блиска иднина. Е преку тавиот со темава. Вкрај ја исцицаа.
Прашање 3: Што прави играчот? Трча ко будала и пока ко пудала без тоа да има некакво значење.

Што е најлошо „играва“ најверојатно повеќе ќе биди линеарно и неинтерактивно редење на настани, држење W и пукање на се што ќе ти дојди пред тебе - поблаго кажано интерактивен филм, отколку вистинска игра каде што треба да имаш разни избори и можности и која секогаш ќе се игра различно. Ова повеќе важи за синглплеерот.
--- надополнето: Jun 9, 2011 2:04 PM ---

Колку што е тоа креативно толку е креативна и напредната физика за тресење на цицки во некои игри. Fully shakable boobs.

На суштинско ниво, проста е. Тоа што големите мапи, големиот бој на оружја и сл. само на прв поглед ја прават сложена.
По таа твоја логика и фудбалот е најпроста игра што постои. Дваесетина будали трчаат по една топка веќе едно 2-300 години, кажи им го тоа на милијардите кои редовно го средат. Јас лично не сакам да ми има не знам каква цел играта, битно ми е да убивам пиксели до бесвест а како што тргнале игриве посебно FPS повеќе ми наликуваат на интерактивен филм отколку на игра а тоа го сакам, да се релаксирам тоа е целта на една игра. Со еден човек можеш да убиеш 500 терористи пошто тоа е игра бе не е real life. Игрите ги играме за да избегаме од тој вистински живот па фала богу дека ќе има нереални елементи, или пак според тебе играта треба да заврши кога куршумот ќе те погоди за првпат и толку гејм оувер no chance for replay Е па тоа е реалност а никој не го сака тоа од една игра, стварно не разбирам што очекуваш од FPS игри кога главен елемент околу кој се друго ротира е гејмплејот а гејмлејот според мене и другите милиони што ги играат е супер?. И за парите, па нормално дека ќе сакаат да земат пари не е лесно да се направи игра од таков калибар, 50$ кај нас се многу но на западот тоа е една саатнина.

Заклучок: Денешниве игри луѓето ги купуваат бидејќи уживаат во нив, а ако уживаат зошто девелоперите да ја променуваат формулата. Ако не беа добри игриве никој немаше да ги купи и сите ќе ги играа глупите инди игри (секоја чест на исклучоци). Значи цените на инди игричките се тро-четири дупло поефтини, дури ефтини и за наш џеб а по бројки на продажба не ги стигаат ни од блиску на добрите игри. Наредната еволуција на игрите ќе се случи кога луѓето ќе престанат да ги купуваат игрите а додека се случи тоа ги купуваат зошто ги сакаат игрите...

Поздрав

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
@Psyside
Јок не се разбираме. За скроз десета работа ми кажуваш. На никаква политика или морали не мислев.

Јас ти зборував за суштината на Battlefield и општо за пукачките воени игри од последниве години. Ти зборувам од дизајнерски аспект.

И батали ја работава. По се изгледа треба цел есеј да напишам и да објаснам зошто оваа и сличните игри не чинат и нема да чинат се додека се прават вака. Пак неразбирлива реченица и тоа е тоа.

@old_School_mk
Имам бе играно, БФ2 демо. Цела механика се гледа, доволно е.

@Blacks
Аха.... не. Не е така.
--- надополнето: Jun 9, 2011 2:47 PM ---
битно ми е да убивам пиксели до бесвест
немам коментар.
што очекуваш од FPS игри
Две години воопшто да не се прават.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Нема везе само сакам да видам зашто има негативен ефект на тебе, јас сум ги играл старите верзии во лан 6 vs 6 и можам да ти кажам дека тоа беше најдоброто искуство во мојот живот кога се работи за играње во лан, ако ја исклучиме Half Life 2.

БТЊ ме интересира, која е добра игра за тебе? Diablo III, The Withcer II, WOW, Dragon Age2, Mass Effect?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
По се изгледа треба цел есеј да напишам и да објаснам зошто оваа и сличните игри не чинат и нема да чинат се додека се прават вака.
а како треба ?

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.342
Поени од реакции
5.723
@bibil епа земи направи си игра Том и Џери и играј ја !

H

-HRO

Гостин

--- надополнето: Jun 9, 2011 2:04 PM ---

Battlefield важи за една од најдобрите FPS игри излезени во светов.
Според твојов пост заклучувам дека никогаш не си ја пробал Battlefield, и никогаш ја немаш играно.
Инаку доколку сите би се фаќале за деталите од типот "трчаш и се разнесуваш пред тебе" исл. значи тогаш ние не би требало да играме ни една игра, затоа што сите имаат по некој нереален елемент (нема игра што е реална-затоа се нарекува и ИГРА).
Секоја игра си има и своја приказна. Доколку си паметен и разбираш англиски, ќе разбереш за што се работи и ќе се внесеш во приказната т.е. ќе сфатиш против кого се бориш и за што се бориш. (со приказната се разбива таа монотонија трчи-пукај) т.е. ќе дознаеш која е целта на играта и што се бара од тебе.
Графиката, филмските сцени и останатите графички елементи претставуваат еден вид на додатни елементи кои само ја дотеруваат играта на естетски и визуелен план.
Доколку сакаш реалност, таква игра нема да најдеш. Што би било ако на Battlefield, COD исл. гинеш од 1 куршум, или максимум 2 и ти покажува Game Over?
WoW? DotA? Darksiders? Prototype? Batman? DMC? итн. според твојата логика би требало да исчезнат поради нереалност?
Што би играле тогаш???

Мој совет е да си ја пробаш Battliefield, па потоа да коментираш околу тоа како стојат работите во играта, за што се работи, дали е добра исл.
Незнам зошто имаш толку негативно мислење за играта. Очигледно според ова, или си хејтер на FPS игрици, или немаш доволно добра машина за да ја играш Battlefield па зборуваш на празно.
И да, демото што си го играл е сосем мизерна работа.
Ако оценуваш една игра според едно демо што си го играл 15мин и кое што содржи максимум 10% од играта... тогаш очигледно имаш проблем.
Затоа, земи си ја Battlefield Bad Company 2, помини ја Single Player кампањата и доколку имаш услови, пробај ја и Online,па потоа дојди да разговараме за играта дали е добра исл. :)
А според видеава , Battlefield 3 ќе биде SICK игра на секаков план.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Се надевам дека нема да имам проблеми со малиот FPS како што имаше проблеми BBC 2 на повеќето системи вклучително и мојот , јас имам :
Inter Core 2 Quad Q8300 @ 2.50ghz
4GB DDR 2 ram
Ati HD 4550 overclocked @ 512
и неможев да ја кренам над 20 fps на low сеттингс , а со истава конфигурација ја играм Crysis 2 нормално без лаг...
И како сакаш да ја играш добро, како видео картичката ти за ништо не се случува.Постара од дедо ми е

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
значи тогаш ние не би требало да играме ни една игра, затоа што сите имаат по некој нереален елемент (нема игра што е реална-затоа се нарекува и ИГРА).
Не е заради реалноста, туку заради немање поента. Или па поентата што ја има веќе целосно има изгубено вредност. Можи и така.

Незнам зошто имаш толку негативно мислење за играта. Очигледно според ова, или си хејтер на FPS игрици, или немаш доволно добра машина за да ја играш Battlefield па зборуваш на празно.
Несум ниту хејтер ниту имам слаба машина. Да речиме вака... Се чувствувам како визионер и стариве концепти во игриве како Battlefield, всушност во мнозинството игри што сега ни ги дава индустријата, се судираат со моите идеи.

Ај се одјавувам.

H

-HRO

Гостин
Не е заради реалноста, туку заради немање поента. Или па поентата што ја има веќе целосно има изгубено вредност. Можи и така.

Несум ниту хејтер ниту имам слаба машина. Да речиме вака... Се чувствувам како визионер и стариве концепти во игриве како Battlefield, всушност во мнозинството игри што сега ни ги дава индустријата, се судираат со моите идеи.

Ај се одјавувам.
Сите игри имаат поента, доколку ја пратиш приказната и се соживееш со неа. :)
Поголемиот дел од луѓево овде, не го делат истото мислење со тебе (вклучувајќи ме и мене).
Сепак тоа е твое мислење, и ти најдобро си знаеш што е добро за тебе, и што тебе ти се допаѓа, така да нема да продолжам да се убедувам понатаму.
Поздрав! :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
И како сакаш да ја играш добро, како видео картичката ти за ништо не се случува.Постара од дедо ми е
Ако читаше асално ќе видеше дека кажав дека е тапа и дека ќе ја мењам

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Tupolev Tu-160 (y)

--- надополнето: Jun 9, 2011 5:17 PM ---
  • Tank footage show at EA press conference is possibly the first mission in the game
  • New suppression system -
  • Operation Metro - rush gamemode, close combat, play as U.S. Marines, take on Russian forces in heart of Paris, infantry focus
  • Operation Metro objective is to take back Stock Exchange
  • Team Deatchmatch, Conquest, Rush gamemodes confirmed
  • Battle Log - hub for social Battlefield experience
  • 4 classes tuned for teamplay - Assault (medic abilities), Engineer (anti-vehicle, repair), Support (give ammo, suppressive fire), Recon (main focus supplying intel)
  • Heavily focused on unlocks, more than any Battlefield game, customization key
  • Engineer has flashlight under-slung on weapon for lighting up area, blinding enemy
  • Every weapon has 3 customization slots (barrels, etc)
  • Support solider has bi-pod - placed on any surface in game (more accuracy)
  • New feature called Suppression - all the bullets you fire at an enemy affect them regardless if you hit them or not. All the bullets you fire that get close enough will start to reduce their combat efficiency. Squad can then flank the enemy and you will receive a Suppression score.
  • Jets, boats, tanks, helicopters confirmed
  • LAV-25 Light Armored Vehicle confirmed, also in Operation Metro
  • Dog tags - fully customizable, dynamically updated, only obtainable from knife kills in the back
  • Knifing system more dramatic, spectacular
  • On the death screen it now displays statistics of how many times you have killed the person who killed you and how man times they killed you (e.g. 2-1)
  • When deployed it displays on the bottom of the screen a countdown of when a squad member can spawn on you, and when they spawn who it is
  • Most of the rifles that we played with had 3 fire mode : automatic, semi-automatic, and single shot
  • After you are killed the health of the person who killed you is shown as a heath bar over their head
  • When your in a vehicle and stopped the camera begins to shake from the rattling of the engine
  • Flashlight can blind you momentary if someone points it directly at you
  • 100 points for killing someone, 10 extra points for a headshot, 100 points for reviving
  • In order to revive you must hover over the dead body and hold down left mouse button while your character rubs the paddles together and charges them before the player is revived
  • 2 grenades were given by default
  • In order to knife in this build of the game you need to press “f” to do “quick knife”. When pressed you enter into an animation that will pull you close to your enemy and you will grab their head and execute them by slitting their throat
  • You can only obtain an enemy’s dog tag if the “quick knife” command is done when you are behind your enemy
  • The knife seems more like a switchblade than the classic knife we are used to
  • Commo rose is not in the build we played. EA wouldn't give us a firm yes or not when asked if it would be in the final version of the game

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ми се плаче.... зашо немам пари за preorder :D (а и за нова платформа/графичка за да можам целосно да уживам у играва кога ќе искочи :cool:)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.160
Поени од реакции
5.938
New feature called Suppression - all the bullets you fire at an enemy affect them regardless if you hit them or not. All the bullets you fire that get close enough will start to reduce their combat efficiency. Squad can then flank the enemy and you will receive a Suppression score.
Е ова е апла новина во игриве... (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom