Јас имам искуство со банките во врска со штедење и подигање плата, не сум земал кредити, или орочувал и што знам уште што може да се прави со парите таму. Али сум имал многу нервозни часови потрошени внатре, чисто ради смотаните тетки кои ги ставиле во шалтерот, па толку се неумешни, еднаш во комерцијална, наместо 8.000 ми исплати 7500, незнам како успеа да смеша 500ка тука и велам тетке нема 8.000 а на ливчето пиши дека 8 исплатила. Ми вика не не 8 се јас ги проверив, провери и велам убо еве 7 000 и 500 денари убаво ги изброив пред неа, вика а уште едната 500ка?
Е викам таа не ми ја даде, и почнавме да се расправаме, и велам добро бе за 500 денари ќе ме ограбиш и го викнав некој надлежен кој знае што беше и старата 8 му исплатив вика се прави на луд, и на крај испадна дека не видела убаво па незнам што.
Друго ми се има случено, бевме да извадиме пари од тутунска банка, и јас чекав надвор а девојка ми на шалтер. Излезе една тетка надвор да пали цигара, и влегувам јас ме запира, не може ми вика да влезиш. И велам внатре е девојка ми чека на шалтер да и ја дадам личната карта, си ја заборави кај мене, и излагам одма, оваа пак: Не може да влезиш ти реков.
Човече пушти ме да влезам да и ја дадам личната карта, и ќе излезам треба да подигни пари, вика не можи банката не работи, па како и викам има луѓе внатре ете уште чекаат и оваа: Е така има внатре се родија луѓето.
И таквиот дрзок однос ме револтира, па се јавив во скопје во главната централа им објаснав убаво што се случува со нивните вработени со поминат рок, и го раскинав договорот со таа банка и повеќе не влегувам во такви глупави филијали.