Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Нели ви се смачи бе да мрсите муда 113 страни една иста работа во круг?!

По 86 пати се повторивте сите!
 
S

Shellshock nam67

Гостин
kako prvo se raboti za zaguba na mlad covecki zivot i toa za banalna rabota zosto ukral nekolku piva.
ne mesam politika tuku samo ce se zadrzam na nastanot ne moze vo edna normalna drzava demokratska za kakava se deklarira makedonija da se sluci klasicno ubistvo so umisla od strana na lice vo uniforma policaec a organite na bezbednost da ne znaa i da ne reagiraat.
Pa neli spored zborovite na pastirot tie se placaat so drzavni pari od narodot se so edna cel da mu sluzat na narodot a ne da go ubivaat istiot.drugo aktuelanata ministerka slucajot go svede na nemil nastan, so ishod tragicen kraj.
2 dena posledovatelno ne se reagira od strana na mvr.
za da na kraj pod pritisok na javnosta istiot nastan se priznae i se prezemat konkretni akcii kolu e mozno da se prikrie i zataska slucajot.
i posle sme bile bezbedni ma nemoj..konkretno gnevot na narodot posto imas dilema ce ti kazam kade e !
ne e vo toa vmro sto pobedi( za narodot site partii se edno isto lajno sto smrdi tuku mora da go izberat najmaloto lajno zosot si ja sakaat ova drzavicka ) pa eve protestite ce im ja zasenat pobedata ne se raboti za toa.
gnevot e vo instituciite vo nivnoto zatajuvanje krienje prikrivanje( 2 dena da go kries mrtvoto telo na momceto od celata makedonska javnost pa kade go ima ova samo stalin pravel masakri i gi prikrival ) i sveduvanje na nastanato na obicen ili nemil nastan
 

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Значи, признавате антивласт протест?
Како да не признавам кога сакаа да го закријат овој случај како ништо да не било. Дали знаеш дека за тоа не треба да одговара само убиецот туку и сите што пробаа да го направат тоа? А кој се тие??
Бараме ОДГОВОРНОСТ
 
S

Shellshock nam67

Гостин
Гневот на народот е исклучиво према институциите кон нивниот обид да се манипулира македонската јавност !!!
денес Мартин нешовски утре кој ако има психопати во Мвр народот не е должен да пати секое ѓубре од улица рекетар не се става во полиција да носи униформа
 
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Како што кажа, ти за тоа протестираш. Некои тука протестираат за распуштање на алфите, други за тигрите, трети против Јанкулоска, четврти од не знам што...
И пак вртење во круг, и пак јас немам основа, а пак и пак, самите сте контрадикторни.
Не туку се дувај на форум, ме заболе за што протестираш ти. Прашањето беше, колективно, за што протестирате вие? Ако под вие подразбирате дека секој сам за своја кауза си протестира.... Ниту ќе добиете нешто, ни бутур. Кога некој протестира/штрајкува има одредени барања кои сака да се испочитуваат за да престане да протестира/штрајкува. Ако е твоето барање реформи во полиција, на друг распуштање на алфи, на трет оставка на Јанкулоска.... ај погоди, што ќе се случи на крајот.
Не сум јас крива што не сте организирани како треба и немате заедничка кауза сите.
Ај вака најбуквално, не сфаќам како некој се спротиставува на барање за немање насилство? Као демек у реду е бе, нека има насилство WTF?!

Друга работа, причини за вакви протести со децении се таложат, а во таква ситуација, доволен е повод за револтот да излезе на виделина (во случајов убиство на 22 годишно момче). И тој револт нема како да излезе освен со спонтано собирање, сами меѓу себе луѓето се организираат, и уште ако не па и прес да ви одржат.
А иначе, ти знаеш па мене колку ме заболе кој е на власт? Нема да не подржеле вмровците :glavavozid: Јас не сакам етикети да не подржуваат, јас сакам луѓе што го подржуваат барањето за не насилство. Пошто ти не си една од тие, уживај. Свашта значи, до каде отиде политикава..

А, и на крај, си била некогаш на протест?
 
Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Нели ви се смачи бе да мрсите муда 113 страни една иста работа во круг?!

По 86 пати се повторивте сите!
Еве убаво кажа Влатче.
Место да се препуцаваме сите, може да утврдиме поради што се/да бидат идните протести.
Оставката на дадени политичари нема да смени многу.
Мое лично мислење за кое сум спремен да протестирам:

-Задоволување на правдата ( да се осуди убиецот и ако е можно судењето да биде документирано со видео материјал и од отворен тип, каде може да присуствуваат обични луѓе како публика, нормално ако ова не и смета на фамилијата на починатиот)
-Воведување реформи за специјалните единици за распоредување со кои нема да имаат право да се изживуваат врз обичните граѓани.
 
Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Очекувано. Џабе апелираат организаторите, партиските војничиња секогаш ќе бидат таму. А и овие сител па до кај стигнаа маичка имал на ВМРО, а овој од тигрите бил од СДСМ, курци палци. Све отишло у ПМ.
http://press24.mk/video/makedonija/video-izjava-gruevski-policaecot-koj-go-ubi-neshkovski-ne-bil-na-dolzhnost
 
Член од
6 јуни 2011
Мислења
52
Поени од реакции
25
Јас сум на страна на правдата.
Правдата е казна за убиецот и сличните како него.
Правдата не е колнење на се што е на власт.

Јас реков, ако сакате не поддршка од мене како индивидуа, та која сум јас една, туку од маса на граѓани кои се плашат дека нивното присуство ќе биде изиграно и искористено за антивласт политика, потребна е јасно утврдена цел. И секако, ако сакаме резултати.

Почекајте, и продолжете вака, па ќе видиме што ќе се случи.

Ќе го осудат тигарот, ќе отпуштат 2-3, ниту алфи ќе се распуштат, ни реформи ќе има.
За да добиеш нешто, треба да најдеш и начин како да го побараш.

Вака од страна, целата работа изгледа
1. Платена од опозиција
2. Несериозно

Не се занимавај толку со мене, и што мислам јас.
Занимавај се зошто не се сите излезени на протест а треба да бидат. Мислиш дека го оправдуваат убиството? Не, туку не оправдуваат да протестираат, а да не знаат која е границата на протестот.
--- надополнето: Jun 8, 2011 6:36 PM ---

Значи, признавате антивласт протест?
Антивласт протест е суштината на протест! Кажи ми еден пример во светот каде опресираниот протестира против опресираниот, работникот против работникот, сиромашниот против сиромашниот, студент против студент. Сите протестираат против АВТОРИТЕТ=Власт.
А онаа твоја поента болдираната, мојот одговор е НЕ! Освен оние бисерите кај нас што протестираа како студенти против опозицијата. Боже сачувај!
Не протестираат оти не оправдуваат туку попради стравот, полициската држава, пресметка со неистомисленици на било кој начин. Се плашат луѓето. И на крај протестите се организирани од оние најзафатените-младината. Тие самите ја осетиле бруталноста на полицијата врз себе. Зошто? Затоа што така се однесуваат кон нив. Тие се обично младите=копиљи, џанаци, навивачи, клошари со долги коси, широки фармерки, хеви металци дрогираши. А овие од единиците на мвр ги третираат како што сакаат. Зошто некој им наложил. КОЈ? Се разбира дека е власта.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.489
Поени од реакции
42.907
Да, затоа има еден што се шета со транспарент ,,оставка,,.
Oставката е само едно од барањата, оставката тука се подразбира поради начинот на кое министерството за внатрешни работи се однесуваше, затоа жити све не тролај со вакви малоумни постови се со цел да најдеш оправдување за моменталната гарнитура која е на власт, жити све не ми начнувај вакви тематики се со цел да испровоцираш дискусија во која сакал некој или не ќе преовладува политика.

Тебе треба да ти увезат неврони во глава за да воочиш некои работи, за да воочиш зашто се бара Оставка за министерката и за нејзиниот потпарол бидејќи све црно на бело ти е изнесено а ти упорно мижиш но на повеќето тука јасно ни е зашто е тоа така ...

Еве, пак ќе ти нацртам, не со муабетите мои од вчера, туку од она што излезе денес во јавноста со кое уште еднаш се потврди очајното функционирање на МВР

Директорот Алексеј Дума потврди дека додека траела обдукцијата, во понеделникот, од 10.30 до 12.30 часот, присутни биле и претставници од МВР.

Во 13 часот тие усмено биле известени дека момчето починало од крварење во мозокот, поради удари во главата. Портпаролот на МВР, во понеделникот, неколку часа по известувањето од Судска медицина, еве што изјави:

Таков настан воопшто не е пријавен во МВР и доколку имате било какви сознанија и информации ви стоиме на располагање за да го пријавите настанот“, изјави Иво Котевски. (06.06.2011)
Иво во 15 часот истиот ден, или 16, не ме фаќај за збор излезе со изјавата дека немал никакви сознанија за да подоцна истото тоа министерство потврди дека починало дете во Неделата вечер но и потврдија дека на телото немало никакви знаци за насилство.

И сега тебе ти е чудно зашто се бара оставка ? Тебе ти е чудно зашто бараме оставка за личност која дури денес излезе во јавноста и кажа, самоуверено, дека нема никаква потреба некој тука да понесе одговорност иако фактите велат дека.
1. МВР ги криеше околностите за ова убиство цел ден, дури и тврдеа дека немале информација за таков случај ШТО НЕ Е ТОЧНО.
2. МВР со својот начин на работа дозволи јавноста сама да се занимава со овој случај и да шпекулира со што проструи погрешна информација дека станува збор за дете со име Даниел од Ѓорче.
3. МВР шпекулираше за нешто што веќе го знаеле со што дополнително фрлија сомнеж врз самите себе бидејќи тврдеа дека нема траги на насилство иако истите и те како биле евидентни.
4. МВР се мава во гради дека случајот е скоро решен иако тоа се случува дури по 2 дена по САМОВОЛНО предавање во полиција, па дали си ти свесна дека човек за 2 дена денес од Македонија може да отиде до Аљаска ?!

Кажи ми бе ти, ооо партиски војнику, па зар тука никој не треба да сноси одговорност ?
 
?

..........

Гостин
samo stalin pravel masakri i gi prikrival
Хехе затоа ли ти стои неговото знаме на аватар?

„Киро Санџов „брко“ и Груевски треба да си поднесат оставка, се разбира прво да оформат влада и да ги завземат позициите па после да поднесат оставка, алфите да се распуштат на улица и да си продолжат со старите бизниси, тигрите да се носат во некоја савана,полицијата не ни е потребна и онака, ние сме чесен и примарен народ“
СЛОБОДА ЗА СИТЕ!!!!!
 
Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Премногу се исполитизира работата, веќе нема да сум дел од ниеден протест. Незнам зошто се бара оставка од министерката...па ќе дојде друг министер и исти курац ништо не мења тоа...работата е да се натера да се направат некои промени во полицијата без разлика на тоа кој е министер, но како и да е премногу партиски војничиња гледав, премногу глупави муабети се изнаслушав.

На крај, почивај во мир Мартине , а оние кои сакаат да профитираат од твојата смрт, да ги снајде три пати полошо од тоа што те снајде тебе...
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
369
Поени од реакции
700
Значи, признавате антивласт протест?
Хм... Хм хм хм. Јас стварно не знам како да почнам со тебе. Значи, синоќа се избацуваш во темава, тотално неинформирана за случајов. Те цитираат неколкунаесет луѓе, и наместо да одебеш од тука, ти загазуваш во гомна сè повеќе и повеќе, со секој влегуваш во дискусија, и ставаш лајкчиња на секој пост во кој нема да биде спомнато твоето куче. И немој да ми реплицираш нешто во стил како на заратустра, пошто е лејм да си мислиш дека си ни опсесија или нешто.
Се плашиш да не му се слоши на грујо од протестиве? Протестиве се заради тоа што Котевски (кој инаку ми е најсекси тип во државава) се потруди да го затаи случајот. Претставници од МВР утрото присуствувале додека траела обдукцијата и била испитувана причината за смртта на Мартин, а Котевски неколку часа потоа вели дека немало пријавен таков случај. No shit, Evo. Па после како: еј да, имаме тело на 22 годишен тип, но нема траги на насилство и си починал од природна смрт, за на крај колку-толку да ја дознаеме вистината.
Смрди. Затоа се протестите.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom