Фан клуб: Рафаел Надал

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Моментално Надал е изедначен со Бјорн Борг на Роланд Гаррос со по 6 титули, ама Надал ќе е КРАЛОТ ЕВЕР НА ЗЕМЈАТА:love:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Еве ме и мене со аватарот, можеби со пехарот како го гризе ке беше подобар аватар али ајде, шема си е шема.

Браво Рафа, сега одмори се, па на Вимблдон да ги согазиме пак сите, да дигнеме уште една титула!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
ќе игра и на Квин турнирот што започна денеска бар на неговата страна така пишува така беше и предходно..

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Мора да се игра , се брани титула ;)

едит : сепак не бранел титула сеа проверив :)

С

сашенко

Гостин
Не мислите дека премногу се форсира Рафа? Исто вака беше и пред Аустралиа Опен ако се сеќавате на муабетот тогаш.Не ми се свиѓа што толку се напрега.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Не мислите дека премногу се форсира Рафа? Исто вака беше и пред Аустралиа Опен ако се сеќавате на муабетот тогаш.Не ми се свиѓа што толку се напрега.
лошо е што нема многу време за одмор и прилагодување на тревата , минатата година го изгржа истово темпо , се надевам и оваа година ќе успее да слави во Лондон :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Не се форсира, туку е таман.. Ако заприметивте на последните три меча од Роланд Гарос, ја врати најдобрата форма во кариерата.. Тактички или не, не знам, но мислам дека знае кога треба да додаде гас.. Баш таков Надал сакам... И дури да губи во треторазредни финалиња, на треторазредни Мастерси и од треторазредни тенисери, не ми е криво.. Додека освојува Гренд Слемови, се е топ.. Можеби наредната година, веќе ќе го славиме најтрофејниот тенисер, нормално ако Роџ не освои ништо...
--- надополнето: Jun 6, 2011 11:55 PM ---
http://www.youtube.com/watch?v=BCN8zPr53sg

Не знам дали заприметивте, али околу 2:20, ќе му дојди за плачење... :)

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Не се форсира, туку е таман.. Ако заприметивте на последните три меча од Роланд Гарос, ја врати најдобрата форма во кариерата.. Тактички или не, не знам, но мислам дека знае кога треба да додаде гас.. Баш таков Надал сакам... И дури да губи во треторазредни финалиња, на треторазредни Мастерси и од треторазредни тенисери, не ми е криво.. Додека освојува Гренд Слемови, се е топ.. Можеби наредната година, веќе ќе го славиме најтрофејниот тенисер, нормално ако Роџ не освои ништо...
--- надополнето: Jun 6, 2011 11:55 PM ---
http://www.youtube.com/watch?v=BCN8zPr53sg

Не знам дали заприметивте, али околу 2:20, ќе му дојди за плачење... :)
Тактички почна да игра со Содерлинг па до финале. Со форсирање слаба страна на противникот, потоа не напаѓање туку се очекува грешка и само ѓи враќа. Башка ептен се уби од враѓање само, ваков Надал не памтам:D
--- надополнето: Jun 7, 2011 7:05 AM ---
Nadals CREW

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Затоа ти викам, не знам дали е балансирана формата, намерно или не.. Но, како и да е, последните три меча на РГ, ги изигра на две нивоа повисоко, особено финалето... Сум задоволен од него..

И едит : Лани не бев тука ко се играше Мастерсот во Квинс, шо е како е ? Колку брани тука ? До кај стигна ?

С

сашенко

Гостин
Затоа ти викам, не знам дали е балансирана формата, намерно или не.. Но, како и да е, последните три меча на РГ, ги изигра на две нивоа повисоко, особено финалето... Сум задоволен од него..

И едит : Лани не бев тука ко се играше Мастерсот во Квинс, шо е како е ? Колку брани тука ? До кај стигна ?
1/4 финале ако не се лажам

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Надал денес го совлада Ебден со 6-4 6-4, утре игра против Степанек на турнирот КВИНС.:)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Тој турнирот се игра во некој двор, во некоја куќа.. Преге гледав, од балкон гледаја луѓето... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom