Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Зашо олку хејт кон Твајлајт? Во едно ќоше пишувало премиера на трејлер јаката работа.
Денес е во ќоше, вчера ИМДБ беше облечен во Твајлајт.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Зашо олку хејт кон Твајлајт? Во едно ќоше пишувало премиера на трејлер јаката работа.
Па едноставно, не заслужува еден таков филм да добие толку голем простор на еден сајт како IMDb, кој долго време беше најомиленото место на инернет за сериозните филмомани (such as myself)...ама тоа е само уште еден доказ колку mainstream стана IMDb :(
Мислам, сеуште не можам да си го замислам денот без барем на неколку минути да го посетам овој сајт, ама искрено I miss the old IMDb.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Па едноставно, не заслужува еден таков филм да добие толку голем простор на еден сајт како IMDb, кој долго време беше најомиленото место на инернет за сериозните филмомани (such as myself)...ама тоа е само уште еден доказ колку mainstream стана IMDb :(
Мислам, сеуште не можам да си го замислам денот без барем на неколку минути да го посетам овој сајт, ама искрено I miss the old IMDb.
Мејнстрим станал имдб... Кога не бил мејнстрим? Што ти фали од стариот имдб?

Реклама си е реклама, така светот функционира. Не го ставија дека им се допаѓа филмот многу, него реклама. Ај тебе да не ти даваме плата, него да работиш онака без пари? :D

Mainstream станал...:rolleyes:

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Мејнстрим станал имдб... Кога не бил мејнстрим? Што ти фали од стариот имдб?

Реклама си е реклама, така светот функционира. Не го ставија дека им се допаѓа филмот многу, него реклама. Ај тебе да не ти даваме плата, него да работиш онака без пари? :D

Mainstream станал...:rolleyes:
Па IMDb секако им одделуваше доволно простор на новите филмови, нели..ако не си приметил веднаш кога влегуваш на сајтот во очи удира просторот наменет за фотографии и видеа од најновите филмови...и тоа е сосема доволно со оглед на тоа што секој филм си има посебна страна со message board доколку сакаш да дознаеш нешто повеќе. И ако толку години сајтот успеваше да работи и без тоа, според тебе сега наеднаш им затребаа толку пари па решија да го стават новиот Твајлајт да зафаќа половина простор од страната!?

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Па IMDb секако им одделуваше доволно простор на новите филмови, нели..ако не си приметил веднаш кога влегуваш на сајтот во очи удира просторот наменет за фотографии и видеа од најновите филмови...и тоа е сосема доволно со оглед на тоа што секој филм си има посебна страна со message board доколку сакаш да дознаеш нешто повеќе. И ако толку години сајтот успеваше да работи и без тоа, според тебе сега наеднаш им затребаа толку пари па решија да го стават новиот Твајлајт да зафаќа половина простор од страната!?
Управо си сигурно не до парите. Гарант го ставиле пошо е многу добар филмот.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Управо си сигурно не до парите. Гарант го ставиле пошо е многу добар филмот.
Прочитај малце во претходните постови каков е мојот став за филмот...Секако дека е за парите, во тоа сите се согласуваме, јас само го изразив својот став за тоа каков сајт беше IMDb порано и како си работеше нормално 20тина години и без такви реклами...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
ОК, јас се нашалив а ова прејде во дискусија :)

Се разбира дека се сајт кој заработува од реклами и за среќа онаа јадна реклама траеше само еден ден, можеби и само неколку часа, не знам. Не ми беше мене да го нападнам ИМДБ, еден од моите all time омилени сајтови, туку да удрам уште еден ремет кон Твајлајт, како класичен пример за комерцијален ужас од филм кој им се сервира на младите на сите можни начини.

Така, вчера на некои јадни МТВ награди филмот добил некаква си награда за најдобар филм. Мене како вљубеник во филмската уметност ваквите информации ме тераат дирекно на wc-шоља и заради тоа го кревам својот глас против кичот и евтиниот комерцијализам со сила наметнат со цел да ни го испразни џепот (ма да сме имуни на ова) и да фатиме дијареја.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.336
Поени од реакции
30.685
ОК, јас се нашалив а ова прејде во дискусија :)

Се разбира дека се сајт кој заработува од реклами и за среќа онаа јадна реклама траеше само еден ден, можеби и само неколку часа, не знам. Не ми беше мене да го нападнам ИМДБ, еден од моите all time омилени сајтови, туку да удрам уште еден ремет кон Твајлајт, како класичен пример за комерцијален ужас од филм кој им се сервира на младите на сите можни начини.

Така, вчера на некои јадни МТВ награди филмот добил некаква си награда за најдобар филм. Мене како вљубеник во филмската уметност ваквите информации ме тераат дирекно на wc-шоља и заради тоа го кревам својот глас против кичот и евтиниот комерцијализам со сила наметнат со цел да ни го испразни џепот (ма да сме имуни на ова) и да фатиме дијареја.
Не се нервирај, не си троши здравје за џабе, коа знаме дека на евтините МТВ филмски награди гласаат тинејџерки кои истиот момент си ставаат светкав сјај на уста за да можат да емитираат повеќе од вештините на најбедес вампирот Едвард (така беше нели?).
И онака МТВ наградите општо служат како подиум за новите глупости на Лејди Гага и сите оние што сакаат да привлечат внимание на ист начин, а и на начинот на Кање Вест, расипување забави.
Тоа е само една "манифестација" каде шо можеш како ѕвезда да си купиш внимание.
--- надополнето: Jun 8, 2011 7:02 AM ---

едит: ОУ МАЈ ГОД сега ги гледам наградите!
единствена награда шо е на место е онаа на Ема Стоун.
Исто како некој да ги земал оскарите и глобусите и да им исплукал во фаца на сите оние наградени.
Да сум на место на некои актери како Натали Портман или Кристоф Валц, би ми било срам да ме номинираат тука.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Не се нервирај, не си троши здравје за џабе, коа знаме дека на евтините МТВ филмски награди гласаат тинејџерки кои истиот момент си ставаат светкав сјај на уста за да можат да емитираат повеќе од вештините на најбедес вампирот Едвард (така беше нели?).
И онака МТВ наградите општо служат како подиум за новите глупости на Лејди Гага и сите оние што сакаат да привлечат внимание на ист начин, а и на начинот на Кање Вест, расипување забави.
Тоа е само една "манифестација" каде шо можеш како ѕвезда да си купиш внимание.
--- надополнето: Jun 8, 2011 7:02 AM ---

едит: ОУ МАЈ ГОД сега ги гледам наградите!
единствена награда шо е на место е онаа на Ема Стоун.
Исто како некој да ги земал оскарите и глобусите и да им исплукал во фаца на сите оние наградени.
Да сум на место на некои актери како Натали Портман или Кристоф Валц, би ми било срам да ме номинираат тука.
Не се нервирај, не си троши здравје... :)

B

bucebbb

Гостин
Искрено, параглајдер ни ова твоево не е рецензија туку е една реченица со кратка содржина. Многу посодржаен пост треба да напишеш за да можеш да го градираш твоето како подобро од останатите.
А за ова околу крајот. Аман бре, зар сериозно ако некој пише крајот е неизвесен тоа тебе ти го уништува? Не знам што да кажам на ова освен дека си филмски Саи Баба во тој случај.
За алиен аутопси си во право многу добар филм а малце луѓе го гледале штета,причата е за двајца другари идиоти кој сакаат да се збогатат преку ноќ, и од англија одат за америка и сосема случајно купуваат стара снимка од случајот мислам од 1948 година кога американците наоѓаат четворица елиени во мексико, а типот од кој едниот од другарите ја купува снимката е човек кој бил задолжен да го сними тој настан и од тука почнува лудница,,,гледајтего да не ви разкажам јас се па нема да ви биде интересно;)

--- надополнето: Jun 8, 2011 3:49 PM ---
Еве од мене добар филм-ПИ,,,,,,,,,,,,Филмот е снимен за 100 денари ама вреди многу повеќе од некој високо буџетни филмови,има брзи движењна на камера многу добри кратки кадри и треба внимателно да се гледа да се сфати;)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Кога сте веќе кај Твајлајт.....one simple question: Само мене ли ми е грда Бела (барем со оглед на тоа дека ја направија Мис на Галаксијата)???

Kajgana Shop

На врв Bottom