EX-YU филмови

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Не е многу популарен но одличен српски хорор со сите нишани, ТТ синдром. Одлична приказна и многу крв.
Инаку србите се закон за црн хумор, мојот омилен жарн. Секој втор филм од поновиве, барем од тие подобрите е црн хумор. Затоа многу ги сакам српските филмови. А и хуморот им е сличен на нашиот. Особено омилен автор на сценарија ми е Душан Ковачевиќ (Ко то тамо пева, Маратонците, Балкански шпиун...)

Член од
3 април 2010
Мислења
260
Поени од реакции
41
Кад порастем бичу кенгур, Ми нисмо анџели 2 и 3, Сиви камион црвене боје, Лепа села лепо горе...ви препорачувам една убава српска драма ''Клопка'' интересна приказна за едно обично семејство типично за нашето поднебје, мажот градежен инжинер и неговата жена медицинска сестра... нивното дете тешко се разболува и неможат да најдат пари за лекување и почнуваат проблемите...доволно кажано да не го прераскажувам, погледнете го мислам дека ќе ви се допадне...

K

kalimer0

Гостин
Еден другар ми бара српски воени или мафијашки филмови ако ви текнува во моментов пишете:)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ране, Црни бомбандер, Лепе села лепо горе - ми се омилените филмови што сум ги гледал воопшто.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Вчера ги гледав Турнеја и Београдски Фантом,останава до 5 сабајле ама не зажалив,супер филмови,вредат да се погледнат!

K

kalimer0

Гостин
Пред некој ден го гледав Шишање и ми се допадна.
Србиве имаат добри филмови без разлика дали се поранешни или нови.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Погледнете го Монтевидео-Бог те видео филм во режија на Драган Бјелогрлич со сите најаки србски глумци.Се работи за зачетокот на футбалот во Србија 1930 година.Филмот е по вистинска приказна.Може слободно да се стави во топ 5 најдобри србски филмови на сите времиња.
http://www.youtube.com/watch?v=TZOrgK0cp6k

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Словенка

Многу добар словенечки филм за девојка од провинција која го продава своето тело за студирање, престој и адаптирање во „големата“ Љубљана.
Девојката е растргната помеѓу школувањето, клиентите и долговите и филмот многу убаво го опишува овој немир и внатрешна противречност. Тема која долго се обработува во литературата и филмот, но исто така и никогаш неможе да се исцрпи.
Главната актерка (Нина Иванишин) е извонредна во улогата, а филмот беспрекорно го опишува она вистинското словенечко општество... и она кое е видливо и она не толку...

Филмот е од 2009 година, но мене дури сега ми се падна во рака. Филм кој треба да се изгледа, посебно оние југоносталгичарски филмомани.

С

Спенсер

Гостин
Ране го сместувате до најјаките ЈУ-филмови... до воениве драми,па и комедите како Мртав ладан... ај ви се молам/

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Мртав ладан
ми нисмо анџели
професионалац
ко то тамо пева
Би ги додал:

Сиви камион црвене боје
Лепа села лепо горе
Мртав ладан
Црна мачка бели мачор
Кордон
Професионалац
и многу други.

Член од
5 јули 2011
Мислења
34
Поени од реакции
17
1.Lepa sela lepo gore
2.Mi nismo andjeli 2
3.Pljachka treceg rajha
4.Mrtav ladan
5.Sivi kamion crvene boje
6. Ivkova slava
7.Mi nismo andjeli 3

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Вчера ги гледав Турнеја и Београдски Фантом,останава до 5 сабајле ама не зажалив,супер филмови,вредат да се погледнат!
Го глеав филмов пред некој ден и искрено нез како не заспав.... Некако ептен досаден ми беше.
Добар е само делот кога ги праќаат Хрватите у минско поле и им пее тој типот Кукавица од Цеца :ROFLMAO:
Само ради тој дел и го симнав филмот мислев нешо поише акција е али слабо.....
Иначе доста добри филмови имаат снимено србите. Членката над мене наброја неколку од нив, супер комедии. За разлика од нас доста вложуваат во филмот и резултатите се очекувани :)

Kajgana Shop

На врв Bottom