Македонска фудбалска репрезентација

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.993
Поени од реакции
74.133
Солидна беше атмосферата денеска, со оглед на тоа што немаше навивачка група иако имаше многу членови на Комити на западна (неорганизирано, расштракани насекаде :)), заедно со група Војводи (воглавно помлади членови) кои запалија и бакљи на крајот :) Комити стара гарда си одат стандард на репрезентативни мечеви иако рака на срце долго време не сум ги видел да дојдат онаму каде што навистина треба да навиваат...
Театрално беше само во вториот дел до 70 минута, а од тогаш до крај беше многу добро со оглед на резултатот...
Не ми се верува дека повторно изгубивме. Им допуштивме на ирците мкногу лесно да не победат. Бевме лоши но бевме подобри од нив иако они свесно ни ја препуштија играта. Тотално утната тактика од Јонуз, незбнам кој кур му е што не го игра Мојсов и што игра со Ванче Шиков на десен бек:eek:
Но не го кривам него, едноставно него му е наложено кој ќе игра од главниот виновник хари...
Отидов да го видам Ристовски но не дочекав...
Илчо може нема квалиотет али кога игра он барем ја имаме потребната агресија напред...
Влезе и хасани да поигра и реално имаше добро прво полувреме и катастрофално второ. Дечкото се умисли, дриблаше ја тупеше...
Попов гледам го величите... па прво полувреме не се помрдна...
Второ полувреме правеше пробиви и цело време само нафрлаше во небеста...
Кај може против Ирска да играме со воздушни топки...:oops:
Пандев како главен напаѓач повеќе НЕ!!!
Најдобро е дечкото да олади малку од репрезентација, и ако стварно мисли да одигра нешто да се замисли малку...
Па мајко му стара не истрча ни 500 метра цела утакмица...:cautious:
Средниот ред.... Кој среден ред бе, што зборам јас....
Кој курррррррррррррр е овој Демири бе браааааааааааааат????
Кај го ископале живти се, јас се мислев дека Ертан Демири ќе игра :coffee:
Грнчаров и Новески дрвесима, ги чуваа противничките играчи од растојание од 7-8 метра...
Богатинов немоќен за двата гола со една грешка кога му испасдна топката од раце при еден слободен....
Тричко беше солиден иако и омн знаеше многу да ја затупи. Шумоликовски очај...
Солидно додаваше, али беше преспор да затвори заедно со Демири. Деспотовски не се виде цел меч...
Како може он да стартува пред Ѓуровски у пм...
Треба да се менува на големо...
Ете го Ристовски, ете го настевски од Вардар, двајца големи надежи, тука е и Хасани, Фако Ѓурѓевиќ итн...
И нека најдат веќе некој десен бек у пизду материну...
п.с. најдобар момент беше влегувањето на мачката во терен, која со сигурност претрча повеќе од пандев :D
Никаква желба да се немало за надигрување... СРАМОТА!

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Убаво мислев значи, не вреди да се трошат пари и време на ова мајмуниве....

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
А шо викате една пријателска со Ватикан, да не тепаат па тогаш официјално да сме на дното....овака сме сеуште некој сантим над него.
П.С. Ако досега ги имавме најгрдите демотивации на Фејсбук со оваа стасавме до самиот врв

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не коментирам за играта на нашиве бидејќи не вреди и ми е смачено истото па исто да се пишува и да се чита на форумов како тоа сме за никаде итн...само ќе ја пофалам атмосферата на трибинити која беше на ниво.бројката реално ме изненади и исто така навивањето на навивачите од Ирска беше одлично каде не престанаа 90 минути да ги бодрат нивните пулени...а за овие нашиве поединци одамна се имав изјаснато дека се болна приказна(додуша како држава сме такви)!
--- надополнето: Jun 5, 2011 1:15 AM ---
П.С.Мачката што претрча на теренот беше моментот:D...и спикерот:ве молам не палете бакли бидејќи му сметаат на играчите....ЛОЛ

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сега Македонија ќе постави рекорд на ранг листа пред 3-4 години во екот бевме 46ти сега ќе одиме преку 90. место што се на се е катастрофално.

BorecFan

Солунски Атентатори
Член од
21 декември 2010
Мислења
83
Поени од реакции
13
Многу слабо од нашите играчи ... стварно за тој народ што беше на стадионот жалосно што не изигра Македонија многу похрабро, и млади и стари сите со срце навиваа и ја следеа утакмицата особено пред да се промаши пеналот имаше еден старец над нас што личеше како воџа на група буквално секој втор го тераше да испружи раце .. .Али тоа е тоа и да не се жалат "сограѓаниве" и нивните 18% од репрезентацијата се појавија на терен иако мислам има многу други подобри момци што треба да се на клупа или во прв состав ... Тресење мора да има во нашиов состав од прв до последен ако сакаме успеси

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Јонуз ѓабе да си отиде кога овие пак ќе донесат некое дрво за селектор,значи мислам дека играчиве имаат капацитет да изиграат далеку подобро,ама треба селектор со цврста рака т.е некој кој ќе ги натера да играат од срце,да играат ако треба до последната крв....за жал во нашава земја не гледам некој таков(освен можеби Хаџиевски)но мора да се побара во странство,еве немора некој од западниве земји може некој од поранешниве југословенски земји,на пример Ќиро Блажевиќ кој мислам дека е правиот селектор за овие наши "момички" кои играат за репрезентација.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Нема да го мењаат Јонуз бе. Не се толку луди марионетата да си ја сменат мафиозите од ффм. Или у краен случај ќе постават друга марионета... пример Бабунски.... И ќе си ја тераат по старо.
Не е крив Јонуз, толку му сече него, криви се тие што го поставиле.
Играчите сум сигурен дека можат многу подобро од ова што го играат сега, и претходните квалификации. Убеден сум во тоа !

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Знам бе брат,знам кој ретарди ни се главни во федерацијата,знам дека најверојатно ќе го стаат Бабунски или од кај знаеш може ќе му дојде памет на Хари и ќе рече....од денеска јас сум селектор,секој кој има пари може да игра!:rolleyes::place:
Жална е оваа ситуација,спас од ретардиве не гледам во брза иднина:mad:

B

Beck's

Гостин
Edniot ke mu ebel sestra na Hasani
Nekoi drugi strucnjaci veke zaklucija deka on ne e za u Reprezentacija
A na nikoj ne mu tekna deka on sinoka DEBITIRASE vo dresot na Mkd . Gledam drugite koi rastele vo toj dres parce praat,gazat se pred sebe.
Nema fajde od vas dragi moi,se dodeka mesate nesto sosema treto vo sportot.

Za kraj najloso e koga sakas promeni,a prodolzuvas da go pravis istoto

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
A na nikoj ne mu tekna deka on sinoka DEBITIRASE vo dresot na Mkd . Gledam drugite koi rastele vo toj dres parce praat,gazat se pred sebe.

Еј не се пали одма...читаш само тоа што ти одговара,гледаш дека повеќето пишаја дека бил солиден ама треба да почне да игра во посилна лига за да излезе на виделина неговиот прав талент.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.639
Поени од реакции
31.504
abe posle se reprezentacijava makedonska seushte postoi ., ajte ve molam bruka edna ., za peza se:mad:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Не мом да ви се доначудам колку сте прости.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443

Не биди осетлив, никој не меша трето туку се незадоволни како изиграл. Бразилец да беше исто ќе го критикувавме ако изигра под очекувања.

Kajgana Shop

На врв Bottom