WordPress

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Вака името не е баш како што треба незнам како да објаснам затоа ќе ставам слика ми треба како на почетната страна да напраам да има на пример само 5 постови и после доле да има 1 , 2 ,3 .... страна...

Слика:
Имаш во Setings во Reading опција за колку постови да ти се прикажуваат на страна.. :)

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Фала многу мрежа :D Најдов ... едноставно било но ете не знаев.. :p Уште еднаш фала ;)

Да не отварам нова тема да прашам тука уште нешто .. Постовите што ги има на почетната страна ги има и во категориите и коа ке отвориш некоја од категориите ти ги дава сите постови што се поставени таму но кај мене кога ќе отворам преку категориите некој пост пишува само Error 404 - Page not found зашто и како да го средам ова..?

Г

Грејвдигер

Гостин
Фала многу мрежа :D Најдов ... едноставно било но ете не знаев.. :p Уште еднаш фала ;)

Да не отварам нова тема да прашам тука уште нешто .. Постовите што ги има на почетната страна ги има и во категориите и коа ке отвориш некоја од категориите ти ги дава сите постови што се поставени таму но кај мене кога ќе отворам преку категориите некој пост пишува само Error 404 - Page not found зашто и како да го средам ова..?
Гарант ти е промашен перма линкот. Дај линк до сајтот да видам кај те води кога ќе кликнеш преку категорите...
А за пагинацијата погоре што праша треба да имаш инсталирано и некој таков плугин, во горниот случај од сликата - WP Page Navi.

Г

Грејвдигер

Гостин
Problem solved.​
Добро е да се прочите како да се постави структурата на постојаните врски - http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks, и обрнете внимание на SEO. Стандардната структура „?p=123“ не е добра, најарно користете „/%postname%/“.​

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Тој проблем е решен и фала многу.

Сега нешто друго во врска со сликата во пост (thumbnail):
Ова е на мојот сајт:

А ова е на друг сајт , како што сакам и јас слика да додадам во мојот пост:

Пробав преку Custom Fiels да додадам дека глеав туторијал и така правеа но кај мене пак несака.. :/

Г

Грејвдигер

Гостин
Не знам како работи темата, не сум ја разгледал, ама ако има онлајн документација или некој фајл може да го пратиш да видиме. Дали туторијалот беше за оваа тема или? Види да не се става со „Featured image“, на десната страна кога пишуваш пост.

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Не сака ни преку Featured image... :/ Сум ја видел истата тема на друг сајт и има слика во постовите.. можеби нешто треба да се уклучи некаде како она за постовите што не ги отвараше..

Г

Грејвдигер

Гостин
А проба наједноставно сликата да ја ставиш во постот? Ама ти да ја прикачиш кај тебе во мултимедија, не да ја земеш од некој друг сајт.

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Ова више работи :D Фала многу да успеав преку мултимедија да ја закачам сликата за Featured Image :) Фала многу уште еднаш :D

Член од
3 јуни 2011
Мислења
9
Поени од реакции
0
Сакам да прашам кога поставувам тема не ми излегува како што треба што е проблемот ?

Г

Грејвдигер

Гостин
Ти фали некоја датотека од темата, најверојатно .css :) И прегледај го форумот, има посебна тема за WordPress.

FeliXxX

Нинџа
Член од
27 април 2010
Мислења
808
Поени од реакции
282
Ти фали некоја датотека од темата, најверојатно .css :) И прегледај го форумот, има посебна тема за WordPress.
уште сум нов со вордпресс и коа оставам постови на страната незнам јутуб видео да поставам ми излева само линкот

Г

Грејвдигер

Гостин
уште сум нов со вордпресс и коа оставам постови на страната незнам јутуб видео да поставам ми излева само линкот
Оди во HTML уредувачот и копирај го embed кодот од YT видеото (Share -> Embed)

- Кој беше мод тука? Ај нека префрли во Веб развој. Фала.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Сакам да прашам кога поставувам тема не ми излегува како што треба што е проблемот ?
Или тоа што кажа Грејвдигер, или пак ти имаш некоја тема што не е компатибилна со сегашната верзија на Wordpress, или пак обратно. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom