За тие што сметаат дека се торбеши не е навреда, додека пак тие што не се признаваат како такви е голема навреда.А тоа навреда ли е?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За тие што сметаат дека се торбеши не е навреда, додека пак тие што не се признаваат како такви е голема навреда.А тоа навреда ли е?
За тие што сметаат дека се торбеши не е навреда, додека пак тие што не се признаваат како такви е голема навреда.
Нема шанси да влезат во уставот како торбеши, живо ме интересира од каде потекнува тој народ, ама сакам валидни докази, не рекла казала. Само ако некој дел од Македонците муслимани се смета за торбеш додека другиот не и ќе продолжи да се кажува како Македонец, што мислиш ќе има уште Македонски муслимани ? Дај смешено е ова ве молам.Тоа е релативна работа.
Не им пишува на чело на сите кои се сметаат за торбеши а кои не.
А штом бараат во уставот да влезат како Торбеши не гледам зошто тоа би било навреда,освен што толку го мразиш Б.Ц.![]()
Нема шанси да влезат во уставот како торбеши, живо ме интересира од каде потекнува тој народ, ама сакам валидни докази, не рекла казала. Само ако некој дел од Македонците муслимани се смета за торбеш додека другиот не и ќе продолжи да се кажува како Македонец, што мислиш ќе има уште Македонски муслимани ? Дај смешено е ова ве молам.
А за Бранко ќе ти кажам дека ниту го сакам, ниту го мразам човекот, сеедно ми е.
--- надополнето: Jun 3, 2011 12:07 AM ---
Верата нема врска со нацијата!
Јас не знам каде виде нецивилизираност во постовиве?! Никој не искажа никаква нервоза. Повели, покажи како се води цивилизиран дилајог и одговори на моите постови, не туку рипкај од тема на тема како накиснато врапче од есенски дожд, ова го кажувам кога веќе сме кај забелешките кој, кому, како и што одговорил.
П.С.Луѓето кои ти реплицираат не се сите Христијани, но не верувам дека има потреба јас на тебе да ти објаснувам во што, како и дали верувам. Проблемот е што вие, Муслиманите, ги делите луѓето на муслимани и останатиот свет го сметате за душмани.
Темава е за Македонските муслимани во Босна, а ти постираш видео во кое Срби ви пеат како секоја вечер ви палеле џамија во Босна. Стар пријателу, ТИ си на ПОГРЕШЕН ФОРУМ. ОВА Е МАКЕДОНСКИ ФОРУМ, А НЕ СРПСКИ! Мора да признаам Србиве имаат навистина добар ритам. Интересна песна!![]()
Ete vidis kako se ismevate so necija vera i se raduvas na taa pesna. I kako posle da ocekuvame deka ke ziveeme kako zaednica svite nie, vie denes go rasipuvate sozivotot sto bese nekogas tuka kaj nas.
Се сложувам, називот Торбеш е навредлив колку што е неточен. Интресон би било да се биди од кад епотекнува.
Туку, што има некаков транзициски криминалец Бранко Црвенковски да ги нарекува Македонците со подруго име од сопственото?!?
И воопшто не е точно дека поголемиот број Македонци со муслиманска вероисповест сакаат да се наречат Торбеши.
Тие овозможиле многу добра насока, врз која Македонците треба да се огледаат, помирувајќи ги своите верски разлики кои ќе им овозможат многу поголема сила да се справат со сите надворешни и внатрешни непријатели.
Те прашав човече нешто. Ако ти се чувствуваш како торбеш, слободно оди пиши се како торбеш, но не сите Македонци муслимани се чувствуваат така.А уставот кај тебе дома да не е па сакаш валидни докази за да ги пишеш?
Јас колку што сум информиран поголемиот дел сакаат да се пишат како торбеши,и не се навредуваат.
Те прашав човече нешто. Ако ти се чувствуваш како торбеш, слободно оди пиши се како торбеш, но не сите Македонци муслимани се чувствуваат така.
Така да ве молам името торбеш не го прилепувајте на сите Македонци муслимани.
Што ако Македонец христијанин во иднина постане муслиман и тој ќе е торбеш ?
навреда е........А тоа навреда ли е?
Треба да научиш да препознаваш цинизам, а тој што се обидува да ги препише српските пропаганди и злостори на Македонците е оној што прави обид да го расипе соживотот меѓу нас.
Но, наместо да го осудиш, ти повеќе се идентификуваш со неговата пропагандна цел и сепак дозволуваш да ја оформува твојата перцепција и да ти создава одвратност.
--- надополнето: Jun 3, 2011 8:55 AM ---
Jas samo reagirav na devojkata koja rece deka pesnata bila interesna.
Темава е за Македонските муслимани во Макединија, а ти постираш видео во кое Срби ви пеат како секоја вечер ви палеле џамија во Босна. Стар пријателу, ТИ си на ПОГРЕШЕН ФОРУМ. ОВА Е МАКЕДОНСКИ ФОРУМ, А НЕ СРПСКИ! Мора да признаам Србиве имаат навистина добар ритам. Интересна песна!![]()
Видеото беше постирано како некаков доказ, но ја утна работата Бошњак. Видеото воопшто не се однесува на темава, односно на Македонците (сеедно од која вера), затоа напишав, а еве и можност да се поправам. Тенава е за Македонци муслимани во Македонија.
Ова намерно го кажав за да потенцирам дека Срби пеат, а не Македонци. Во Македонија не постои уништување на верски објекти, од страна на Македонци. (Освен 1 џамија во 2001, во Прилеп)
Значи, читај го целиот дел, а не само делот каде е вметнат линкот, а бидејќи гледам си се зачленил за да ми реплицираш топло ти препорачувм да ја прочиташ темава и да видиш кој во која насока ја тера. Мајка ми е од Струга, па многу добро знам што се случува таму. Порано немаше големи проблеми, арно ама сега за пусти пари не се знае кој пие - кој плаќа.
П.С. Бидејќи во брзање сум погрешила, па еве можност да се поправам: Темава е за Македонци муслимани во Македонија!, а не во Босна, како што сум напишала во мојот пост - се извинувам за ненамерната грешка.
Јас директно му одговарам на Бошњак, затоа можеби не си го сфатил моето мислење.