Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Факт е дека Македонците муслимани се пуштени низ вода од страна на Македонија како држава а потоа и од населението. Сега луѓето после толку години игнорирање со право бараат во уставот да се декларираат како Торбеши,бидејќи во македонија се форсираше ставот дека за да бидеш Македонец по вера по дифолт си Христијанин. Албанци,Турци,Бошњаци и други националности во македонија се појавија во македонија токму поради овој наметнат став и тука е главната грешка.
многу забегавте од темава.
Факт е дека Македонците муслимани се пуштени низ вода од страна на Македонија како држава а потоа и од населението.
Сега луѓето после толку години игнорирање со право бараат во уставот да се декларираат како Торбеши,бидејќи во македонија се форсираше ставот дека за да бидеш Македонец по вера по дифолт си Христијанин.
Албанци,Турци,Бошњаци и други националности во македонија се појавија во македонија токму поради овој наметнат став и тука е главната грешка.
Во македонија според пописот во 2002 живеат 33% муслимани,моментално овој процент е сигурно зголемен.затоа Македонија и Македонскиот народ треба што побрзо да се свестат дека македонија освен што е мултинационална,значи колку штО е мултинациОнална држава толку и е мултирелигиозна.
Со над 35% Муслимани не можеме да зБоруваме за држава во која владее само една религија.
мора да Се сменат некои ставови и сфаќања кај македонскиот народ за да полека почнат некои грешки да се исправаат.
Ne vjerujem gosn AndronikD da ni sami u potpunosti shvatate ono što ste napisali, ali iskoristili ste priliku da se iznudjeno „pojasnite“, pa neka svako iz ove svaštare pokupi ono što mu shodno znanju i svjetonazoru odgovara!
Ipak Vas molim da konsultujete neku pedagošku enciklopediju jer je Vaše pojašnjenje pojma vaspitanje ili odgoj, naprosto smiješno.
Mašallah, mašallah!!!
Srce mi se razgali kad kao Evropljanin vidim ko je naš kontinent spasao od kršćansko-rišćanskog fašističkog ološa!
A pošto si ljubitelj slika evo da vidiš svoju „milosrnu“ braću kako poput vas prije par godina u Prilepu i Bitoli plešu dance macabre oko spaljenih džamija.
Bože ne znam šta mi je, pale mi se dzamije!
http://www.youtube.com/watch?v=26y-aiVSRAE&feature=related
Taka li se pravi makedonska nacija bre Bratot!!!!
P.S. Bez obzira na ogromna neslaganja u pogledima, molim kolege forumaše i koleginice forumašice makedonske nacionalnosti i rišćansko-pravoslavne vjere za malo civiliziraniji dijalog!!!!
друго на никој во македонија не му се оспорува правото на вера а најмалку на муслиманите сите полни слободи и права ги имаат е сега за вероисповеста на таканаречените торбеши во Стара гора ги има македонците со муслиманска вероисповед не уживаат никакви права тама од косоварите јазикот по толку векови го зачувале и најчисто го зборуваат и од мене кој сум од Западното наречје христијани православемн по веросиповед а по националоност македонец како мојот брат муслиман македонец(Крсте Петков Мисирков) значи дека слободно може да кажам дека го зборуваат најчистиот македонски јазик без да има примеси од другите јазични групи така да македонците муслимани да не ми ги чепкаш тоа е ткивото и срцето на Македонија рбетот на Македонија.
во Албанија истотака има и муслимани католици и христијани разни етноси нема вера има само една нација и една држава
Македонија не дејствува како зрела држава со оформен национален став по ова прашање - дали ќе го применува албанскиот или грчкиот/српски модел.. Всушност воопшто не дејствува.. Само немо набљудува како дете на патерици кое се плаши да не го удри топката...
А тоа навреда ли е?Бранко Црвенковски не нарече торбеши.![]()