Тетоважи

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.293
Поени од реакции
7.019
Прашањево е повише до оние шо разбираат англиски. За едно 45 минути,закажав да се тетовирам. Сакам да пишува "Едно е да бидеш среќен,друго е да бидеш задоволен" на англиски. Некој да ми каже како е на англиски?? :/

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Прашањево е повише до оние шо разбираат англиски. За едно 45 минути,закажав да се тетовирам. Сакам да пишува "Едно е да бидеш среќен,друго е да бидеш задоволен" на англиски. Некој да ми каже како е на англиски?? :/
Хм , буквален превод ќе ти дојде :
It's one thing to be happy , it's other to be satisfied .
Ама имаш и мал милион абверзации од истото :
It's not the same thing , being happy and satisfied .
It's not the same to be happy and to be satisfied .
итн. итн. :)

F

FuckYouAll

Гостин

Што мислите за оваа тетоважа ?
И ако знае некој нешто повеќе за ова нека ми каже.:)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394

Што мислите за оваа тетоважа ?
И ако знае некој нешто повеќе за ова нека ми каже.:)
Индијанска дефинитивно.
Како што можам да забележам шепата од мечка е во сигурен круг затворена што значи дека мечката е тотем на личноста што ја носи. Мечката , малце очигледна , претставува храброст и сила - но може да претставува и силна волја за нешто.
Перудвите зависно од племиња , најчесто ја имаат функцијата на ордени.

F

FuckYouAll

Гостин
Индијанска дефинитивно.
Како што можам да забележам шепата од мечка е во сигурен круг затворена што значи дека мечката е тотем на личноста што ја носи. Мечката , малце очигледна , претставува храброст и сила - но може да претставува и силна волја за нешто.
Перудвите зависно од племиња , најчесто ја имаат функцијата на ордени.
Да индијанска, под името Dreamcatcher ја најдов, но има милион дизајни и секоја е различна.
Чим е различна сигурно има и различно значење ама неможам да најдам ништо конкретно затоа прашав овде случајно некој да не знае да ми објасни повеќе. :)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да индијанска, под името Dreamcatcher ја најдов, но има милион дизајни и секоја е различна.
Чим е различна сигурно има и различно значење ама неможам да најдам ништо конкретно затоа прашав овде случајно некој да не знае да ми објасни повеќе. :)
Ми заличи на Dreamcatcher ама тотемот некако не ми се совпаѓаше. Како и да е , заштитник од зли сни е оригинално , лошите сни се фаќаат во мрежата и исчезнуваат со доаѓањето на првото утринско светло. Позитивна тетоважа , познавам неколку лица кој имаат истетовирано на себе dreamcatcher од кој еден дури ми тврдеше дека немал веќе кошмари откак оја имал истетовирано :) . Малце суеверно , ама он си знае.

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Сакам да се тетовирам нешто големо на грб... али не сега, понатаму. Не сум одлучил што сакам, не сум дефиниран уште карактерно, па менувам мислење многу често. Порано не сакав да се тетовирам воопшто... но последен пат бев со другарми да се тетовира, и во еден каталог видов нешто интересно... ме мрзи да ставам слика. Нешто како ангел, женска фигура, со крилја... кренати раце... како да држи топка од којашто излегува светлина.
Нешто као ангел, али не од оние класични ангели што ги гледаме тука и таму. :)
--- надополнето: Jun 13, 2011 11:17 AM ---
А да кога видов сега... последниот пост... ме влече и мене нешто индијанско... тотем, волк... али не знам каде... не сакам да биде видлива... али за таа тетоважа најмногу би прилегало мислам на рамо.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Како се движат цените на тетоважите? Врска си неам од ова :)
На пример колку кошта обична (со една боја) а големината да е 2 на 2 цм?
Колку е истата во боја?
И колку е истата во 3D?
Не сум голем фанатик по тетоважи ама убаво е да се има некоја мала на некое посоодветно место :) Тие што го покриваат цел грб некако се :bljak:

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Како се движат цените на тетоважите? Врска си неам од ова :)
На пример колку кошта обична (со една боја) а големината да е 2 на 2 цм?
Колку е истата во боја?
И колку е истата во 3D?
Не сум голем фанатик по тетоважи ама убаво е да се има некоја мала на некое посоодветно место :) Тие што го покриваат цел грб некако се :bljak:
Најчесто иде на потрошена боја тетоважата , не прави разлика колку бои .
Зависи кај кој тату артист идеш , зависно од тоа јас за првата тетоважа од цена од 7200 кај еден артист стигнав до цена од 3200 кај друг. Ама зависи и до квалитетот и стилот на цртање.
А конкретно 2 на 2 сантима не би те коштало ни 1000 денари .

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Најчесто иде на потрошена боја тетоважата , не прави разлика колку бои .
Зависи кај кој тату артист идеш , зависно од тоа јас за првата тетоважа од цена од 7200 кај еден артист стигнав до цена од 3200 кај друг. Ама зависи и до квалитетот и стилот на цртање.
А конкретно 2 на 2 сантима не би те коштало ни 1000 денари .
Некој совет кај е поефтино? :)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Некој совет кај е поефтино? :)
Зависи каков тип на тетоважа сакаш , не секогаш поевтиното вреди :) .
Не сакам реклама да правам , ако сакаш пиши приватна порака ќе ти оставам фејсбук профили од неколку македонски тату артисти со цени (легитимни , со стерилизирана опрема не некој на црно :) )

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
Секогаш кога ќе видам некој тетовиран се прашувам што треба да ми фали за да платам некој да ми нанесе болка и да ми го нацрта на кожата мојот идентитет
будала си .
--- надополнето: Jul 1, 2011 5:56 PM ---
Јас сум по тетоважите и од искуство ти кажувам...
од мене не си повеке .

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
ја би сакала нешто вакво:

или вакво:

Kajgana Shop