Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Се согласувам со Заратустра, уште првото прашање не го одговорил, вака му даваш простор за маневар :)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ne ti se sviga custvoto da ti ja zatnat muckata?
Типоси од Твој калибар, сеуште не ме „патосирале„...
--- надополнето: Jun 3, 2011 2:30 PM ---
Ако е демонско влијание тогаш ме ослободува од одговорност.....
Тоа што самиот себе се ослободуваш од одгвоорност, не значи и дека некој друг Те ослободил од одговорност.
--- надополнето: Jun 3, 2011 2:32 PM ---
.....и друга работа е
прашањето кој им дава за право на демоните да влијаат на лугето?
На демоните, Бог им допушта да не искушуваат, но не повеќе од колку што ние, како поединци, можеме да поднесуваме искушенија. Не повеќе од нашите поединечни можности и способности.
--- надополнето: Jun 3, 2011 2:34 PM ---
До сега не сум бил кај гатачки и слични работи.
Тотолку подобро што не си бил, затоа, немој ни да одиш.
--- надополнето: Jun 3, 2011 2:35 PM ---
Со икони и слично во име на Исус помагаат(бајат) од црни магии.
Иконите и „исус„ им служат како убедливо „покритие„ на кое „паѓаат„ само неупатени наивци.
--- надополнето: Jun 3, 2011 2:35 PM ---
Дали и тие се опседнати од демоните?
.
Да.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Прашање за христијаните:
Ако во новиот завет, не се споменува никаде градење цркви, икони, фрескописи,пагански обичаи, како денешната црква ги објаснува овие појави?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дали има ефекти од баењето(позитивни)?
.
Ефекти има, но ни оддалеку не се позитивни, туку се погубни и по здравје и по живот.
--- надополнето: Jun 3, 2011 2:38 PM ---
Ако има зошто црквата не ги замени?
.
Таквите поединци ионака не се дел од Црквата-да беа од Црквата, Црквата ќе ги исклучеше или во најлош случај, ќе ги анатемисаше. Вака, бидејќи се надвор од Црквата, таквите поединци самите себе се осудуваат.

F

Frankie Yale

Гостин
На демоните, Бог им допушта да не искушуваат, но не повеќе од колку што ние, како поединци, можеме да поднесуваме искушенија. Не повеќе од нашите поединечни можности и способности.
Im dopusta ama po malce, oni se protiv nego ama se so nego. Kako gi vadis ovie raboti od gz, komedija si covece.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Прашање за христијаните:
Ако во новиот завет, не се споменува никаде градење цркви, икони, фрескописи,пагански обичаи, како денешната црква ги објаснува овие појави?
А тоа што моето име никаде не е напишано во Библијата, значи дека јас не треба да постојам?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
А тоа што моето име никаде не е напишано во Библијата, значи дека јас не треба да постојам?
На прашање не се одговара со прашање, како прво.
Како второ, твоето постоење не се базира врз религијата, додека постоењето на религијата се базира врз новиот завет.
Откако ги разјаснивме овие работи, би сакал некој смислен одговор.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
На прашање не се одговара со прашање, како прво.
Како второ, твоето постоење не се базира врз религијата, додека постоењето на религијата се базира врз новиот завет.
Aj ne preteruvaj. Smislen odgovor od Miki?

Jas bi sakal blow job od Scarlet Johanson...

Od prilika ista e verojatnosta deka ke go dobieme ona sto barame. Vsusnost, koga ke razmislam, mozebi malku e poverojatno deka moeto baranje ke bide ispolneto..

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Прашањево Ти е прилично комплексно, но и веќе одговорено на различни теми на форумов. Прочепкај малце...
--- надополнето: Jun 3, 2011 2:58 PM ---
komedija si covece.
Истово и за Тебе би го рекол...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Таквите поединци ионака не се дел од Црквата-да беа од Црквата, Црквата ќе ги исклучеше или во најлош случај, ќе ги анатемисаше. Вака, бидејќи се надвор од Црквата, таквите поединци самите себе се осудуваат.
Прашањето ми е зошто црквата не помага во случаи кога на некого му е направена црна магија?
А за тоа дали му е помогнато на некого од бајачките, тоа само тие што биле знаат.
А ги има многу што се фалат, така да твојата констатација дека немало ефект е погрешна.
Ова е чисто статистички гледано донесен заклучок.
Едно време како помал пробав да најдам објаснувања, ама бројот на сведочења не ми остава друг избор.
И ако би требало да донесам некоја конечна одлука со голема веројатност би рекол дека има ефект
и тоа доста позитивен. Прашањето е зошто демонски сили би помагале на луге со проблеми.
И кај се "добрите" да ги заменат ако станува збор за манипулација.
Кај е црквата да помогне во овие случаи?
Јас не сум чул да се понуди за помош.
--- надополнето: Jun 3, 2011 5:02 PM ---
http://www.youtube.com/watch?v=4en3b49Allw :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Битие 6-4
Во оние времиња - а и подоцна - на земјата беа Нефили, кога Божјите синови општеа со човечките ќерки, па тие им ги раѓаа оние деца. Тоа се оние, од стари времиња, по сила прочуени луѓе.

Броеви 13-33
Видовме и дивови таму - Енаковото потомство од дивови. Ни се чинеше дека сме како скакулци спрема нив.

Кои се и што се тие Нефили и кое е тоа Еноково потомство?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Битие 6-4
Во оние времиња - а и подоцна - на земјата беа Нефили, кога Божјите синови општеа со човечките ќерки, па тие им ги раѓаа оние деца. Тоа се оние, од стари времиња, по сила прочуени луѓе.

Броеви 13-33
Видовме и дивови таму - Енаковото потомство од дивови. Ни се чинеше дека сме како скакулци спрема нив.

Кои се и што се тие Нефили и кое е тоа Еноково потомство?
Нефилите се сумерските богови Ануннаки - ’’Оние што од небото дојдоа на Земјата’’.Бидејќи во мисија на Земјата дошле само мажи си општеле со ќерките човечки.Слично ко шпанците у Средна Америка што иделе само мажи и морале да општат со индијанките.На ова Енлил се разлутил и решил да пушти потоп на Земјата.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Нефилите се сумерските богови Ануннаки - ’’Оние што од небото дојдоа на Земјата’’.Бидејќи во мисија на Земјата дошле само мажи си општеле со ќерките човечки.Слично ко шпанците у Средна Америка што иделе само мажи и морале да општат со индијанките.На ова Енлил се разлутил и решил да пушти потоп на Земјата.
А со која цел Анунаките дошле да земјата да општат со ќерките човечки?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom