Типоси од Твој калибар, сеуште не ме „патосирале„...Ne ti se sviga custvoto da ti ja zatnat muckata?
Тоа што самиот себе се ослободуваш од одгвоорност, не значи и дека некој друг Те ослободил од одговорност.Ако е демонско влијание тогаш ме ослободува од одговорност.....
На демоните, Бог им допушта да не искушуваат, но не повеќе од колку што ние, како поединци, можеме да поднесуваме искушенија. Не повеќе од нашите поединечни можности и способности......и друга работа е
прашањето кој им дава за право на демоните да влијаат на лугето?
Тотолку подобро што не си бил, затоа, немој ни да одиш.До сега не сум бил кај гатачки и слични работи.
Иконите и „исус„ им служат како убедливо „покритие„ на кое „паѓаат„ само неупатени наивци.Со икони и слично во име на Исус помагаат(бајат) од црни магии.
Да.Дали и тие се опседнати од демоните?
.
Ефекти има, но ни оддалеку не се позитивни, туку се погубни и по здравје и по живот.Дали има ефекти од баењето(позитивни)?
.
Таквите поединци ионака не се дел од Црквата-да беа од Црквата, Црквата ќе ги исклучеше или во најлош случај, ќе ги анатемисаше. Вака, бидејќи се надвор од Црквата, таквите поединци самите себе се осудуваат.Ако има зошто црквата не ги замени?
.
Im dopusta ama po malce, oni se protiv nego ama se so nego. Kako gi vadis ovie raboti od gz, komedija si covece.На демоните, Бог им допушта да не искушуваат, но не повеќе од колку што ние, како поединци, можеме да поднесуваме искушенија. Не повеќе од нашите поединечни можности и способности.
А тоа што моето име никаде не е напишано во Библијата, значи дека јас не треба да постојам?Прашање за христијаните:
Ако во новиот завет, не се споменува никаде градење цркви, икони, фрескописи,пагански обичаи, како денешната црква ги објаснува овие појави?
На прашање не се одговара со прашање, како прво.А тоа што моето име никаде не е напишано во Библијата, значи дека јас не треба да постојам?
Воа од мене си го препишал, признај!На прашање не се одговара со прашање, како прво.
/quote]
/quote]
[
Aj ne preteruvaj. Smislen odgovor od Miki?На прашање не се одговара со прашање, како прво.
Како второ, твоето постоење не се базира врз религијата, додека постоењето на религијата се базира врз новиот завет.
Откако ги разјаснивме овие работи, би сакал некој смислен одговор.
Прашањево Ти е прилично комплексно, но и веќе одговорено на различни теми на форумов. Прочепкај малце...Откако ги разјаснивме овие работи, би сакал некој смислен одговор.
Истово и за Тебе би го рекол...komedija si covece.
Прашањето ми е зошто црквата не помага во случаи кога на некого му е направена црна магија?Таквите поединци ионака не се дел од Црквата-да беа од Црквата, Црквата ќе ги исклучеше или во најлош случај, ќе ги анатемисаше. Вака, бидејќи се надвор од Црквата, таквите поединци самите себе се осудуваат.
Нефилите се сумерските богови Ануннаки - ’’Оние што од небото дојдоа на Земјата’’.Бидејќи во мисија на Земјата дошле само мажи си општеле со ќерките човечки.Слично ко шпанците у Средна Америка што иделе само мажи и морале да општат со индијанките.На ова Енлил се разлутил и решил да пушти потоп на Земјата.Битие 6-4
Во оние времиња - а и подоцна - на земјата беа Нефили, кога Божјите синови општеа со човечките ќерки, па тие им ги раѓаа оние деца. Тоа се оние, од стари времиња, по сила прочуени луѓе.
Броеви 13-33
Видовме и дивови таму - Енаковото потомство од дивови. Ни се чинеше дека сме како скакулци спрема нив.
Кои се и што се тие Нефили и кое е тоа Еноково потомство?
А со која цел Анунаките дошле да земјата да општат со ќерките човечки?Нефилите се сумерските богови Ануннаки - ’’Оние што од небото дојдоа на Земјата’’.Бидејќи во мисија на Земјата дошле само мажи си општеле со ќерките човечки.Слично ко шпанците у Средна Америка што иделе само мажи и морале да општат со индијанките.На ова Енлил се разлутил и решил да пушти потоп на Земјата.
sex tourism ВаљдаА со која цел Анунаките дошле да земјата да општат со ќерките човечки?