MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Од Wikipedia...(ха-ха-ха!)Ти ова твоево тврдење, од кај го извади?
Од Wikipedia...(ха-ха-ха!)Ти ова твоево тврдење, од кај го извади?
Да де, а Ти ја појми милијардата така што пласира „сликовниче„ на форумов и веднаш Ти текна како „изгледа„ милијардата, така? (ха-ха-ха!)Ти си, Мики, ако не знаат другите, човек кој не може да појми милијарда,
.... и не би биле далеку од вистината...Луѓе сигурно мислат дека сум и ја деген.
Dback,Ти ниту разбираш што е теорија на системи, ниту разбираш што е еволуција.
Ѓомити пак ти знаеш? :pстварно не знам...
That's real answer!
Не бе, не знам, еве, Ти знаеш, така? Ајде сега, врати се кон моите прашања и одговори ги! :pЃомити пак ти знаеш? :p
Не „дрви„: поставив прашања па биди мангуп и одговори на нив.Мики.... ти и дефинитивно се бил поголем трол од Игорче.
Не другарче, ти ќе одговориш на прашањата што беа поставени. Доста беа одговори,ако си разбрал добро ако не не „дрви“ со исите прашањаНе бе, не знам, еве, Ти знаеш, така? Ајде сега, врати се кон моите прашања и одговори ги! :p
Istiot stav kako i toj na Fon DenikenОК, добро. Кој е тогаш твојот став за потеклото на човекот и живиот свет воопшто?
Тука е во право, тоа е исто како да земеш да поставуваш прашања за христијанство на тема прашања за ислам. Абиогенеза на тема абиогенеза и мислам дека ти одговорив дека абиогенезата и да е неточна не ја негира еволуцијата. Абиогенезата сеуште не е целосно докажана, додека еволуцијата е докажана. За фосилите ти објаснив мислам, има доста веродостоен метод кој се вика радиометриско датирање. Ако постојаните движења на слоевите направиле да изгледаат ко едните да се постари од другите кога во суштина не се, ова датирање го исправа тоа со голема прецизност. За репликација на гени истотака ти кажав, едно суштество не еволуира драстично преку две генерации туку преку илјадници со акумулирање на гени и мутации кои сами по себе не праваат никаква разлика но на доволно долг период прават итекако голема разлика. Зборам за огромен број на акумулирани гениDo Dibek i Ateist :
NAvisitna ne mi e jasno sto s eobiduvate da postignete so vasite postovi. Osobeno Dibek. Celo vreme tvrdis deka Corbadzija e manipulator a vo sustina ti si najgolemiot tuka. Ti postirav eden kup raboti so brojki okolu abiogenezata, okolu replikacijata na genite okolu fosilite i ocekuvav navistina kontraargument izdrzan - procitan nekade ili sto i da e koe kje ostavi somnez vo moeto izlaganje. No namesto toa dobiv eden kup glupi filozofski izlaganja i deka ti se molam ova ne e tema z abiogeneza, i deka nekoj si sveganec sto kazal toa bilo pogresno. Zarem od seto toa ti uspea da se fatis za mislenjeto na svegjanecot i da j aizvrtis celokupnata moja teza.
Тебе ти смета тоа што не е егзактно точна, јас ти реков ништо во овој живот неможеме да знаеме апсолутно и како пример го посочив филмот Матрикс. Дали си ти апсолутно сигурен дека тој не е вистина? Треба повеќе да го цениш практичното знаење. Апсолутно знаење аут, недостижно е во секој поглед.Polno pati ti navedova deka EVOLUCIJATA SO SVOITE 3 MEHANIZMI OD KLIPOT NE E 100% IZDRZANA. TI NAVEDOV EDEN KUP FAKTI KOI TREBA DA GI DISKUTIRAS. A ti sto pravis me prasuvas koj e mojot stav i na kolku stolici sedam? Kolku pati treba da ti kazam deka se sto ne e apsolutna vistina ima somnez i kako takvo podlezi na kritiki i obidi da se najdat argumenti za i protiv. Ne evolucijata egzaktno tocna. Toa sto ti s eobiduvas da gi najdes faktite vo nejzina korist e tvoj problem jas se obiduvam da gi najdam faktite protiv nea,.
Воскресението се коси со природните закони и све што знаеме денес за медицината, биологијата итн. Едноставно едното е нереално а другото е реално.Ateist dobra e sporedbata so Voskresenieto na Hristos. VO pravo si bidejki ima verojatnost deka se slucila evolucija verojanto i se slucuvala, ne velam ne. Samo redam fakti koi vo matemtcki model na dokazuvanje ne drzat voda za da se vidi deka ima somnez isto kako i kaj hristovoto voskresenie.
Тој што тврди дека сме продукт на вонземјани? Проблемот со таа теорија е дека за неа има малку или нема воопшто докази. Нека се приложат голем број на докази, нека го помине ригорозниот тест на науката и ќе ја прифатам и јас.Istiot stav kako i toj na Fon Deniken
Општата прифатеност на хипотезата на еволуцијата (и нејзиното самопрогласување за теорија) не се должи на никакви докази (а камо ли пак overwhelming), затоа што истата е прогласена за теорија и експлозивно раширена уште пред да се знае за такво нешто како ДНК.Едноставно доказите се overwhelming а дупки за толку долг процес има премалку, затоа и нејзината општа прифатеност.
Ok Bunk, ova trebase da go odgovorat citiranite licnosti i da go kazat tokmu ova sto ti go kaza. Osobeno posledniot pasus okolu dvete teorii na postanok.Не ми се обраќаш на мене во постов ама како постојан демнач на оваа тема јас ќе ти одговорам.
Тука е во право, тоа е исто како да земеш да поставуваш прашања за христијанство на тема прашања за ислам. Абиогенеза на тема абиогенеза и мислам дека ти одговорив дека абиогенеза и да е неточна не ја негира еволуцијата. Абиогенезата сеуште не е целосно докажана, додека еволуцијата е докажана. За фосилите ти објаснив мислам, има доста веродостоен метод кој се вика радиометриско датирање. Ако постојаните движења на слоевите направиле да изгледаат ко едните да се постари од другите кога во суштина не се, ова датирање го исправа тоа со голема прецизност. За репликација на гени ти кажав, на едно суштество не еволуира драстично преку две генерации туку преку илјадници со акумулирање на гени и мутации кои сами по себе не праваат никаква разлика но на доволно долг период прават итекако голема разлика. Зборам за огромен број на акумулирани гени
Тебе ти смета тоа што не е егзактно точна, јас ти реков ништо во овој живот неможеме да знаеме апсолутно и како пример го посочив филмот Матрикс. Дали си ти апсолутно сигурен дека тој не е вистина? Треба повеќе да го цениш практичното знаење.
Воскресението се коси со природните закони и све што знаеме денес за медицината, биологијата итн. Едноставно едното е нереално а другото е реално.
Тој што тврди дека сме продукт на вонземјани? Проблемот со таа теорија е дека за неа има малку или нема воопшто докази. Нека се приложат голем број на докази, нека го помине ригорозниот тест на науката и ќе ја прифатам и јас.
Еволуцијата е под острото око на науката цели 150 години, до сега не е дебанкирана. Еволуцијата не нуди објаснување за настанокот на животот, тоа е поле на абиогенезата. ДНК не е основната потреба за да се докаже еволуцијата, што е уште подобро, днк додатно ја докажа еволуцијата како и секое друго поле на биологијата од тогаш до ден денес. (не алудирам дека днк е поле на науката )Општата прифатеност на хипотезата на еволуцијата (и нејзиното самопрогласување за теорија) не се должи на никакви докази (а камо ли пак overwhelming), затоа што истата е прогласена за теорија и експлозивно раширена уште пред да се знае за такво нешто како ДНК.
Еволуцијата е општо прифатена затоа што е единствена (бесконкурентна) атеистичко-материјалистичка филозофија која (наводно) нуди објаснување за настанокот на животот на Земјава. Исто така во нејзиното распостранување допринесоа неколку добропознати и докажани измами на почетокот. (лажни фосили на преодни форми и сл.)
Прво. Никој не е обидува ништо да ти докаже, што не е познато. Не ни може нели? Она што го знаеме и постои на тоа ти укажуваме.I ako imate navistina argumentirani razmisluvanja okolu abiogenezata, replikacijata na geni, prirodnata selekcija, fosilizacijata koi gi navedov postirajte gi, ne se krijte zad faktot deka e ova druga tema.
1. Еволуцијата од кога е пласирана до денес не го поминала ригорозниот тест на научниот метод и воопшто не е научно докажана. Како што реков, ти можеш да ја викаш и факт, и аксиома, и апсолут, но таа во објективната наука ќе си остане она што е - недокажана хипотеза.Еволуцијата е под острото око на науката цели 150 години, до сега не е дебанкирана. Еволуцијата не нуди објаснување за настанокот на животот, тоа е поле на абиогенезата. ДНК не е основната потреба за да се докаже еволуцијата, што е уште подобро, днк додатно ја докажа еволуцијата како и секое друго поле на биологијата од тогаш до ден денес. (не алудирам дека днк е поле на науката )