1. Што има врска биологот кој е и што е кога јас го делам истото мислење. Дарвинизмот е мит. Нема врска со непровереност на информации, тоа е мислење.
За останатото особено моментот дека ништо не се наредило случајно во ланец е токму тоа што не кореспондира со еволуцијата.
Околу неодговорноста воопшто не држи муабетот - секаде пишав ако имаш здраворазумски контраргумент ќе го прифатам.
Што повеќе сакаш информации кои ти се дадени со бројки и логички следства. Едноставно велам мала е веројатноста случајно да с енареидле во токму таков распоред ти ми одговараш ништои не е случајно????? Јас велам тогаш се е причинско последичен однос ти ми велиш ЛАНЕЦОТ ВО КОЈ СЕ НАРЕДЕНИ ВИДОВИТЕ е последица на ЕВОЛУЦИЈАТА - НЕ Е СЛУЧАЈНОСТ????
Ако тоа е последицата што е причината??? Самата еволуција ли???????
Се некако ти е напишано во размери кои дозволуваат милион прашања и милион одговори.
1. Битно е. Твоите ставови ги формираш врз извори. Ако не го владееш изворот, ставовите ти висат во воздух. Неретко и ќе се посрамиш пред луѓе кои си го напишале домашното.
НЕМА СЛУЧАЈНОСТИ! Секое прилагодување е последица на преживеаната единка. Преживува онаа која е најприлагодена на средината (според промените во неа). ПОСЛЕДИЦА од овие прилагодувања е микроеволуцијата. Во тек на големи временски периоди, единките од ист вид кои биле доволно долго разделени за да се случат суштински значајни промени ќе се
разидат и ќе престанат да се размножуваат едни со други. ТОА е нов вид. Не е случајно. Новите видови се ПОСЛЕДИЦА од различните прилагодувања. Бујрум
едно многу едноставно клипче кое го опишува пластично овој процес. Не ти го лепам, да не се буниш дека има клип. Затоа, КЛИКНИ! 2 минути е.
Те молам, кажи ми што мислиш за концептот.
--- надополнето: Jun 2, 2011 2:00 PM ---
Така де. Ајкулата не е случајно плава само што не знаеме кои с епричините за ваквата последица. И токму затоа остава сомнеж сето тоа, ништо повеќе.
Знаеме кои се причините. Одозгора е плава затоа што така не се забележува одозгора, па има поголеми шанси да улови нешто непзабележана. Во далечното минато (за ајкулите НАВИСТИНА ДАЛЕЧНО МИНАТО) оние предци кои биле бели одозгора потешко ловеле, биле послаби и поретко се спарувале. Оние кои биле најадени и силни оставале повеќе потомства.
Многу е едноставно. Треба само да го разбереш механизмот. Нема план, Нема намера. Еволуцијата е ПОСЛЕДИЦА од преживеаните, размножените единки.
Гледај го 2-минутното клипче, ТЕ МОЛАМ!