Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Да се купи некој млад централен како резерва за Пујол а после 2 години да биде првотимец,тоа за мене е основното што ни треба,а другото е бонус...
Лео Меси е прогласен за играч на годината во Ла Лига(трет пат по ред),ја доби наградата „Алфредо Ди Стефано“ која ја доделува „Марка“,втор е манекенот а трет е Чави...

Да се купи некој млад централен како резерва за Пујол а после 2 години да биде првотимец,тоа за мене е основното што ни треба,а другото е бонус...
Лео Меси е прогласен за играч на годината во Ла Лига(трет пат по ред),ја доби наградата „Алфредо Ди Стефано“ која ја доделува „Марка“,втор е манекенот а трет е Чави...

Денеска низ шпанските весници се спомна Тиаго Силва ама... дај боже нешто такво да се случи.

Што побрзо ги решиме трансферите толку подобро.Тогаш од почетокот на подготовките ќе бидат со тимот и ќе имаат повеќе време да се вклопат.

Toa e тоа на што Пеп настојува цело време од коа е тренер. Засилувањата да бидат готови до денот до кога тој и тимот ќе ги почнат подготовките за пред сезоната. Е сеа друго е преговарачката способност на управата
--- надополнето: Jun 1, 2011 10:44 PM ---
Денеска низ шпанските весници се спомна Тиаго Силва ама...

Исто така излезе на ЕМД дека демек воопшто немало контакт со Тиаго Силва... колку е точно ќе видиме во наредните денови

Милан го купија Мексес не им треба Тиаго Силва сега :D.

Добро засилување би било бразилецот,таман за нашиот тим,знае да игра со топката,смирен е...одличен партнер на Пике би бил.

Многу цврст тандем ќе бидат Пике-Силва,ама не верувам тоа да се злучи....

Toa e тоа на што Пеп настојува цело време од коа е тренер. Засилувањата да бидат готови до денот до кога тој и тимот ќе ги почнат подготовките за пред сезоната. Е сеа друго е преговарачката способност на управата
--- надополнето: Jun 1, 2011 10:44 PM ---

Исто така излезе на ЕМД дека демек воопшто немало контакт со Тиаго Силва... колку е точно ќе видиме во наредните денови

Да, уште немало контакт. Ама според марка планот е откако ќе се потпише Роси да се понуди Максвел + 25 милиони за Силва. Дава малку надеж врската Максвел - Раиола - Ибрахимович. Ама сепак мислам многу тешко дека ќе го пуштат.

Ако се потпишат Роси и Силва тоа значи дека нема ништо од Фабрегас ова лето.

]Ако се купи Роси и Тиаго Силва,ич не ни треба Фабрегас.Мислам дека на ова ниво Чави ќе игра уште 2 години,па потоа на негово место Тиаго.Ако го земиме Цеск јас мислам дека ќе го загубиме Тиаго, а дечкото е ѕвер.

Кога би потпишал Силва од милан,јас би го чекал Росел пред Камп Ноу лично да му се заблагодарам.

Силва ако потпише за нас (еднакво на научна фантастика е ова), Росел ќе го славам цел живот има и на внуците да кажувам за него :)
И јас си остнаувам на своето дека нас ни треба напаѓач налик Ларсон и еден стопер обавезно млад. Од тие тројцата што беа понудени ако не се постигне договор со Форлан (кој нормално е прва опција) и со Гуиза ќе биде ебење, за мене дечкото беше еден од појаките напаѓачи, ама некако не успеа да направи кариера. кануте во никој случај, потрошена роба е тој веќе одамна.
А сега кога ќе размислам ова со Силва е изводливо до некаде со оглед на тоа дека го земаа Ибрахимовиќ за без пари Милан, па некако мора да вратат за тоа.
Е сега доколку не се земе Силва, друга опција за стопер е Кјаер, кој мислам дека ќе беше совршен за Барса, ама лани мислеа само што да купат во напад, одбраната ја запустија (рака на срце го купија Адриано). Волфсбург си направија добар дил со него, искрено земаа еден од подобрите одбранбени играчи, па ако Барса успее некако да им го украде ќе биде и тоа како за фалење. Сега знам дека сите ќе рипнете за младинциве и како и они се млади, како можат да се носат на големи натпревари, ама реално не е така. И јас сакам они да успеат, ама од сите овие ако успеат двајца да се пробијат во прв состав ќе биде одлично. Сепак е огромна конкуренцијата и ќе им биде многу тешко на сите, бидејќи се очекува многу од нив и знаат дека со секоја грешка ќе одат еден ечкор подоле.
И мора да се продадат неколку играчи: Максвел, Милито, Хлеб (евентуално), Хефрен, Бојан и Дос Сантос можат да одат на позајмица.....ова со Бојан само доколку се земе напаѓач било каков, оти е очигледно дека ќе биде 6ти избор во нападот после Виља, Меси, Педро, Афелај и ?.
Јас се распишав на долго и широко, да не те фати несоница работава, па ако некој нема друго шо да прави нека читне, нема да му штети :)

Ниту еден играч да не купиме ( ЧИТАЈТЕ, НИТУ ЕДЕН ) , а да ги задржиме истите ( без Милито ), пак верувам и сигурен сум дека овој тим може да го повтори успехот и во Ла Лига и во ЛШ . . .

Роси е баш тип играч за Барселона. Брз, добар дриблинг, одличен финишер, може да ги игра сите позиции во нападот.
Ако се наметне како првотимец, со Виља и Меси...нема воопшто да сум изненаден ако го срушат рекордот на Меси, Ето, Анри.
За цената воопшто не се замарам. Кој има, ќе троши. Со оглед на тоа дека нон стоп се вртат огромни суми за Фабрегас, Роси, Пасторе, Санчез, Силва...значи имаме пари.
20М€+Бојан мислам дека е полн погодок.

За Бојан не знам што да кажам. Пред 3/4 години, кога ја играше првата сезона, мислам дека беше многу подобар, отколку сега. Под палка на Гвардиола, само лани при крајот на сезоната изигра добри утакмици. Катастрофа е.

На Ел Мундо Депортиво пишува дека ни го понудиле Агуеро :)

На Спорт пак пишува дека речиси е завршена работата со Роси.

И порано имаше шпекулации за Гуиза, тогаш кога дојде Пеп на кормилото, но потоа се решија да останат со Ето, а овој отиде со Арагоњес во Фенербахче.

Лично не верувам да се оствари ова, моја желба е да не се оствари, едноставно не го сметам Гуиза за напаѓач којшто ќе ги задоволува сите тие критериуми што ги дискутиравме поназад. Мислам дека на крај ќе се сведе на еден од Роси или Форлан.

OUT: Милито, Максвел, Хефрен
IN: Роси/Вилијан, Фабрегас/Пасторе, Силва/Сако/Вертонген и Хозе Анхел

Голмани: Валдес, Пинто
Одбрана: Алвеш, Пиќе, Пујол, Абидал, Адриано, Фонтас + 2 од горенаведените...
Средина: Бускетс, Маскерано, Кеита, Чави, Иниеста, Тиаго, Фабрегас/Пасторе...
Напад: Меси, Виља, Педро, Афелај, Бојан, Роси/Вилијан...
и плус младиве.

со еден збор: ТРАУМИ!

П.С: Капитенот е успешно опериран и се очекува да биде 2-3 месеци надвор од теринте али ја мислам дека ќе биде спремен за Суперкупот и нормално да го дигне пехарот:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom