Заради вакви работи целиот научен свет им се смее на креационистите. И сам призна, доказ никаков нема.нели верата е ненаучна дисциплина, верување во небулози. За разлика од неа, волуцијата е научна, што би значело дека треба да се докаже. Затоа би требало обратно...ти да приложиш доказ пошто ти го постави прашањето за тој нерв и ти веруваш во научна еволуција за нервот од риба до човек. Јас не, а ако прочиташе на почетокот подобро ќе сфатеше нешто друго...дека 100% не отфрлам еволуција, развој и распад, промени...но на овој начин како ти што сметаш од риба до жирафа и човек...тоа не ни можеш да го докажеш. Можеш само да веруваш, а прашалниците за таа теорија и негирањата и од самите научници се евидентни.
--- надополнето: May 31, 2011 1:41 PM ---
желките од галапагос с доказ за тоа дека потекнуваме од бактерии, дека рибата излегла на суво, дека нервите се издолжиле... желките (не го знам случајот, но...) се најверојатно доказ за прилагодливост, но не и за еволуција од која сметате дека човекот настанал. И ти привремено (или трајно) се прилагодуваш кон сонцето, студот...за 1 или неколку генерации, што не е доказ за еволуција од бактерија, прокариота, риба до човек.
Фукушима дизастер? Белене? факинг хјуман дизастер. Мислш на земјава и е гајле за тоа што ние као организми ја мењаме средината по наш терк? преголема самоувереност дека ги владеме законите, силите, науката...опасна работаА како се вика кога организмот ја прилагодува околината на своите потреби?
Не си ми на игноре зошто неможам да најдам таква опција на ова новава кајгана, штета. Би те замолил да не ме прашуваш ништо, зошто нели све знаеш. Земјата е рамна и тако даље, не ти треба моето грешно мислење.Bunk,
во оваа 5-6 000 г. годишна човекова евидентирана цивилизација, никој, никогаш и никаде не забележал еволутивни процеси кај живите битија. И од кај сеа, се нашол некој таму пред 150 г., и му текнало дека еволуцијата постои? Значи, пред Ламарк и Дарвин, сите беа слепци и не забележуваа еволутивни процеси, така?
Креационизмот е научна дисциплина. Затоа се бараат докази. Види во насловот на темата.нели верата е ненаучна дисциплина, верување во небулози. За разлика од неа, волуцијата е научна, што би значело дека треба да се докаже. Затоа би требало обратно...ти да приложиш доказ пошто ти го постави прашањето за тој нерв и ти веруваш во научна еволуција за нервот од риба до човек. Јас не, а ако прочиташе на почетокот подобро ќе сфатеше нешто друго...дека 100% не отфрлам еволуција, развој и распад, промени...но на овој начин како ти што сметаш од риба до жирафа и човек...тоа не ни можеш да го докажеш. Можеш само да веруваш, а прашалниците за таа теорија и негирањата и од самите научници се евидентни.
--- надополнето: May 31, 2011 1:41 PM ---
На поставено прашање, се дава одговор. Твојот пост го прифаќам како неспособност за давање одговор на поставено прашање.Не си ми на игноре зошто неможам да најдам таква опција на ова новава кајгана, штета. Би те замолил да не ме прашуваш ништо, зошто нели све знаеш. Земјата е рамна и тако даље, не ти треба моето грешно мислење.
Не, туку главната парадигма кај дарвинизмот е вечно прилагодување кон нешто, а нешто слично е и кај креационизмот...и врабецот си прави гнездо, не се прилагодува на гранките па да виси на нив, гледа да му е поарно, така и ние си градиме куќи...Фукушима дизастер? Белене? факинг хјуман дизастер. Мислш на земјава и е гајле за тоа што ние као организми ја мењаме средината по наш терк? преголема самоувереност дека ги владеме законите, силите, науката...опасна работа
Паразит?А како се вика кога организмот ја прилагодува околината на своите потреби?
Така е, во право си тотално, чао пријатно никогаш да не си ме цитирал повеќе.На поставено прашање, се дава одговор. Твојот пост го прифаќам како неспособност за давање одговор на поставено прашање.
А за „игнор„, веднаш ќе почнам да ја барам и таа можност, за да Те „игнорирам„:
Ти библијата сам ја пишуваше? Лично виде како бог го створи Адама? Не пишува нигде дека прво ги створил Адам и Мики...Верувам дека фоткава самиот си ја направил, така?
Какви одговори чекаш од мене, бе?!Дибек, се трудиш да го оправдаш никот или што? Дали рибите имаат трахеа, пошто спомена дека имаат нерв кој одел директно до трахеата?
И дали знаеш за што служи тој нерв, односно неговите завршетоци кои одат кон трахеата? Која му е функцијата? Не чекај помош од форумскиот колега, ако знаеш (пошто гледам обожаваш реченици од типот -што не ти е јасно) чекам одговор од тебе дибек.
--- надополнето: May 31, 2011 1:29 PM ---
Чекам и молам за конкретни докази, факти...не теории. Ако има, ок...или нема? Ако не копираш, како знаеш за диносаурусите или за нервот, жирафата и коинциденцијата со Докинсовата идеја со истата жирафа? Дали од твои лични експерименти?
Само верувам во напишаното, а точноста од напишаното е проверена од Црквата.Ти библијата сам ја пишуваше? Лично виде како бог го створи Адама? Не пишува нигде дека прво ги створил Адам и Мики...
Точноста на еволуцијата е проверена од Науката.Само верувам во напишаното, а точноста од напишаното е проверена од Црквата.