Roland Garros, 17 may - 05 june, 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Грешка си. Изедначувањето на рекордот го потврди коментаторот на ХРТ, а подоцна и нашиот на МТВ го повтори истото. Не е битно дали е објавен прекинот пред или во текот на натпреварот, исходот е ист на крај - победата оди кај противникот нели !?
Не, не се смета ова предавање на мечот како победа...
Барем така прочитав некаде низ нетот..

http://www.atpworldtour.com/News/Te...Garros-Monday-Djokovic-One-Win-From-No-1.aspx

Грешка си. Изедначувањето на рекордот го потврди коментаторот на ХРТ, а подоцна и нашиот на МТВ го повтори истото. Не е битно дали е објавен прекинот пред или во текот на натпреварот, исходот е ист на крај - победата оди кај противникот нели !?
walkover's не се сметаат.
Берг, кога направи серија од 40 и кусур победи имаше 3 walkover's во кои тој беше тој што го предаде мечот, но тоа не му ја прекина серијата.
Така да, ни на Џоковиќ оваа победа не му се смета.

Цццц како убаво си водеше Троицки 2-0 и сеа ќе го јаде зошто е смотан.:)
--- надополнето: May 30, 2011 10:16 PM ---
На вчерашниот меч помеѓу Ноле и Гаске, Бензема се наоѓал во ВИП и уживал гледајќи Французот како губи. Може приметил некој од вас:)

Ајде бе и ти...знајш дека мислеше во моменталнава форма.....а не на АТП листа ! :)
Инаку,излеа толку беше од Дел Потро.....

Ааааа, да де да... И јас признавам дека моментално Новак е најдобар тенисер.. Само очекувам да го освои Роланд Гарос (ако можи) и да докажи дека може да освои и гренд слем, освен АО...
--- надополнето: May 30, 2011 10:26 PM ---
Иначе многу го почитувам Троицки, како тенисер и пред се, како човек, бидејќи знам дека доста помага во развојот на тенисот во Србија, и тоа од добри извори..

Надал, некако ми игра тромаво, лабаво и несигурно... Не знам зошто, но не очекувам да победи во енетуално финале.. Мислам дека Содерлинг можи да изненади годинава, и да победи или Рафа/Ноле... Жалам за Ферер....

Од дамите ми остана само Марија, како мој фаворит, и со играта и смиреноста во мечевите, некако ми изгледа самоуверено... Не сум доубеден дека може да освои Гренд Слем, но типувајте на неа

azbh2q.jpg

:ROFLMAO:

Ааааа, да де да... И јас признавам дека моментално Новак е најдобар тенисер.. Само очекувам да го освои Роланд Гарос (ако можи) и да докажи дека може да освои и гренд слем, освен АО...
--- надополнето: May 30, 2011 10:26 PM ---
Иначе многу го почитувам Троицки, како тенисер и пред се, како човек, бидејќи знам дека доста помага во развојот на тенисот во Србија, и тоа од добри извори..

Надал, некако ми игра тромаво, лабаво и несигурно... Не знам зошто, но не очекувам да победи во енетуално финале.. Мислам дека Содерлинг можи да изненади годинава, и да победи или Рафа/Ноле... Жалам за Ферер....

Од дамите ми остана само Марија, како мој фаворит, и со играта и смиреноста во мечевите, некако ми изгледа самоуверено... Не сум доубеден дека може да освои Гренд Слем, но типувајте на неа

Pak greska, Marija ima ogromni problemi so Azarenka, ne i odi protiv nea. Ako Azarenka pobedi protiv Li, skoro da sum siguren deka ke go osvoi RG. I na Kuznecova treba da se smeta, been there done that...

Кое копиле е Мареј значи ...ферплеј 0%

Мареј е пичка со овој грдиов тенис што го игра, ако му е да му ебам никаквиот.
Ама се издра коментаторот за 5-2 ТООООООООООО МАЈСТОРЕ:ROFLMAO:

(n)

тоа е тоа, Ноле му има доста помогнато на Виктор да напредува, му кажува против кого како да игра ама ете психичкиот дел малку закажува, одлична шанса беше ова сигурно ќе го добиеше и Чела...

сега Монфилс ќе пука од сите страни против Федерер

(n)

тоа е тоа, Ноле му има доста помогнато на Виктор да напредува, му кажува против кого како да игра ама ете психичкиот дел малку закажува, одлична шанса беше ова сигурно ќе го добиеше и Чела...

сега Монфилс ќе пука од сите страни против Федерер

Па и Ноле до пред некое време беше бетер од Троицки во тој дел од неговата игра..психата му беше најслаба страна..ама ете се сменија многу работи во неговата игра во оваа година..се надевам дека и Троицки ќе напредни во тој дел.
Штета само што не ја искористи шансата да направи голем резултат на овој турнир, и најдобар во неговата кариера...а со 5-2 во петтиот сет имаше голема можност..

Бај д веј..мечот Федерер-Монфилс ќе се пренесува и на мтв3, ама поарно ви е на Еурпосорт да го следите барем нема да ве натера коментаторот да се успиете веќе на третиот гејм :):ROFLMAO:

Ајде сеа барем Монфилс нека се бори како што треба да не дозволува како предходните противници на Федерер да му даваат лесни поени, премногу лесни.

Allez lez bles:ROFLMAO:

Pak greska, Marija ima ogromni problemi so Azarenka, ne i odi protiv nea. Ako Azarenka pobedi protiv Li, skoro da sum siguren deka ke go osvoi RG. I na Kuznecova treba da se smeta, been there done that...

А зошто грешка ? Тоа е мое мислење, не мора да кажуваш дека е грешка или не... Би рекол, може да ти се допаѓа или да не ти се допаѓа ! :)

А и не реков дека ќе освои, туку дека ми е фаворитка....

Едит: Браво за Мареј, се врати од негатива, исто како и Скијавоне... Федерер очекувам да помини лесно, иако во моментов го освои првиот сет...
--- надополнето: May 31, 2011 4:13 PM ---

А зошто грешка ? Тоа е мое мислење, не мора да кажуваш дека е грешка или не... Би рекол, може да ти се допаѓа или да не ти се допаѓа ! :)

Едит: Браво за Мареј, се врати од негатива, исто како и Скијавоне... Федерер очекувам да помини лесно, иако во моментов го освои првиот сет...

--- надополнето: May 31, 2011 4:13 PM ---

Mislev greska od aspekt na kladenje, nisto strasno. Jas tenisot samo od toj aspekt go gledam...:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom