penkaloto
......
- Член од
- 17 април 2010
- Мислења
- 412
- Поени од реакции
- 269
Готово. Нема веќе добри филмови. Ако ова не го претскажува крајот на една цивилизација, тогаш не знам што. Кај ви е креативноста бе, шабшали? Идеи нула, реализација испод нула. Дека ги крадеме филмовите, ги крадеме, ќе речеш немаме право да кукаме. А кога нема што да се украде? Нема ни што да се плати додуша, тоа го сватив во кино Рамстор откако на долгоочекуваниот Инсепшн заспав. Три пати. Да ви 'бам тоа неписмените, како деца кога се собиравме во маало имавме повеќе имагинација. Не убивте со глуми римејк филмови, приквели и сиквели, идиотски хумор, акциони квази херојчиња (оној Шиа ЛаБеоуф, со кого спие за улогите?), фотошоп актерки со нула способност за глума, моронски дијалози и 1000-ти копии од истиот хепиендинг. Ми го секирате Крејзи Појол без потреба, после не знае што збори...
И шо прајме сега? Ми здосади да збориме за стари филмови, тоа е како кога ќе го спомнеш Вардар па мораш да збориш за Панчев и Рингов, пошто времето застанало таму. Ин минтајм, сите добри серии ми ги укинуваат ненајавено а крајот на ЛОСТ ме фрли во тешка депресија. Куртулив дури кога случајно го видов спотот на К-15 Миле кај што вика: па што ако си паднал во депресија, замисли да си паднел у септичка јама... Него му ги отвориле очите, и он мене ми ги отвори, разбираш...
Ма да, јамата и не е така далеку. Крајот на светот го избегнавме неколку пати, ама кај да е ќе дојде, во форма на милион лоши филмови, од кои на сите ни се сере...
Кога ќе има нешто добро некој нека ми се јав,и по ПП.
Ја пак го имам спротивното чувство и сум на слатки маки кој филм попрво да гледам
. Ја гледав пред некој ден листата на номинирани филмови на Канскиов фестивал и за око ми се фатија неколку. Ситуацијата надвор од Холивуд ич не е лоша има доста добри филмови, баш рагледај ги понудите по главниве фестивали сигурно нешто ќе најдеш . Холивуд веќе ни е одамна отпишан, за тоа ни муабет не ми се прави .