Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
S

Shellshock nam67

Гостин
е то шо викаш барем ќе гледавме гладијаторски борби со пратениците а а ха хах хах ах х

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
од спомениците не ми се допаѓа портата, мислам најдискутабилен споменик ми е, ама затоа останатите ми се горе доле у реду. Не ми се допаѓаат како се направени лавовите на мостот и не знам зошто имам впечаток дека се на грешен мост ставени. Чудни се затоа што стојат (?) и на лик се чудни, ко од некој ентерпрајз излезени. 2 работа е што мислам дека треба да отидат до Будимпешта и да видат како треба да се искористи река што сече град. Сега по Вардар не можат бродови да пловат, ама околината дефнитивно може и треба да се уреди подобро.
можеби бродовите се следни по плажата .

Б

Бат Елохим

Гостин
можеби бродовите се следни по плажата .
јас не сум била на плажата ама според мене не многу лоша идеја. Бродови сигурно ќе донесеа два за крстарење да можеше, ама вака ништо. Може сплавови ќе има :icon_lol:

шеф на подземје

зумбулот
Член од
25 август 2010
Мислења
1.213
Поени од реакции
76
јас не сум била на плажата ама според мене не многу лоша идеја. Бродови сигурно ќе донесеа два за крстарење да можеше, ама вака ништо. Може сплавови ќе има :icon_lol:
абе големи фонтани ке имаме на сред река ке ги креват бродевите за тоа може ке се одложат бродевите .

S

Shellshock nam67

Гостин
и пастрмка ќе ви донесат од Охрид да не се мачите да идате ваму хаххахх

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Оф леле, него не си ти крив главата ти е тешка...дај бе, шефе, мислење. Не туку дрви како треба да мисли некој друг...Рече "го уредуваат градот"? Повеќе одговара-масакрираат. Мислиш, озбилно, дека Гоце, Даме, Јане на коњ, Порта (што не е триумфална), ќе му каже на американскиот турист кој си? Мислам дека повеќе ќе сфати кај се наоѓа у моментот кога ќе се лизне на некоја дебела 'рканица, упознавајќи се со нашата историја, шетајќи на плоштад...Мислиш дека така ќе бидеш помоќен, поголем, поКУЛТУРЕН од тоа што си? Дека споменикот на Александар Македонски ќе те претвори во антички македонец? Греота. Реалноста, дете, нема да те заобиколи. Него, поубаво е да се ландараш низ град (и по форуми) со политичка пропаганда, отколку да фатиш малце работа. Од работа можеш да се испотиш.

Тебе дека лесна ти е затоа ли не мислиш? Тебе ако ти личи на масакр на некој друг му е убаво, ти ако не го одобруваш постојат и такви кои го одобруваат така да не е доволно само твоето мислење. Ти не можеш да му кажеш на некој друг како му е поубаво и да се трудиш да го наметнеш своето мислиње трудејќи се да го омаловажиш и навредиш другиот. А и немора да терам политичка пропаганда за да го поддржувам. Тебе од опозиција да не те плаќаат за да плукаш. Македонец се пишува со голема буква. А антички Македонци не знам што е тоа, јас знам само за Македонци нарекувајќи се така континуирано до ден денешен.
А за Гоце, за Даме и за портата знам што да му кажам на тој што ќе праша.

Б

Бат Елохим

Гостин
и пастрмка ќе ви донесат од Охрид да не се мачите да идате ваму хаххахх
"хахаха" на кој тоа вие и каде е тоа ваму жити се? И не се сскај ко џукела некоја, пишав што си мислам според мене, прочитај погоре, а ти хаха-кај до утре.....

S

Shellshock nam67

Гостин
"хахаха" на кој тоа вие и каде е тоа ваму жити се? И не се сскај ко џукела некоја, пишав што си мислам па ти хаха-кај до утре.....
абе тоа е болесни сте во умот а некој коментира нешто против скопје 2014 де ваков е де таков е незнам каков е де предавник абе приберете се и мислите со главите не туку шетајте со умот народот наоколу чепка по канти за да најде леб леб шо ти го јадиш секој ден !!!

Б

Бат Елохим

Гостин
абе тоа е болесни сте во умот а некој коментира нешто против скопје 2014 де ваков е де таков е незнам каков е де предавник абе приберете се и мислите со главите не туку шетајте со умот народот наоколу чепка по канти за да најде леб леб шо ти го јадиш секој ден !!!
ти дечко/девојко си "болесен и во умот и во душата" Пост мој нема за политика откако е укинат подфорумот. Пишав што ми се допаѓа, а што не на мене лично и лаички, а ти се сскаш ко џукела по коска и ми збориш за социјални проблеми во аркитектура, дизајн и уредување??? Ај бриши жити се и не замарај ако не знаеш што друго да пишеш.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
к.рот е следен самото посавување на биста на Александар кој ташак е ако не враќање кон антика арена филип 2 па толку иминја на антички херои нема ни во Рим ни кај Хеласите само на некој шупци од кај нас им текна и на некои нивни сателити За македонија е едно важно да сме богата земја Хеласите-гејлада да не гледаат како гопода луѓе да ни се молата за нашите пари е со тоа сме ги понижиле тотално а не да оди цела влада кај наив на одмор да се ценка и нас овде да ни продава демагогија за името за антиката чисто лициемерие.
1.Значи Александар на плоштад и Филип на стадион значи враќање кон антиката. Кирил, Климент значат враќање во 9 век? Карпош во 17-ти? И што треба, Македонија од сите на планетата, да нема право да постави статуа на Александар МАКЕДОНСКИ?
2.За ценкањето се целосно во право, тоа одамна требаше да престане.

ДРЖАВАТА ДА НИ ОДИ НАПРЕД ДА НИ СЕ ПОБОГАТИ ГРАЃАНИТЕ САМО ТАКА ЌЕ ОДИМЕ НАПРЕД ОД ДЕМАГОГИЈА И ИДЕОЛОГИЈА НЕ СЕ ЖИВЕЕ ОД ЕКОНОМИЈА СЕ ЖИВЕЕЕ.
Точно. Ама каква врска има ова со уредувањето на еден плоштад! Да не се Македонците сиромашни поради СК2014?

П.С.
Не ми се допаѓа ниту 20% од тоа што се прави во центар, ама 100% ја подржувам идејата на целиот проект :helou:

--- надополнето ---

"хахаха" на кој тоа вие и каде е тоа ваму жити се? И не се сскај ко џукела некоја, пишав што си мислам според мене, прочитај погоре, а ти хаха-кај до утре.....
Епа кога се немаат аргументи за муабет најлесно е да се залепи етикета - ВИЕ, ВАС, ВАШИТЕ. Демек племе. А од другата страна све индивидуалци.

S

Shellshock nam67

Гостин
само со економија ќе ги уништиме Хеласите треба да учиме од економијата во Турција поради неа Грција доживеа колапс само мудро треба со хеласите ништо друго
само така ќе чвичат од македонска чизма

--- надополнето ---

ти дечко/девојко си "болесен и во умот и во душата" Пост мој нема за политика откако е укинат подфорумот. Пишав што ми се допаѓа, а што не на мене лично и лаички, а ти се сскаш ко џукела по коска и ми збориш за социјални проблеми во аркитектура, дизајн и уредување??? Ај бриши жити се и не замарај ако не знаеш што друго да пишеш.
кога е прост човек како канта за ѓубре и кога нема што да каже едноставно си ги повторува своите зборови е тоа е на некого лебот му влегов во ч..марот и никако не му излага туку напрај една добра работа тргни ги рацете од тастатурата таа не е за секое животинче, ш.пче за чоек е

Б

Бат Елохим

Гостин
[/COLOR]

кога е прост човек како канта за ѓубре и кога нема што да каже едноставно си ги повторува своите зборови е тоа е на некого лебот му влегов во ч..марот и никако не му излага туку напрај една добра работа тргни ги рацете од тастатурата таа не е за секое животинче, ш.пче за чоек е
мудрост извира од тебе, браос бе фраерче форумско. Пост составен од навреди и простотилук. Само фор д рекорд ова беше моето мислење на темата:
од спомениците не ми се допаѓа портата, мислам најдискутабилен споменик ми е, ама затоа останатите ми се горе доле у реду. Не ми се допаѓаат како се направени лавовите на мостот и не знам зошто имам впечаток дека се на грешен мост ставени. Чудни се затоа што стојат (?) и на лик се чудни, ко од некој ентерпрајз излезени. 2 работа е што мислам дека треба да отидат до Будимпешта и да видат како треба да се искористи река што сече град. Сега по Вардар не можат бродови да пловат, ама околината дефнитивно може и треба да се уреди подобро.
Секоја чест. Навистина не е компјутер за секое дете.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
нема потреба , ние јадеме и српски риби ОСЛИЌ XD
Oд кај па ослиќите се српски риби :pos:

--- надополнето ---

мудрост извира од тебе, браос бе фраерче форумско. Пост составен од навреди и простотилук. Само фор д рекорд ова беше моето мислење на темата:

Секоја чест. Навистина не е компјутер за секое дете.
Не му замерај,греота е .. На кило ги има вакви да ги ринеш

S

Shellshock nam67

Гостин
toa e nekoj ce se plaka so drzavni pari da siri ideologii i romantizam na forumov nema da diskutira za socijala najbolna tema na makedonskoto opstestvo ami za arhitektura za barok neobarok gotski stil korintski stil abe razbidete se kolku lugje ima nezgrizeni socijalci lugje sto sekojdnevno se borat za koraka leb koj na nekoj mu e vlezen vo kolenici gledajte gi zivotnite sudbini sto gi davaat na tv.
napravi si za sebe dobro delo a i za ovoj narod ako ne mozes da im go podobris zivoto trgni gi racete od tastaturata ne bidi poltronce dzebno telefonce, sekoj da si igra so tebe kako saka.

--- надополнето ---

испрани мозоци со една мисла и идеологија народот не е битен битни се зборовите на лидерот

Kajgana Shop

На врв Bottom